Menu

Obuolių keksiukai

  • Obuolių keksiukai
  • Obuolių keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Obuolių keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Obuolių keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 167 kcal / keksiukas

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 130 g rudojo cukraus
  • 100 ml natūralaus jogurto
  • 3 vidutinio dydžio obuoliai
  • 1 v.š. cinamono
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Išlydyti ir atvėsinti sviestą.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Kiaušinius su ruduoju cukrumi išplakti dideliame inde, įmaišyti miltų mišinį, lydytą sviestą ir jogurtą.
  • Nulupti obuolius ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Obuolių gabaliukus sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
  • Tešlą iškrėsti į keksiukų formeles.
  • Ant viršaus dėti obuolių kubelius ir kepti 175°C temperatūros orkaitėje 15 minučių arba kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

  1. Vida says:

    150gr Flour. Kas tai per daiktas “FLOUR”? Kodel maisant tesla obuoliniams keksiukams FLOUR nebeminimas?

  2. Aušra says:

    Oi 🙂 Ačiū kad pastebėjote, net nemačiau kad klaidą palikusi. Flour – tai paprasčiausi miltai. Tuojau pataisysiu receptą 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Skinny apple coffee-cake

Dietinis obuolių pyragas

Autorius: Aušra Data: 2013-09-07 Kiek pamenu iš vaikytės, mama visada kepdavo obuolių pyragą be jokių papildomų riebalų. Kažkas labai artimo į šį variantą, tik ji obuolius įmaišydavo į tešlą. O čia jis man net gražesnis …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux