Menu

Pyragas su kava

  • Pyragas su kava
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Pyragas su kava


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Pyragas su kava

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 2 p. stiprios kavos
  • 50 g romo (tikrai nėra būtina)
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Sviestą gerai ištrinti su cukrumi ir sukant įplakti po vieną kiaušinį.
  • Maišant sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais.
  • Labai gerai išmaišyti ir sudėti į sviestuotą formą.
  • Kepti apie valandą karštoje orkaitėje (kepiau 180 laipsnių temperatūroje).
  • Kai pyragas iškeps, atšaldyti ir gerai palaistyti stiprios kavos ir romo mišiniu, palaukiant kol susigers.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.

  1. jurga parašė:

    labai skaniai ir drėgnai atrodo:)
    noriu padaryt su braškių sirupu. kiek maždaug jo reiks? jog per daug nebūtų,m?

  2. Aušra parašė:

    Braškių sirupu sulaistytas buvo ketvirtadalis pyrago. Pyliau kažkur pusę stiklinės (sirupo maišyto truputį su vandeniu, kad nebūtų labai tirštas), bet buvo per mažai… Pagal receptą, ketvirtadaliui turėtų užtekti pusę puoduko, bet kitą kartą tikrai pasiruosčiau tokiam kiekiui gal net visą puoduką, nes kai prapjovėm pyragą – tik kažkur pusę pyrago buvo sudrėkinta, viršus buvo sausas. Žinoma mes tokiu atveju pasiėmėm ir kiekvieną gabaliuką atskirai dar sulaistėm sirupu ir truputį palaukėm 🙂

    Kavos dalį sulaisčiau truputį daugiau, galvojau jau subyrės beimant jį iš formos, nes atrodė labai drėgnas, bet klydau irgi 🙂 Pasirodo reikėjo vis tiek daugiau 😀

  3. jurga parašė:

    dar vienas klausimas:)
    o jeigu į tešlą įdėčiau kokią stiklinę uogienės, hm? ar geriau taip neeksperimentuot, nes gali neiškepti??

  4. Aušra parašė:

    Turėtų iškepti, tik miltų reikės dėti daugiau, atitinkamai ir kepimo miltelių pagal sunaudotų miltų kiekį.

    Nors tiesą pasakius, pradžiai neeksperimentuočiau su uogiene 🙂 Nes vienu metu kai buvo užėjės noras sunaudoti uogienes, kepiau daug pyragų su uogienėm ir ne viskas gaudavosi kaip norėdavau 🙂 Atrodydavo kad viską darau taip pat, tik uogienę kitą paimu ir nesigaudavo…

  5. Lina parašė:

    hm… ką veikia šis receptas prie žuvies patiekalų?

  6. Aušra parašė:

    ups 🙂 tikriausiai ranka sudrebėjo ir ne vietoj varnelė užsidėjo 🙂 pasitaisiau 😉

  7. Elektra parašė:

    O niekas is jusu nesat bande tonussan? labai puikiai mieguistuma panaikina, tada jegu turiu, pyragu prisikepu ir su pienuku. Mm kaip skanu 🙂

  8. Aušra parašė:

    Pavadinimas primena vaistus 🙂 Neteko apie tokius girdėti.
    Pienukas gerai tiems, kad jį mėgsta 🙂 O ką daryti kai jo nemėgsti? Tenka ieškotis kitų skanių gėrimų. Bet kadangi nesu kofemanė, tai manau nieko tokio karts nuo karto pyragiuką su kava paskanauti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Agurkų ir kiaušinių salotos

Agurkų ir kiaušinių salotos

Nuo vaikų gimimo matyt kiekviena mama susirūpina, o kaip gi reikės maitinti lėliuką, kai jis paaugs? Aš regis ne kitokia – todėl net ir vaikams paaugus, turiu didžiulę kolekciją e-knygučių apie vaikų mitybą su įvairiausiais receptais. Peržiūrinėdama savo e-knygų lobyną, vis nevengiu užsukti į vaikiškų knygų skyrelį, nes dažnai galima ten aptikti lengvus, nesudėtingus receptus, kurie tikrai tiktų ne tik mažyliams bet ir jų tėveliams, tik kiekius kartais reikia padvigubinti ar patrigubinti. Mano mažasis šiaip nemėgsta salotų lapų, tačiau jas susmulkinus į nedidelius gabaliukus, jis šiose salotose jų nepastebėjo. Žinoma, svarbu salotų lapų nepadauginti ir tada visa šeimyna bus patenkina 😉 .

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.