Menu

Pyragas su kava

  • Pyragas su kava
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Pyragas su kava


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Pyragas su kava

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 2 p. stiprios kavos
  • 50 g romo (tikrai nėra būtina)
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Sviestą gerai ištrinti su cukrumi ir sukant įplakti po vieną kiaušinį.
  • Maišant sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais.
  • Labai gerai išmaišyti ir sudėti į sviestuotą formą.
  • Kepti apie valandą karštoje orkaitėje (kepiau 180 laipsnių temperatūroje).
  • Kai pyragas iškeps, atšaldyti ir gerai palaistyti stiprios kavos ir romo mišiniu, palaukiant kol susigers.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.

  1. jurga says:

    labai skaniai ir drėgnai atrodo:)
    noriu padaryt su braškių sirupu. kiek maždaug jo reiks? jog per daug nebūtų,m?

  2. Aušra says:

    Braškių sirupu sulaistytas buvo ketvirtadalis pyrago. Pyliau kažkur pusę stiklinės (sirupo maišyto truputį su vandeniu, kad nebūtų labai tirštas), bet buvo per mažai… Pagal receptą, ketvirtadaliui turėtų užtekti pusę puoduko, bet kitą kartą tikrai pasiruosčiau tokiam kiekiui gal net visą puoduką, nes kai prapjovėm pyragą – tik kažkur pusę pyrago buvo sudrėkinta, viršus buvo sausas. Žinoma mes tokiu atveju pasiėmėm ir kiekvieną gabaliuką atskirai dar sulaistėm sirupu ir truputį palaukėm 🙂

    Kavos dalį sulaisčiau truputį daugiau, galvojau jau subyrės beimant jį iš formos, nes atrodė labai drėgnas, bet klydau irgi 🙂 Pasirodo reikėjo vis tiek daugiau 😀

  3. jurga says:

    dar vienas klausimas:)
    o jeigu į tešlą įdėčiau kokią stiklinę uogienės, hm? ar geriau taip neeksperimentuot, nes gali neiškepti??

  4. Aušra says:

    Turėtų iškepti, tik miltų reikės dėti daugiau, atitinkamai ir kepimo miltelių pagal sunaudotų miltų kiekį.

    Nors tiesą pasakius, pradžiai neeksperimentuočiau su uogiene 🙂 Nes vienu metu kai buvo užėjės noras sunaudoti uogienes, kepiau daug pyragų su uogienėm ir ne viskas gaudavosi kaip norėdavau 🙂 Atrodydavo kad viską darau taip pat, tik uogienę kitą paimu ir nesigaudavo…

  5. Lina says:

    hm… ką veikia šis receptas prie žuvies patiekalų?

  6. Aušra says:

    ups 🙂 tikriausiai ranka sudrebėjo ir ne vietoj varnelė užsidėjo 🙂 pasitaisiau 😉

  7. Elektra says:

    O niekas is jusu nesat bande tonussan? labai puikiai mieguistuma panaikina, tada jegu turiu, pyragu prisikepu ir su pienuku. Mm kaip skanu 🙂

  8. Aušra says:

    Pavadinimas primena vaistus 🙂 Neteko apie tokius girdėti.
    Pienukas gerai tiems, kad jį mėgsta 🙂 O ką daryti kai jo nemėgsti? Tenka ieškotis kitų skanių gėrimų. Bet kadangi nesu kofemanė, tai manau nieko tokio karts nuo karto pyragiuką su kava paskanauti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.