Menu

Pyragas su kava

  • Pyragas su kava
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Pyragas su kava


Autorius: Aušra

Data:

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Pyragas su kava

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 2 p. stiprios kavos
  • 50 g romo (tikrai nėra būtina)
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Instrukcijos:

  • Sviestą gerai ištrinti su cukrumi ir sukant įplakti po vieną kiaušinį.
  • Maišant sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais.
  • Labai gerai išmaišyti ir sudėti į sviestuotą formą.
  • Kepti apie valandą karštoje orkaitėje (kepiau 180 laipsnių temperatūroje).
  • Kai pyragas iškeps, atšaldyti ir gerai palaistyti stiprios kavos ir romo mišiniu, palaukiant kol susigers.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kuo mane vaišinsi… 1991m.

  1. jurga says:

    labai skaniai ir drėgnai atrodo:)
    noriu padaryt su braškių sirupu. kiek maždaug jo reiks? jog per daug nebūtų,m?

  2. Aušra says:

    Braškių sirupu sulaistytas buvo ketvirtadalis pyrago. Pyliau kažkur pusę stiklinės (sirupo maišyto truputį su vandeniu, kad nebūtų labai tirštas), bet buvo per mažai… Pagal receptą, ketvirtadaliui turėtų užtekti pusę puoduko, bet kitą kartą tikrai pasiruosčiau tokiam kiekiui gal net visą puoduką, nes kai prapjovėm pyragą – tik kažkur pusę pyrago buvo sudrėkinta, viršus buvo sausas. Žinoma mes tokiu atveju pasiėmėm ir kiekvieną gabaliuką atskirai dar sulaistėm sirupu ir truputį palaukėm 🙂

    Kavos dalį sulaisčiau truputį daugiau, galvojau jau subyrės beimant jį iš formos, nes atrodė labai drėgnas, bet klydau irgi 🙂 Pasirodo reikėjo vis tiek daugiau 😀

  3. jurga says:

    dar vienas klausimas:)
    o jeigu į tešlą įdėčiau kokią stiklinę uogienės, hm? ar geriau taip neeksperimentuot, nes gali neiškepti??

  4. Aušra says:

    Turėtų iškepti, tik miltų reikės dėti daugiau, atitinkamai ir kepimo miltelių pagal sunaudotų miltų kiekį.

    Nors tiesą pasakius, pradžiai neeksperimentuočiau su uogiene 🙂 Nes vienu metu kai buvo užėjės noras sunaudoti uogienes, kepiau daug pyragų su uogienėm ir ne viskas gaudavosi kaip norėdavau 🙂 Atrodydavo kad viską darau taip pat, tik uogienę kitą paimu ir nesigaudavo…

  5. Lina says:

    hm… ką veikia šis receptas prie žuvies patiekalų?

  6. Aušra says:

    ups 🙂 tikriausiai ranka sudrebėjo ir ne vietoj varnelė užsidėjo 🙂 pasitaisiau 😉

  7. Elektra says:

    O niekas is jusu nesat bande tonussan? labai puikiai mieguistuma panaikina, tada jegu turiu, pyragu prisikepu ir su pienuku. Mm kaip skanu 🙂

  8. Aušra says:

    Pavadinimas primena vaistus 🙂 Neteko apie tokius girdėti.
    Pienukas gerai tiems, kad jį mėgsta 🙂 O ką daryti kai jo nemėgsti? Tenka ieškotis kitų skanių gėrimų. Bet kadangi nesu kofemanė, tai manau nieko tokio karts nuo karto pyragiuką su kava paskanauti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.