Menu

Pyragas su kava

  • Pyragas su kava
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Pyragas su kava


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Pyragas su kava

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 2 p. stiprios kavos
  • 50 g romo (tikrai nėra būtina)
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Sviestą gerai ištrinti su cukrumi ir sukant įplakti po vieną kiaušinį.
  • Maišant sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais.
  • Labai gerai išmaišyti ir sudėti į sviestuotą formą.
  • Kepti apie valandą karštoje orkaitėje (kepiau 180 laipsnių temperatūroje).
  • Kai pyragas iškeps, atšaldyti ir gerai palaistyti stiprios kavos ir romo mišiniu, palaukiant kol susigers.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.

  1. jurga says:

    labai skaniai ir drėgnai atrodo:)
    noriu padaryt su braškių sirupu. kiek maždaug jo reiks? jog per daug nebūtų,m?

  2. Aušra says:

    Braškių sirupu sulaistytas buvo ketvirtadalis pyrago. Pyliau kažkur pusę stiklinės (sirupo maišyto truputį su vandeniu, kad nebūtų labai tirštas), bet buvo per mažai… Pagal receptą, ketvirtadaliui turėtų užtekti pusę puoduko, bet kitą kartą tikrai pasiruosčiau tokiam kiekiui gal net visą puoduką, nes kai prapjovėm pyragą – tik kažkur pusę pyrago buvo sudrėkinta, viršus buvo sausas. Žinoma mes tokiu atveju pasiėmėm ir kiekvieną gabaliuką atskirai dar sulaistėm sirupu ir truputį palaukėm 🙂

    Kavos dalį sulaisčiau truputį daugiau, galvojau jau subyrės beimant jį iš formos, nes atrodė labai drėgnas, bet klydau irgi 🙂 Pasirodo reikėjo vis tiek daugiau 😀

  3. jurga says:

    dar vienas klausimas:)
    o jeigu į tešlą įdėčiau kokią stiklinę uogienės, hm? ar geriau taip neeksperimentuot, nes gali neiškepti??

  4. Aušra says:

    Turėtų iškepti, tik miltų reikės dėti daugiau, atitinkamai ir kepimo miltelių pagal sunaudotų miltų kiekį.

    Nors tiesą pasakius, pradžiai neeksperimentuočiau su uogiene 🙂 Nes vienu metu kai buvo užėjės noras sunaudoti uogienes, kepiau daug pyragų su uogienėm ir ne viskas gaudavosi kaip norėdavau 🙂 Atrodydavo kad viską darau taip pat, tik uogienę kitą paimu ir nesigaudavo…

  5. Lina says:

    hm… ką veikia šis receptas prie žuvies patiekalų?

  6. Aušra says:

    ups 🙂 tikriausiai ranka sudrebėjo ir ne vietoj varnelė užsidėjo 🙂 pasitaisiau 😉

  7. Elektra says:

    O niekas is jusu nesat bande tonussan? labai puikiai mieguistuma panaikina, tada jegu turiu, pyragu prisikepu ir su pienuku. Mm kaip skanu 🙂

  8. Aušra says:

    Pavadinimas primena vaistus 🙂 Neteko apie tokius girdėti.
    Pienukas gerai tiems, kad jį mėgsta 🙂 O ką daryti kai jo nemėgsti? Tenka ieškotis kitų skanių gėrimų. Bet kadangi nesu kofemanė, tai manau nieko tokio karts nuo karto pyragiuką su kava paskanauti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux