Menu

Kauliukai (Ossi dei Morti)

  • Kauliukai (Ossi dei Morti)
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Kauliukai (Ossi dei Morti)


Autorius: Aušra

Data:

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2/3 p. cukraus
  • 8 v.š. sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2 p. sijotų miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 p. maltų migdolų arba pistacijų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sumaišyti cukrų, sviestą ir kiaušinius.
  • Palaipsniui supilti miltus ir gerai išminkyti.
  • Sudėti vanilės ekstraktą ir riešutus.
  • Atgnybti nedidelį tešlos gabaliuką (pvz. arbatiniu šaukšteliu) ir tarp rankų suformuoti pagaliukus, panašius į kaulus (reikia greitai suktis, nes tešla labai greitai skystėje sušilusi nuo rankų).
  • Suformuotus sausainius sudėti nedideliais tarpais.
  • Kepti 10 minučių arba kol švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Cooking the Italian Way

  1. Indre says:

    O jie saldoki gaunasi ar nelabai?

  2. Aušra says:

    Saldoki, bet nėra labai saldūs.

  3. sABINA says:

    Ka reiskia tas p? Pvz kur miltai pazymeti…Noreciau pasigaminti,bet iskilo toks klausimelis 🙂

  4. Aušra says:

    p = puodelis, 237ml

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux