Menu

Cukinijų ir baziliko keksiukai

  • Cukinijų ir baziliko keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų ir baziliko keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį buvo daugoka baziliko, o vyrui trūko kumpio 🙂 Bet tas neįprastas skonis tikrai užkabino, kad tikrai greitu laiku reikės juos pakartoti.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Užtruksime:
Pagaminsime: 24 keksiukus arba 48 mini keksiukus

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 3/4 p. pieno
  • 2/3 p. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/4 p. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 p. tarkuotų cukinijų (~2 vidutinio dydžio cukinijos)
  • 2 v.š. smulkiai pjaustytų baziliko lapelių
  • 1/2 p. parmezano sūrio arba bet kokio kito sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Jei reikia, keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Viename inde sumaišyti kiaušinius, pieną ir aliejų.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į kiaušinį-pieno mišinį.
  • Sudėti cukinijas ir baziliką.
  • Keksiukų formeles iki pusės pripildyti tešlą.
  • Ant viršaus užbarstyti sūrio.
  • Jei naudojamos įprasto dydžio keksiukų formelės, kepti apie 20-25 minutes, o mini keksiukų formeles – 15-20 minutes, arba kol virštus gražiai paruduos.
  • Skaniausi dar šilti. Galima užsišaldyti, o paskui orkaitėje tiesiog pašildyti (bet dar neišbandžiau).

Šaltinis: Just Hungry

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux