Menu

Braziliška kava su kakava

  • Braziliška kava su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Braziliška kava su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti. Kadangi šis gėrimas yra labai saldus, priskiriu jį prie desertų. Todėl jis tikrai puikiai tinka sekmadienio popietinei poilsio minutei.

Braziliška kava su kakava

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 1 porcija
Kaloringumas: 225 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 ml pieno
  • 25 ml kakavos
  • 25 ml cukraus
  • 1 a.š. tirpios kavos

Instrukcijos:

  • Pieną užvirti.
  • Maišant supilti kakavą, cukrų ir kavą. Viską supilti į puodelį ir skanauti!

Šaltinis: Spicecoat’s Blog

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.