Menu

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

  • Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
  • Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Šokoladiniai sviestiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Kalėdos atrodo praėjo jau taip seniai, nauji tikslai naujiems metams sudėlioti. Atrodo beliko gyventi įprasta kasdienybe ir laukti sekančios gražios šventės – Valentino dienos. Tačiau Kalėdas prisiminti visada smagu – tas galvojimą ką padovanoti malonaus savo artimiems žmonėms, kaip rasti laiko sugalvotoms idėjoms įgyvendinti ir galų gale jas vėlai vėlai vakare įgyvendinti. Manau čia ir yra visų Kalėdų esmė – ne gauti dovanas, o jas dovanoti.

Šiais metais pirmą kartą dalyvavau Kalėdų senelio slapuko projektuke. Buvo sunku išrinkti dovaną, ypatingai kai dovana turėjo būti perkama jau svetur. Bet galų gale nusprendžiau, kad matyt net jei ir Lietuvoje būtų reikėję siųsti dovaną, būčiau inkštusi 🙂 nes sunku juk dovanoti dovaną, kai žmogų pažįsti tik iš jo blog”o įrašų. Bet labai tikiuosi, kad Astai dovanėlę patiko 🙂

Už savo Kalėdinę dovanėlę labai dėkinga Inetai iš Gamyklėlės. Dalis dovanos buvo išbandyta kepant sausainius, tačiau arbatos prie jų nespėjau išgerti 🙂 Dar taupiausi, bet jau tuoj pasidarysiu puodelį arbatos ir išbandysiu 🙂 Ačiū!

Na o dabar truputį apie sausainius. Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 60 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 140 g sviesto
  • 3/4 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/3 a.š. kepimo miltelių
  • 1/3 p. kakavos
  • 1 1/2 p. miltų

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį ir įdėti vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti.
  • Sudėti kepimo miltelius ir druską. Vėl viską gerai išmaišyti. Įmaišyti kakavą. Po truputį įmaišyti miltus. Tešla turėtų gautis minkšta.
  • Dėti ją į šaldytuvą ir atvėsinti (šaldytuve palaikyti nuo 1val. iki kol atsiras laiko sausainiams kepti). Jei neturite laiko laukti ir norite kepti sausainius iš karto, į tešlą tiesiog įdėkite 1/4 puodelio miltų papildomai.
  • Išėmus tešlą iš šaldytuvo, iškočioti plonai ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Formelėmis išspausti sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 6 1/2 minutės.
  • Skanaus!

Šaltinis: LilaLoa

  1. […] Dideli eksperimentai mažoje virtuvėje […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂