Menu

Obuolių keksiukai

  • Obuolių keksiukai
  • Obuolių keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Obuolių keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Obuolių keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 167 kcal / keksiukas

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 130 g rudojo cukraus
  • 100 ml natūralaus jogurto
  • 3 vidutinio dydžio obuoliai
  • 1 v.š. cinamono
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Išlydyti ir atvėsinti sviestą.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Kiaušinius su ruduoju cukrumi išplakti dideliame inde, įmaišyti miltų mišinį, lydytą sviestą ir jogurtą.
  • Nulupti obuolius ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Obuolių gabaliukus sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
  • Tešlą iškrėsti į keksiukų formeles.
  • Ant viršaus dėti obuolių kubelius ir kepti 175°C temperatūros orkaitėje 15 minučių arba kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

  1. Vida parašė:

    150gr Flour. Kas tai per daiktas „FLOUR”? Kodel maisant tesla obuoliniams keksiukams FLOUR nebeminimas?

  2. Aušra parašė:

    Oi 🙂 Ačiū kad pastebėjote, net nemačiau kad klaidą palikusi. Flour – tai paprasčiausi miltai. Tuojau pataisysiu receptą 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Aviečių ir jogurto glotnutis

Aviečių ir jogurto glotnutis

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.