Menu

Tinginys su kondensuotu pienu

  • Tinginys su kondensuotu pienu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginys su kondensuotu pienu


Autorius: Aušra

Data:

Kai iš vaikų paimi telefonus, kompiuterius ir televizorių, laikui bėgant jie pavirsta vėl į tuos pačius gerai pažįstamus, mielus vaikus 🙂 Tik reikia kantrybės! O kai jau jie grįžta į realų pasaulį, užsinori kažko skanaus. Deja, ne visada galim viską mesti ir gaminti saldumynų (ypatingai, kai būna dar darbo dienos vidurys ir kažkas turi dirbti 🙂 ). Tad geriausias siūlymas – pasigaminti kažką patiems. O kas tai galėtų būti? Tinginys! Man atrodo visi saldumynų gaminimo kelią pradedam būtent nuo tinginio – nuo paprasčiausio varianto, o vėliau pradedame eksperimentuoti ir taip įgauname didesnį pasitikėjimą savo jėgomis.

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Tinginys su kondensuotu pienu

Užtruksime:
Pagaminsime: 8 porcijas

Ingredientai:

  • 4 pak. (po 160 g) kvadratinių sausainių (rekomentuojami dalį naudoti šokoladinių)
  • 1 pak. (200 g) sviesto
  • 1 ind. (400 g) saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
  • 5 v.š. kakavos miltelių

Instrukcijos:

  • Sausainius rankomis sulaužome į nedidelius gabaliukus ir supilame į didelį indą.
  • Kitame inde išlydome sviestą.
  • Į sviestą supilame sutrištintą saldintą pieną ir suberiame kakavą. Išmaišome iki vientisos masės.
  • Skystą masę pilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
  • Tinginio masę dedame į plastikinį maišelį (labai gerai tam tinka šaldymui skirti maišeliai su užspaudimais, nes jų plastikas storesnis).
  • Gerai suspaudžiame, kad neliktų oro tarpų, ir suformuojame kvadratines ar apvalias “dešras”.
  • Dedame į šaldytuvą ir kantriai laukiame kol sustings (reikėtų palaukti bent 3 val.)
  • Išėmę iš šaldytuvo, atsargiai nuimame maišelį ir supjaustome riekelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: LaMAISTAS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Autorius: Aušra Data: 2019-03-11 Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas “Ar neturim nieko saldaus?”, “Ar tikrai nebeturim šokolado?”, “Nieko nieko saldaus?” užveda …

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.