Menu

Obuolių keksiukai

  • Obuolių keksiukai
  • Obuolių keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Obuolių keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Obuolių keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 167 kcal / keksiukas

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 130 g rudojo cukraus
  • 100 ml natūralaus jogurto
  • 3 vidutinio dydžio obuoliai
  • 1 v.š. cinamono
  • 1 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Išlydyti ir atvėsinti sviestą.
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Kiaušinius su ruduoju cukrumi išplakti dideliame inde, įmaišyti miltų mišinį, lydytą sviestą ir jogurtą.
  • Nulupti obuolius ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Obuolių gabaliukus sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
  • Tešlą iškrėsti į keksiukų formeles.
  • Ant viršaus dėti obuolių kubelius ir kepti 175°C temperatūros orkaitėje 15 minučių arba kol įsmeigtą dantų krapštuką ištrauksite švarų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

  1. Vida says:

    150gr Flour. Kas tai per daiktas “FLOUR”? Kodel maisant tesla obuoliniams keksiukams FLOUR nebeminimas?

  2. Aušra says:

    Oi 🙂 Ačiū kad pastebėjote, net nemačiau kad klaidą palikusi. Flour – tai paprasčiausi miltai. Tuojau pataisysiu receptą 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux