Menu

Kukurūzų lazdelės su irisais

  • Kukurūzų lazdelės su irisais
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Kukurūzų lazdelės su irisais


Autorius: Aušra

Data:

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Kukurūzų lazdelės su irisais

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g irisų
  • 100 g sviesto
  • 100 g kukurūzų lazdelių

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti nedideliame inde, suberti irisus ir kaitinant ant nedidelės ugnies maišyti kol ištirps.
  • Viską užpilti ant kukurūzų lazdelių ir gerai išmaišyti.
  • Sudėti į indą ir kai sustings supjaustyti gabaliukais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

  1. egle parašė:

    sudomino sis desertas. Norejau paklausti,kokius irisus naudojote?Ar kukuruzu lazdeles turi buti nesaldzios?

  2. Aušra parašė:

    Irisus paprasčiausius lietuviškus naudoju – tokie kvadratiniai, geltonam fone žalias dobilo lapelis nupaišytas. Kukurūzų lazdeles galima ir saldžius, ir nesaldžius naudoti. Mes kažkaip nesaldžių čia nerandam pirkti, tai naudoju bet kokius saldžius.

  3. egle parašė:

    Aciu uz atsakyma. Si vakara darysiu 🙂

  4. Aušra parašė:

    Linkiu neapsivalgyti 🙂 Pas mus jei tik šį skanėstą darom, tai su vyru apsivalgom… Labai jau ji dievinam 🙂

  5. Anafora parašė:

    Hmmm koks skanumynas – atrodė laaaabai daug pradžioje, net norėjau gaminti tik pusę normos – bet tiesiog SURYJOME viską. L.skanus ir elementarus 🙂

  6. Aušra parašė:

    Aš tai stengiuosi bent dalį atiduoti seneliams, nes dviem suaugusiems ir dviem mažiems vaikams tai garantuotas persivalgymas 🙂 Paskui jauti didį malonumą ir savęs graužimą 🙂

  7. Lolita parašė:

    Ojei, kaip ačiū už receptą, kaip smagu, kad jį atsitiktinai aptikau! Čia ir mano vaikystės skanėstas, jį darydavo močiutė, bet dabar jau pati nebeprisimena… Tik ji nepjaustydavo gabaliukais, o drėgnom rankom formuodavo rutuliukus (teniso kamuoliuko dydžio); aš juos vadindavau irisiniais kukuliais 😀 na ką, važiuosim pirkti kukurūzų :}

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2021-01-31 Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų …

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.