Menu

Jogurtinė duona

  • Jogurtinė duona
  • Jogurtinė duona
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Jogurtinė duona


Autorius: Aušra

Data:

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Jogurtinė duona

Užtruksime:
Išeiga: 1 kepalas
Kaloringumas: 2274 kcal / kepale

Ingredientai:

  • 450 g kvietinių miltų
  • 15 g šviežių ar 5 g sausų mielių
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 45 g neutralaus aliejaus
  • 105 g šilto vandens
  • 20 g cukraus
  • 9 g druskos

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus druską, sudėti į virtuvinio kombaino indą ir minkyti 4 minutes. Tada suberti druską ir minkyti dar 6 minutes.
  • Iš tešlos suformuoti rutuliuką ir pastatyti šiltai 30 minučių kildintis.
  • Iš pakilusios tešlos suformuoti duoną, trumpam panardinti į šaltą vandenį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Uždengti ir palikti 1,5 val. kilti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 230°C. Įdėjus duoną į orkaitę, kaitrą sumažinti iki 200°C. Kepti 25 minutes. Tada batoną išimti iš formos ir padėti ant orkaitės grotelių ir kepti dar 10 minučių. Paskutinis žingsnis labai svarbus, nes iš formos išimta duona yra labai minkšta plutele ir lengvai deformuojasi, o apkepta be formos – sutvirtėja. Duoną atvėsiname ir skanaujame!

Šaltinis: aguonėlė

  1. Aguonele parašė:

    Nu bet ir dailiai iskepe tau! Jau koretumas tai idealus, net susimasciau ar man tokia gavos :))

  2. Dailona parašė:

    Fantastiškai atrodo! Labai graži duonos forma. Kokį kepimo indą naudojate?

  3. Aušra parašė:

    Aguonėle, tikrai pas tave puikiai gavosi 😉 Nes kitaip nebūtų užkabinę išbandyti manęs 🙂

    Dailona, aš kepiau paprasčiausioje kekso formoj. Prekybcentriuose kiek mačiau tokios yra trumpesnės ir ilgesnės, tai čia ilgesnėje apie 30cm ilgio.

  4. Dailona parašė:

    Aušra, dėkui labai. Nubėgau su liniuote saviškių matuot, pasirodo 22-25 cm, todėl ir riekės man per mažos gaunasi. Reikia 30! Pasirodo, centimetrai net duonos kepime turi reikšmę :))))

  5. Aušra parašė:

    Bet tai jei forma pas tave mažesnė nei mano, tai gal didesnės riekės pas tave turėtų gautis? 🙂

  6. Akvilė parašė:

    Sveiki, bandau ir aš šiandien kepti orkaitėje, o ryt duonkepėje. Gal atskleisite kam reikalingas panardinimas į šaltą vandenį ir kiek jis turi trukti?

  7. Aušra parašė:

    Sveiki, tiksliai dėl panardinimo naudos negaliu atsakyti, bet manau iš dalies tai padeda nuo tešlos nuplauti miltų perteklių. Panardinimas tai toks turi būti trumpas – tik op ir viskas 🙂 Aš iš tiesų tai atsuku vandens čiaupą ir tiesiog pakišu suformuotą duoną po vandeniu ir nulieju.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?