Menu

Kauliukai (Ossi dei Morti)

  • Kauliukai (Ossi dei Morti)
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Kauliukai (Ossi dei Morti)


Autorius: Aušra

Data:

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2/3 p. cukraus
  • 8 v.š. sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2 p. sijotų miltų
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 p. maltų migdolų arba pistacijų riešutų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sumaišyti cukrų, sviestą ir kiaušinius.
  • Palaipsniui supilti miltus ir gerai išminkyti.
  • Sudėti vanilės ekstraktą ir riešutus.
  • Atgnybti nedidelį tešlos gabaliuką (pvz. arbatiniu šaukšteliu) ir tarp rankų suformuoti pagaliukus, panašius į kaulus (reikia greitai suktis, nes tešla labai greitai skystėje sušilusi nuo rankų).
  • Suformuotus sausainius sudėti nedideliais tarpais.
  • Kepti 10 minučių arba kol švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Cooking the Italian Way

  1. Indre says:

    O jie saldoki gaunasi ar nelabai?

  2. Aušra says:

    Saldoki, bet nėra labai saldūs.

  3. sABINA says:

    Ka reiskia tas p? Pvz kur miltai pazymeti…Noreciau pasigaminti,bet iskilo toks klausimelis 🙂

  4. Aušra says:

    p = puodelis, 237ml

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux