Menu

Braziliška kava su kakava

  • Braziliška kava su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Braziliška kava su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti. Kadangi šis gėrimas yra labai saldus, priskiriu jį prie desertų. Todėl jis tikrai puikiai tinka sekmadienio popietinei poilsio minutei.

Braziliška kava su kakava

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 1 porcija
Kaloringumas: 225 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 ml pieno
  • 25 ml kakavos
  • 25 ml cukraus
  • 1 a.š. tirpios kavos

Instrukcijos:

  • Pieną užvirti.
  • Maišant supilti kakavą, cukrų ir kavą. Viską supilti į puodelį ir skanauti!

Šaltinis: Spicecoat’s Blog

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Kava savaitgalio pasimėgavimui

Buvo paskutinė atostogų diena… Kava baiginėjosi ir žinojau, kad kitos nebepirksiu… Tad sugalvojau pasidaryti labai skanią kavą, bet žinoma kartu ir iš to kas jau buvo namuose. Pradėjau vartyti savo knygutes ir receptų archyvą, tačiau visur buvo arba per daug darbo (pvz. plakti grietinėlę), arba reikėjo kažką pirkti (pvz., tą pačią grietinėlę). O šokolado pas mane visada yra 😉 Be to kavos likeris vargšiukas jau nežinau kiek laiko stovi nesuvartojamas. Vieną gerti jį man neskanu, o kiek gi jo sunaudosi kepiniuose ar desertuose. Tad, kai pamačiau šį receptą, ilgai nereikėjo delsti. Buvo skanu! Daryčiausi su malonumu ir šiandien, bet kad kavos nebeliko… Bet vis tiek reikės kuom nors save ir šeimyną palepinti, nes juk šiandien man mamadienis 🙂 o ir savaitgalis ant nosies.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux