Menu

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

  • Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
  • Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Sausainius kepu paskutiniu metu labai retai, pyragus dar rečiau. Ir viskas tik dėl darbo… Na bet tai laikinas periodas, tad greitu laiku bus geriau 🙂 O šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Užtruksime:
Išeiga: 50 sausainių
Kaloringumas: 55 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus (kitą kartą dėčiau 100 g)
  • 60 g riešutų, smulkiai kapotų
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės esencijos

Instrukcijos:

  • Išsijoti į dubenį miltus ir kepimo miltelius.
  • Pirštų galiukais trinti miltus su sviestu, kol masė taps lyg trupinėliai.
  • Įmaišyti cukrų ir riešutus.
  • Supylus kiaušinį ir vanilės esenciją, užmaišyti tešlą.
  • Suformuoti iš tešlos maždaug 5 cm storio ritinį. Suvynioti į foliją ar kepimo popierių, paridinėti, kad ritinio šonai taptų lygūs, ir palaikyti šaldytuve apie 8 valandas.
  • Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Supjaustyti tešlos ritinį plonais griežinėliais ir išdėlioti juos ant skardos.
  • Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių, kol taps auksaspalviai.
  • Skanaus kramsnojimo!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux