Menu

Cukinijų ir baziliko keksiukai

  • Cukinijų ir baziliko keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų ir baziliko keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį buvo daugoka baziliko, o vyrui trūko kumpio 🙂 Bet tas neįprastas skonis tikrai užkabino, kad tikrai greitu laiku reikės juos pakartoti.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Užtruksime:
Pagaminsime: 24 keksiukus arba 48 mini keksiukus

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 3/4 p. pieno
  • 2/3 p. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/4 p. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 p. tarkuotų cukinijų (~2 vidutinio dydžio cukinijos)
  • 2 v.š. smulkiai pjaustytų baziliko lapelių
  • 1/2 p. parmezano sūrio arba bet kokio kito sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Jei reikia, keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Viename inde sumaišyti kiaušinius, pieną ir aliejų.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į kiaušinį-pieno mišinį.
  • Sudėti cukinijas ir baziliką.
  • Keksiukų formeles iki pusės pripildyti tešlą.
  • Ant viršaus užbarstyti sūrio.
  • Jei naudojamos įprasto dydžio keksiukų formelės, kepti apie 20-25 minutes, o mini keksiukų formeles – 15-20 minutes, arba kol virštus gražiai paruduos.
  • Skaniausi dar šilti. Galima užsišaldyti, o paskui orkaitėje tiesiog pašildyti (bet dar neišbandžiau).

Šaltinis: Just Hungry

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.