Menu

Cukinijų ir baziliko keksiukai

  • Cukinijų ir baziliko keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų ir baziliko keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį buvo daugoka baziliko, o vyrui trūko kumpio 🙂 Bet tas neįprastas skonis tikrai užkabino, kad tikrai greitu laiku reikės juos pakartoti.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Užtruksime:
Pagaminsime: 24 keksiukus arba 48 mini keksiukus

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 3/4 p. pieno
  • 2/3 p. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/4 p. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 p. tarkuotų cukinijų (~2 vidutinio dydžio cukinijos)
  • 2 v.š. smulkiai pjaustytų baziliko lapelių
  • 1/2 p. parmezano sūrio arba bet kokio kito sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Jei reikia, keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Viename inde sumaišyti kiaušinius, pieną ir aliejų.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į kiaušinį-pieno mišinį.
  • Sudėti cukinijas ir baziliką.
  • Keksiukų formeles iki pusės pripildyti tešlą.
  • Ant viršaus užbarstyti sūrio.
  • Jei naudojamos įprasto dydžio keksiukų formelės, kepti apie 20-25 minutes, o mini keksiukų formeles – 15-20 minutes, arba kol virštus gražiai paruduos.
  • Skaniausi dar šilti. Galima užsišaldyti, o paskui orkaitėje tiesiog pašildyti (bet dar neišbandžiau).

Šaltinis: Just Hungry

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux