Menu

Tinginių balandėliai v.2

  • Tinginių balandėliai v2
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginių balandėliai v.2


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia užverčiu ir kai po kelių dienų noriu įdėti receptą čia, jo neberandu… Oi kaip aš tomis akimirkomis pykstu ant savęs, kad turiu daug žurnalų, nes kad surasti tą vienintelį tą akimirką reikiamą receptą, turiu perversti begales žurnalų iš naujo. Ir spėkit… tuo metu nusižiūriu tik dar daugiau kitų norimų išbandyti receptų. Galva baigia susisukti 🙂 Vat ir dabar… peržiūrėjau balandėlių nuotraukas, išrinkau labiausiai patinkančią, ir kai atėjo laikas vesti jau receptą – jo neberandu… Na bet kantrybė-dorybė, kas nepasiduoda tas laimi 🙂 Tad receptą jau dedu 🙂 (užtrukau tik valandžiukę 🙂 )

Dabar tas metas, kai visi turime dar užsipirkę kruopų ir lietuviškų daržovių, nes jos ilgai laikosi. Bet kaip bebūtų – stovėti prie puodų ilgai nesinori, juk geriau knygą paskaityti (kurių taip pat jau visi užsipirkom keliems mėnesiams į priekį) 🙂 Tad išbandžiau naują Tinginių balandėlių receptą ir mums jis patiko. Vyras pareiškė, jog tokie balandėliai net skaniau nei tikrieji 🙂 Kažkada labai seniai buvau įdėjusi Tinginių balandėlių receptą. Šis variantas – paprastesnis, dėl to įdedu kaip versija 2 (v.2) 🙂

Tinginių balandėliai v.2

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6

Ingredientai:

  • 60-100 g ryžių
  • 200-300 g baltagūžio kopūsto
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 400 g maltos vištienos ar kalakutienos
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1/2 skardinės vandens
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • įvairių žalumynų
  • grietinės, tiekiant (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitiname iki 175°C.
  • Ryžiu užmerkti arba trumpai apvirti (aš užmerkiau iš ryto).
  • Kopūstą sutarkuoti virtuviniu kombainu (jei tikrai tinginiaujate) arba rankomis.
  • Svogūną kuo smulkiau supjaustyti.
  • Kopūstus, svogūną, ryžius ir mėsą sumaišyti. Pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
  • Į kepimo indą dėti suformuotus balandėlių kukulius.
  • Į kitą indą supilti konservuotus pomidorus, į tą pačią skardinę į pilti pusę skardinės vandens ir supilti į pomidorus. Pagardinti prieskoniais ir viską išmaišius supilti ant balandėlių kukulių.
  • Indą dėti į įkaitusią orkaitę ir troškinti 45 minutes.
  • Kai kukuliai išsitroškins, prieš nešant į stalą apibarstyti juos smulkintais žalumynais ir uždėti grietinės (jei ją mėstate su balandėliais).
  • Skanaus!

Šaltinis: Verdu ir kepu Nr.12 ir Verdu kepu FB

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.