Menu

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

  • Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
  • Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Sausainius kepu paskutiniu metu labai retai, pyragus dar rečiau. Ir viskas tik dėl darbo… Na bet tai laikinas periodas, tad greitu laiku bus geriau 🙂 O šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Užtruksime:
Išeiga: 50 sausainių
Kaloringumas: 55 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus (kitą kartą dėčiau 100 g)
  • 60 g riešutų, smulkiai kapotų
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės esencijos

Instrukcijos:

  • Išsijoti į dubenį miltus ir kepimo miltelius.
  • Pirštų galiukais trinti miltus su sviestu, kol masė taps lyg trupinėliai.
  • Įmaišyti cukrų ir riešutus.
  • Supylus kiaušinį ir vanilės esenciją, užmaišyti tešlą.
  • Suformuoti iš tešlos maždaug 5 cm storio ritinį. Suvynioti į foliją ar kepimo popierių, paridinėti, kad ritinio šonai taptų lygūs, ir palaikyti šaldytuve apie 8 valandas.
  • Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Supjaustyti tešlos ritinį plonais griežinėliais ir išdėlioti juos ant skardos.
  • Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių, kol taps auksaspalviai.
  • Skanaus kramsnojimo!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.