Menu

Jogurtinė duona

  • Jogurtinė duona
  • Jogurtinė duona
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Jogurtinė duona


Autorius: Aušra

Data:

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Jogurtinė duona

Užtruksime:
Išeiga: 1 kepalas
Kaloringumas: 2274 kcal / kepale

Ingredientai:

  • 450 g kvietinių miltų
  • 15 g šviežių ar 5 g sausų mielių
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 45 g neutralaus aliejaus
  • 105 g šilto vandens
  • 20 g cukraus
  • 9 g druskos

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus druską, sudėti į virtuvinio kombaino indą ir minkyti 4 minutes. Tada suberti druską ir minkyti dar 6 minutes.
  • Iš tešlos suformuoti rutuliuką ir pastatyti šiltai 30 minučių kildintis.
  • Iš pakilusios tešlos suformuoti duoną, trumpam panardinti į šaltą vandenį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Uždengti ir palikti 1,5 val. kilti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 230°C. Įdėjus duoną į orkaitę, kaitrą sumažinti iki 200°C. Kepti 25 minutes. Tada batoną išimti iš formos ir padėti ant orkaitės grotelių ir kepti dar 10 minučių. Paskutinis žingsnis labai svarbus, nes iš formos išimta duona yra labai minkšta plutele ir lengvai deformuojasi, o apkepta be formos – sutvirtėja. Duoną atvėsiname ir skanaujame!

Šaltinis: aguonėlė

  1. Aguonele parašė:

    Nu bet ir dailiai iskepe tau! Jau koretumas tai idealus, net susimasciau ar man tokia gavos :))

  2. Dailona parašė:

    Fantastiškai atrodo! Labai graži duonos forma. Kokį kepimo indą naudojate?

  3. Aušra parašė:

    Aguonėle, tikrai pas tave puikiai gavosi 😉 Nes kitaip nebūtų užkabinę išbandyti manęs 🙂

    Dailona, aš kepiau paprasčiausioje kekso formoj. Prekybcentriuose kiek mačiau tokios yra trumpesnės ir ilgesnės, tai čia ilgesnėje apie 30cm ilgio.

  4. Dailona parašė:

    Aušra, dėkui labai. Nubėgau su liniuote saviškių matuot, pasirodo 22-25 cm, todėl ir riekės man per mažos gaunasi. Reikia 30! Pasirodo, centimetrai net duonos kepime turi reikšmę :))))

  5. Aušra parašė:

    Bet tai jei forma pas tave mažesnė nei mano, tai gal didesnės riekės pas tave turėtų gautis? 🙂

  6. Akvilė parašė:

    Sveiki, bandau ir aš šiandien kepti orkaitėje, o ryt duonkepėje. Gal atskleisite kam reikalingas panardinimas į šaltą vandenį ir kiek jis turi trukti?

  7. Aušra parašė:

    Sveiki, tiksliai dėl panardinimo naudos negaliu atsakyti, bet manau iš dalies tai padeda nuo tešlos nuplauti miltų perteklių. Panardinimas tai toks turi būti trumpas – tik op ir viskas 🙂 Aš iš tiesų tai atsuku vandens čiaupą ir tiesiog pakišu suformuotą duoną po vandeniu ir nulieju.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Mielinės bandelės su dešrele

Mielinės bandelės su dešrele

Autorius: Aušra Data: 2009-09-24 Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži. Mielinės bandelės su dešrele Užtruksime: 2 val. Pagaminsime: 12-14 bandelių Ingredientai: Instrukcijos: …

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂