Menu

Kopūstinukai

  • Kopūstinukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kopūstinukai


Autorius: Aušra

Data:

Skonis labai malonus. Valgėm kartu su vyru, nes mergina valgė pas senelius lašinius ? Kaip dviem suaugusiems žmonėms tai truputį mažoka, bet kaip vaikams (receptas ir paimtas būtent iš vaikiškų receptų) – normalios dvi porcijos.

Kopūstinukai

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 300 g kopūsto (apie 1/4 gūžės)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. miltų
  • 1 v.š. kruopų (dėjau manų kruopas)
  • 2 v.š. kefyro
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • aliejauskepimui
  • druskos, pagal skonį

Instrukcijos:

  • Kopūstą sumalti mėsmale su stambiausiu sieteliu, sudėti miltus, kruopas, druską, prieskonius, kepimo miltelius, kefyrą.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Kiaušinį išplakti iki putų ir supilti į kopūstinukų tešlą.
  • Vėl gerai išmaišyti ir palaikyti kelias minutes.
  • Kepti įkaitintame aliejuje pridengus keptuvę dangčiu ant lėtos ugnies, kad blyneliai gražiai iškiltų.
  • Prie blynelių tinka grietinė ir grietinės padažai.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Traškios kopūstų salotos

Traškios kopūstų salotos

Kelis metus vis ieškojau mums skanių kopūstų salotų. Ir tik šiais metais tokias aptikau. Man regis būtent salieras jas padaro nuostabias. O mes gi jo nemėgstam, bet jis čia tiesiog būtinas. Tik žinoma supjaustyti reikia kuo smulkiau, bent mums. Jas šiais metais salotas gaminom gal penkis kartus ir jos vis tiek išliko būtent tos žieminės salotos, kurias norėčiau ir kitais metais atsiminti pirmas atšalus orams. Todėl receptą dedu į man saugiausią žinomą receptų knygą – čia 🙂

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux