Menu

Kukurūzų lazdelės su irisais

  • Kukurūzų lazdelės su irisais
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Kukurūzų lazdelės su irisais


Autorius: Aušra

Data:

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Kukurūzų lazdelės su irisais

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g irisų
  • 100 g sviesto
  • 100 g kukurūzų lazdelių

Instrukcijos:

  • Sviestą ištirpinti nedideliame inde, suberti irisus ir kaitinant ant nedidelės ugnies maišyti kol ištirps.
  • Viską užpilti ant kukurūzų lazdelių ir gerai išmaišyti.
  • Sudėti į indą ir kai sustings supjaustyti gabaliukais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

  1. egle parašė:

    sudomino sis desertas. Norejau paklausti,kokius irisus naudojote?Ar kukuruzu lazdeles turi buti nesaldzios?

  2. Aušra parašė:

    Irisus paprasčiausius lietuviškus naudoju – tokie kvadratiniai, geltonam fone žalias dobilo lapelis nupaišytas. Kukurūzų lazdeles galima ir saldžius, ir nesaldžius naudoti. Mes kažkaip nesaldžių čia nerandam pirkti, tai naudoju bet kokius saldžius.

  3. egle parašė:

    Aciu uz atsakyma. Si vakara darysiu 🙂

  4. Aušra parašė:

    Linkiu neapsivalgyti 🙂 Pas mus jei tik šį skanėstą darom, tai su vyru apsivalgom… Labai jau ji dievinam 🙂

  5. Anafora parašė:

    Hmmm koks skanumynas – atrodė laaaabai daug pradžioje, net norėjau gaminti tik pusę normos – bet tiesiog SURYJOME viską. L.skanus ir elementarus 🙂

  6. Aušra parašė:

    Aš tai stengiuosi bent dalį atiduoti seneliams, nes dviem suaugusiems ir dviem mažiems vaikams tai garantuotas persivalgymas 🙂 Paskui jauti didį malonumą ir savęs graužimą 🙂

  7. Lolita parašė:

    Ojei, kaip ačiū už receptą, kaip smagu, kad jį atsitiktinai aptikau! Čia ir mano vaikystės skanėstas, jį darydavo močiutė, bet dabar jau pati nebeprisimena… Tik ji nepjaustydavo gabaliukais, o drėgnom rankom formuodavo rutuliukus (teniso kamuoliuko dydžio); aš juos vadindavau irisiniais kukuliais 😀 na ką, važiuosim pirkti kukurūzų :}

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.