Menu

Mielinis krepšelis

  • Mielinis krepšelis
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Mielinis krepšelis


Autorius: Aušra

Data:

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Mielinis krepšelis

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: 2750 kcal / viso

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 25 g šviežių arba 2 a.š. sausų mielių
  • 1/2 p. vandens
  • 1/2 p. pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1/4 p. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 p. aliejaus
  • 4 p. miltų
  • 1 kiaušinis aptepimui

Instrukcijos:

  • Sumaišyti pieną su vandeniu.
  • Mieles supilti į stiklinę su dviem šaukštais vandens-pieno mišiniu ir leisti pastovėti kelias minutes.
  • Į mieles įmaišyti kiaušinį, vandenį su pienu, aliejų, druską ir cukrų.
  • Lėtai įmaišyti miltus.
  • Minkyti tešlą kol ji pasidarys minkšta ir elastiška.
  • Palikti, kol tešlą pakils dvigubai.
  • Tada tešlą paminkyti ir padaryti plonus volelius.
  • Suformuoti krepšeliui imti karščiui atsparų stiklinį indą, apgaubti folija ir apversti.
  • Tešlos volelius sudėti kaip kad pagrindą, o iš likusių volelių supinti krepšelio tinklelį.
  • Paimti du volelius ir supinti tarpusavy, padėtį gautą virvutę ant tokio paties kito apversto indelio viršaus – tai bus rankena.
  • Ir jei lieka dar tešlos – paimti tris volelius ir supinti kasytę. Iš gautos kasos padaryti krepšelio diametro lanką (šitai daliai tešlos man neužteko, kad buvo gražu ir be jos 🙂 ).
  • Sudėti visas dalis ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto gerai įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  • Iškepusioms dalims leisti pilnai atvėsti. Nulupti foliją.
  • Dalis sutvirtinti dantų krapštukais.
  • Skanaus!

Pastabos: dariau iš pusės porcijos, tad naudojau pusės litro talpos stiklinius indelius. Išėjo vienas krepšelis.

Šaltinis: Na Miotle

  1. aguonele parašė:

    labai saunus krepselis!

  2. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂

  3. Asta parašė:

    Aušra, vaikučiai turėtų iš laimės šokinėti, tokią šaunią mamytę turėdami :)) Šaunuolė, žaviuos! O krepšelis.. tiesiog super-duper-ultra! 🙂

  4. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Vaikai džiaugiasi keptais saldumynais 🙂 O dėl tokių grožybių aikčioja suaugusieji, maniškiai dar šiek tiek per maži.

  5. Žalia Varna parašė:

    Ohoho, tik pamačius nuotrauką pagalvojau, kad pintas 😀 Šauniai pasidarbuota! 🙂

  6. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Darbo ne tiek ir daug – pyniau paskubomis, bet kai mielinė tešla kepė, pakilo ir visi bug”ai pasislėpė 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂