Menu

Obuolių keksiukai

  • Obuolių keksiukai
  • Obuolių keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Obuolių keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Obuolių keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 167 kcal / keksiukas

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 130 g rudojo cukraus
  • 100 ml natūralaus jogurto
  • 3 vidutinio dydžio obuoliai
  • 1 v.š. cinamono
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Išlydyti ir atvėsinti sviestą.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Kiaušinius su ruduoju cukrumi išplakti dideliame inde, įmaišyti miltų mišinį, lydytą sviestą ir jogurtą.
  • Nulupti obuolius ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Obuolių gabaliukus sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
  • Tešlą iškrėsti į keksiukų formeles.
  • Ant viršaus dėti obuolių kubelius ir kepti 175°C temperatūros orkaitėje 15 minučių arba kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

  1. Vida says:

    150gr Flour. Kas tai per daiktas “FLOUR”? Kodel maisant tesla obuoliniams keksiukams FLOUR nebeminimas?

  2. Aušra says:

    Oi 🙂 Ačiū kad pastebėjote, net nemačiau kad klaidą palikusi. Flour – tai paprasčiausi miltai. Tuojau pataisysiu receptą 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux