Menu

Kukurūzų lazdelės su irisais

  • Kukurūzų lazdelės su irisais
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Kukurūzų lazdelės su irisais


Autorius: Aušra

Data:

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Kukurūzų lazdelės su irisais

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g irisų
  • 100 g sviesto
  • 100 g kukurūzų lazdelių

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti nedideliame inde, suberti irisus ir kaitinant ant nedidelės ugnies maišyti kol ištirps.
  • Viską užpilti ant kukurūzų lazdelių ir gerai išmaišyti.
  • Sudėti į indą ir kai sustings supjaustyti gabaliukais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

  1. egle says:

    sudomino sis desertas. Norejau paklausti,kokius irisus naudojote?Ar kukuruzu lazdeles turi buti nesaldzios?

  2. Aušra says:

    Irisus paprasčiausius lietuviškus naudoju – tokie kvadratiniai, geltonam fone žalias dobilo lapelis nupaišytas. Kukurūzų lazdeles galima ir saldžius, ir nesaldžius naudoti. Mes kažkaip nesaldžių čia nerandam pirkti, tai naudoju bet kokius saldžius.

  3. egle says:

    Aciu uz atsakyma. Si vakara darysiu 🙂

  4. Aušra says:

    Linkiu neapsivalgyti 🙂 Pas mus jei tik šį skanėstą darom, tai su vyru apsivalgom… Labai jau ji dievinam 🙂

  5. Anafora says:

    Hmmm koks skanumynas – atrodė laaaabai daug pradžioje, net norėjau gaminti tik pusę normos – bet tiesiog SURYJOME viską. L.skanus ir elementarus 🙂

  6. Aušra says:

    Aš tai stengiuosi bent dalį atiduoti seneliams, nes dviem suaugusiems ir dviem mažiems vaikams tai garantuotas persivalgymas 🙂 Paskui jauti didį malonumą ir savęs graužimą 🙂

  7. Lolita says:

    Ojei, kaip ačiū už receptą, kaip smagu, kad jį atsitiktinai aptikau! Čia ir mano vaikystės skanėstas, jį darydavo močiutė, bet dabar jau pati nebeprisimena… Tik ji nepjaustydavo gabaliukais, o drėgnom rankom formuodavo rutuliukus (teniso kamuoliuko dydžio); aš juos vadindavau irisiniais kukuliais 😀 na ką, važiuosim pirkti kukurūzų :}

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux