Menu

Cukinijų ir baziliko keksiukai

  • Cukinijų ir baziliko keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų ir baziliko keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį buvo daugoka baziliko, o vyrui trūko kumpio 🙂 Bet tas neįprastas skonis tikrai užkabino, kad tikrai greitu laiku reikės juos pakartoti.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Užtruksime:
Pagaminsime: 24 keksiukus arba 48 mini keksiukus

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 3/4 p. pieno
  • 2/3 p. alyvuogių aliejaus
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/4 p. cukraus
  • 2 a.š. druskos
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 2 p. tarkuotų cukinijų (~2 vidutinio dydžio cukinijos)
  • 2 v.š. smulkiai pjaustytų baziliko lapelių
  • 1/2 p. parmezano sūrio arba bet kokio kito sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Jei reikia, keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Viename inde sumaišyti kiaušinius, pieną ir aliejų.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Po truputį miltų mišinį įmaišyti į kiaušinį-pieno mišinį.
  • Sudėti cukinijas ir baziliką.
  • Keksiukų formeles iki pusės pripildyti tešlą.
  • Ant viršaus užbarstyti sūrio.
  • Jei naudojamos įprasto dydžio keksiukų formelės, kepti apie 20-25 minutes, o mini keksiukų formeles – 15-20 minutes, arba kol virštus gražiai paruduos.
  • Skaniausi dar šilti. Galima užsišaldyti, o paskui orkaitėje tiesiog pašildyti (bet dar neišbandžiau).

Šaltinis: Just Hungry

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂