Menu

Jogurtinė duona

  • Jogurtinė duona
  • Jogurtinė duona
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Jogurtinė duona


Autorius: Aušra

Data:

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Jogurtinė duona

Užtruksime:
Išeiga: 1 kepalas
Kaloringumas: 2274 kcal / kepale

Ingredientai:

  • 450 g kvietinių miltų
  • 15 g šviežių ar 5 g sausų mielių
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 45 g neutralaus aliejaus
  • 105 g šilto vandens
  • 20 g cukraus
  • 9 g druskos

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus druską, sudėti į virtuvinio kombaino indą ir minkyti 4 minutes. Tada suberti druską ir minkyti dar 6 minutes.
  • Iš tešlos suformuoti rutuliuką ir pastatyti šiltai 30 minučių kildintis.
  • Iš pakilusios tešlos suformuoti duoną, trumpam panardinti į šaltą vandenį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Uždengti ir palikti 1,5 val. kilti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 230°C. Įdėjus duoną į orkaitę, kaitrą sumažinti iki 200°C. Kepti 25 minutes. Tada batoną išimti iš formos ir padėti ant orkaitės grotelių ir kepti dar 10 minučių. Paskutinis žingsnis labai svarbus, nes iš formos išimta duona yra labai minkšta plutele ir lengvai deformuojasi, o apkepta be formos – sutvirtėja. Duoną atvėsiname ir skanaujame!

Šaltinis: aguonėlė

  1. Aguonele parašė:

    Nu bet ir dailiai iskepe tau! Jau koretumas tai idealus, net susimasciau ar man tokia gavos :))

  2. Dailona parašė:

    Fantastiškai atrodo! Labai graži duonos forma. Kokį kepimo indą naudojate?

  3. Aušra parašė:

    Aguonėle, tikrai pas tave puikiai gavosi 😉 Nes kitaip nebūtų užkabinę išbandyti manęs 🙂

    Dailona, aš kepiau paprasčiausioje kekso formoj. Prekybcentriuose kiek mačiau tokios yra trumpesnės ir ilgesnės, tai čia ilgesnėje apie 30cm ilgio.

  4. Dailona parašė:

    Aušra, dėkui labai. Nubėgau su liniuote saviškių matuot, pasirodo 22-25 cm, todėl ir riekės man per mažos gaunasi. Reikia 30! Pasirodo, centimetrai net duonos kepime turi reikšmę :))))

  5. Aušra parašė:

    Bet tai jei forma pas tave mažesnė nei mano, tai gal didesnės riekės pas tave turėtų gautis? 🙂

  6. Akvilė parašė:

    Sveiki, bandau ir aš šiandien kepti orkaitėje, o ryt duonkepėje. Gal atskleisite kam reikalingas panardinimas į šaltą vandenį ir kiek jis turi trukti?

  7. Aušra parašė:

    Sveiki, tiksliai dėl panardinimo naudos negaliu atsakyti, bet manau iš dalies tai padeda nuo tešlos nuplauti miltų perteklių. Panardinimas tai toks turi būti trumpas – tik op ir viskas 🙂 Aš iš tiesų tai atsuku vandens čiaupą ir tiesiog pakišu suformuotą duoną po vandeniu ir nulieju.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Ruginės duonos lazdelės su linų sėmenimis

Sunkiai surandu sveiką užkandį, kurį galima būtų pasiimti į darbą. Šiol lazdelės puikiai tam tinka. Tik su jomis viena bėda – sunku atimti iš kitų šeimos narių. Jos kaip “sėmkės” eina. Tiesa, pirmą kartą kepdama nemaltas linų sėmenis dėjau ant viršaus, tačiau jos lengvai nubyrėjo ir vaizdo neliko. Todėl kepdama antrą kartą – viską sudėjau į tešlą ir gavosi lygiai taip pat sveika, tik patogiau valgyti.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂