Menu

Tinginys su kondensuotu pienu

  • Tinginys su kondensuotu pienu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginys su kondensuotu pienu


Autorius: Aušra

Data:

Kai iš vaikų paimi telefonus, kompiuterius ir televizorių, laikui bėgant jie pavirsta vėl į tuos pačius gerai pažįstamus, mielus vaikus 🙂 Tik reikia kantrybės! O kai jau jie grįžta į realų pasaulį, užsinori kažko skanaus. Deja, ne visada galim viską mesti ir gaminti saldumynų (ypatingai, kai būna dar darbo dienos vidurys ir kažkas turi dirbti 🙂 ). Tad geriausias siūlymas – pasigaminti kažką patiems. O kas tai galėtų būti? Tinginys! Man atrodo visi saldumynų gaminimo kelią pradedam būtent nuo tinginio – nuo paprasčiausio varianto, o vėliau pradedame eksperimentuoti ir taip įgauname didesnį pasitikėjimą savo jėgomis.

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Tinginys su kondensuotu pienu

Užtruksime:
Pagaminsime: 8 porcijas

Ingredientai:

  • 4 pak. (po 160 g) kvadratinių sausainių (rekomentuojami dalį naudoti šokoladinių)
  • 1 pak. (200 g) sviesto
  • 1 ind. (400 g) saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
  • 5 v.š. kakavos miltelių

Instrukcijos:

  • Sausainius rankomis sulaužome į nedidelius gabaliukus ir supilame į didelį indą.
  • Kitame inde išlydome sviestą.
  • Į sviestą supilame sutrištintą saldintą pieną ir suberiame kakavą. Išmaišome iki vientisos masės.
  • Skystą masę pilame ant sausainių ir gerai išmaišome.
  • Tinginio masę dedame į plastikinį maišelį (labai gerai tam tinka šaldymui skirti maišeliai su užspaudimais, nes jų plastikas storesnis).
  • Gerai suspaudžiame, kad neliktų oro tarpų, ir suformuojame kvadratines ar apvalias “dešras”.
  • Dedame į šaldytuvą ir kantriai laukiame kol sustings (reikėtų palaukti bent 3 val.)
  • Išėmę iš šaldytuvo, atsargiai nuimame maišelį ir supjaustome riekelėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: LaMAISTAS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.

Šokoladinis kefyras

Šokoladinis kefyras

Dar vienas lengvas kokteiliukas ne tik kefyro, bet ir šokolado mylėtojams.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Autorius: Aušra Data: 2019-03-11 Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas “Ar neturim nieko saldaus?”, “Ar tikrai nebeturim šokolado?”, “Nieko nieko saldaus?” užveda …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux