Menu

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

  • Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
  • Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Šokoladiniai sviestiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Kalėdos atrodo praėjo jau taip seniai, nauji tikslai naujiems metams sudėlioti. Atrodo beliko gyventi įprasta kasdienybe ir laukti sekančios gražios šventės – Valentino dienos. Tačiau Kalėdas prisiminti visada smagu – tas galvojimą ką padovanoti malonaus savo artimiems žmonėms, kaip rasti laiko sugalvotoms idėjoms įgyvendinti ir galų gale jas vėlai vėlai vakare įgyvendinti. Manau čia ir yra visų Kalėdų esmė – ne gauti dovanas, o jas dovanoti.

Šiais metais pirmą kartą dalyvavau Kalėdų senelio slapuko projektuke. Buvo sunku išrinkti dovaną, ypatingai kai dovana turėjo būti perkama jau svetur. Bet galų gale nusprendžiau, kad matyt net jei ir Lietuvoje būtų reikėję siųsti dovaną, būčiau inkštusi 🙂 nes sunku juk dovanoti dovaną, kai žmogų pažįsti tik iš jo blog”o įrašų. Bet labai tikiuosi, kad Astai dovanėlę patiko 🙂

Už savo Kalėdinę dovanėlę labai dėkinga Inetai iš Gamyklėlės. Dalis dovanos buvo išbandyta kepant sausainius, tačiau arbatos prie jų nespėjau išgerti 🙂 Dar taupiausi, bet jau tuoj pasidarysiu puodelį arbatos ir išbandysiu 🙂 Ačiū!

Na o dabar truputį apie sausainius. Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 60 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 140 g sviesto
  • 3/4 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/3 a.š. kepimo miltelių
  • 1/3 p. kakavos
  • 1 1/2 p. miltų

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį ir įdėti vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti.
  • Sudėti kepimo miltelius ir druską. Vėl viską gerai išmaišyti. Įmaišyti kakavą. Po truputį įmaišyti miltus. Tešla turėtų gautis minkšta.
  • Dėti ją į šaldytuvą ir atvėsinti (šaldytuve palaikyti nuo 1val. iki kol atsiras laiko sausainiams kepti). Jei neturite laiko laukti ir norite kepti sausainius iš karto, į tešlą tiesiog įdėkite 1/4 puodelio miltų papildomai.
  • Išėmus tešlą iš šaldytuvo, iškočioti plonai ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Formelėmis išspausti sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 6 1/2 minutės.
  • Skanaus!

Šaltinis: LilaLoa

  1. […] Dideli eksperimentai mažoje virtuvėje […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂