Menu

Greitos baronkytės

  • Greitos baronkytės
  • Greitos baronkytės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitos baronkytės

Autorius:
Data:

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Greitos baronkytės

Užtruksime:
Išeiga: 40 nedidelių baronkų
Kaloringumas: 53 kcal / baronka

Ingredientai:

  • 450 g miltų
  • 250 ml šilto vandens
  • 7 g sausų arba 30 g šviežių mielių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 v.š. cukraus
  • 2 v.š. tirpinto sviesto

Instrukcijos:

  • Sumaišyti mieles, cukrų ir vandenį. Palikti 10 min., kad suputotų.
  • Tada suberti druską, vanilinį cukrų, sviestą ir miltus. Užminkyti tešlą.
  • Tešlą pastatyti 15min. į šaldytuvą.
  • Po to imti nedidelį tešlos gabaliuką, iškočioti ploną virvelę ir formuoti baronkytę. Taip suformuoti baronkytes iš visos tešlos.
  • Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Šaltinis: Gaminu su meile ir Jurgittos receptai

baronkos, užkandžiai
užkandžiai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Autorius: Aušra Data: 2009-10-08 Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį …

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂