Menu

Kalakutienos kotletai su kopūstais

  • Kalakutienos kotletai su kopūstais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kalakutienos kotletai su kopūstais


Autorius: Aušra

Data:

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 179 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g kalakutienos arba vištienos faršo
  • 1 mažas svogūnas
  • 300 g balto kopūsto, susmulkinto ar sumalto
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. avižinių dribsnių
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Kopūstą užpilti verdančiu vandeniu ir, kelias minutes palaikius, nusausinti ant sietelio.
  • Svogūną susmulkinti.
  • Visus produktus sumaišyti.
  • Iš gautos masės suformuokite nedidelius maltinius.
  • Kepti ant nedidelės ugnies, kai apskrunda uždengus dangčiu pakepti dar kelias minutes, kad kopūstas ir svogūnas galutinai suminkštėtų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

  1. Eugenija says:

    Sudomino receptas, bet labai gaila nelabai supratau, kaip su tuom kepimu ar tūšinimu

  2. Aušra says:

    Jei pasakyčiau, jog kotletus apkepti keptuvėje, tada keptuvę uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir dar kelias minutes pakepti? Būtų aiškiau? 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux