Menu

Mielinis krepšelis

  • Mielinis krepšelis
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Mielinis krepšelis


Autorius: Aušra

Data:

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Mielinis krepšelis

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: 2750 kcal / viso

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 25 g šviežių arba 2 a.š. sausų mielių
  • 1/2 p. vandens
  • 1/2 p. pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1/4 p. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 p. aliejaus
  • 4 p. miltų
  • 1 kiaušinis aptepimui

Instrukcijos:

  • Sumaišyti pieną su vandeniu.
  • Mieles supilti į stiklinę su dviem šaukštais vandens-pieno mišiniu ir leisti pastovėti kelias minutes.
  • Į mieles įmaišyti kiaušinį, vandenį su pienu, aliejų, druską ir cukrų.
  • Lėtai įmaišyti miltus.
  • Minkyti tešlą kol ji pasidarys minkšta ir elastiška.
  • Palikti, kol tešlą pakils dvigubai.
  • Tada tešlą paminkyti ir padaryti plonus volelius.
  • Suformuoti krepšeliui imti karščiui atsparų stiklinį indą, apgaubti folija ir apversti.
  • Tešlos volelius sudėti kaip kad pagrindą, o iš likusių volelių supinti krepšelio tinklelį.
  • Paimti du volelius ir supinti tarpusavy, padėtį gautą virvutę ant tokio paties kito apversto indelio viršaus – tai bus rankena.
  • Ir jei lieka dar tešlos – paimti tris volelius ir supinti kasytę. Iš gautos kasos padaryti krepšelio diametro lanką (šitai daliai tešlos man neužteko, kad buvo gražu ir be jos 🙂 ).
  • Sudėti visas dalis ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto gerai įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  • Iškepusioms dalims leisti pilnai atvėsti. Nulupti foliją.
  • Dalis sutvirtinti dantų krapštukais.
  • Skanaus!

Pastabos: dariau iš pusės porcijos, tad naudojau pusės litro talpos stiklinius indelius. Išėjo vienas krepšelis.

Šaltinis: Na Miotle

  1. aguonele says:

    labai saunus krepselis!

  2. Aušra says:

    Ačiū 🙂

  3. Asta says:

    Aušra, vaikučiai turėtų iš laimės šokinėti, tokią šaunią mamytę turėdami :)) Šaunuolė, žaviuos! O krepšelis.. tiesiog super-duper-ultra! 🙂

  4. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Vaikai džiaugiasi keptais saldumynais 🙂 O dėl tokių grožybių aikčioja suaugusieji, maniškiai dar šiek tiek per maži.

  5. Žalia Varna says:

    Ohoho, tik pamačius nuotrauką pagalvojau, kad pintas 😀 Šauniai pasidarbuota! 🙂

  6. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Darbo ne tiek ir daug – pyniau paskubomis, bet kai mielinė tešla kepė, pakilo ir visi bug”ai pasislėpė 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux