Menu

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

  • Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę


Autorius: Aušra

Data:

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 219 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g avižinių dribsnių
  • keli šaukštai miltų, kol tešlą galima bus minkyti rankomis
  • 100 g sviesto
  • 25 g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 ml pieno

Instrukcijos:

  • Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių.
  • Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve.
  • Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla.
  • Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas.
  • Subadyti šakute.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
  • Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux