Menu

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

  • Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę


Autorius: Aušra

Data:

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 219 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g avižinių dribsnių
  • keli šaukštai miltų, kol tešlą galima bus minkyti rankomis
  • 100 g sviesto
  • 25 g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 ml pieno

Instrukcijos:

  • Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių.
  • Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve.
  • Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla.
  • Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas.
  • Subadyti šakute.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
  • Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Šokoladinė-kokosinė granola

Šokoladinė-kokosinė granola

Jau kelios savaitės kaip savaitgalį gyvenau su mintimi – pasigaminti granolos, bet kad būtų šokoladinė. Na visgi jai skirta diena atėjo 🙂 Žinoma ji daugiau kakavinė, nei šokoladinė, bet skamba taip gražiau 🙂 Iš tiesų tai kaip ir visos granolos, pasidaro gan paprastai. Tik reikia nepamiršti karts nuo karto pamaišyti. O paskui belieka tik skaniai kramsnoti. O pakramtyti tikrai yra ką 😉

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux