Menu

Kalakutienos kotletai su kopūstais

  • Kalakutienos kotletai su kopūstais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kalakutienos kotletai su kopūstais


Autorius: Aušra

Data:

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 179 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g kalakutienos arba vištienos faršo
  • 1 mažas svogūnas
  • 300 g balto kopūsto, susmulkinto ar sumalto
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. avižinių dribsnių
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Kopūstą užpilti verdančiu vandeniu ir, kelias minutes palaikius, nusausinti ant sietelio.
  • Svogūną susmulkinti.
  • Visus produktus sumaišyti.
  • Iš gautos masės suformuokite nedidelius maltinius.
  • Kepti ant nedidelės ugnies, kai apskrunda uždengus dangčiu pakepti dar kelias minutes, kad kopūstas ir svogūnas galutinai suminkštėtų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

  1. Eugenija parašė:

    Sudomino receptas, bet labai gaila nelabai supratau, kaip su tuom kepimu ar tūšinimu

  2. Aušra parašė:

    Jei pasakyčiau, jog kotletus apkepti keptuvėje, tada keptuvę uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir dar kelias minutes pakepti? Būtų aiškiau? 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …