Menu

Tinginių balandėliai v.2

  • Tinginių balandėliai v2
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginių balandėliai v.2


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia užverčiu ir kai po kelių dienų noriu įdėti receptą čia, jo neberandu… Oi kaip aš tomis akimirkomis pykstu ant savęs, kad turiu daug žurnalų, nes kad surasti tą vienintelį tą akimirką reikiamą receptą, turiu perversti begales žurnalų iš naujo. Ir spėkit… tuo metu nusižiūriu tik dar daugiau kitų norimų išbandyti receptų. Galva baigia susisukti 🙂 Vat ir dabar… peržiūrėjau balandėlių nuotraukas, išrinkau labiausiai patinkančią, ir kai atėjo laikas vesti jau receptą – jo neberandu… Na bet kantrybė-dorybė, kas nepasiduoda tas laimi 🙂 Tad receptą jau dedu 🙂 (užtrukau tik valandžiukę 🙂 )

Dabar tas metas, kai visi turime dar užsipirkę kruopų ir lietuviškų daržovių, nes jos ilgai laikosi. Bet kaip bebūtų – stovėti prie puodų ilgai nesinori, juk geriau knygą paskaityti (kurių taip pat jau visi užsipirkom keliems mėnesiams į priekį) 🙂 Tad išbandžiau naują Tinginių balandėlių receptą ir mums jis patiko. Vyras pareiškė, jog tokie balandėliai net skaniau nei tikrieji 🙂 Kažkada labai seniai buvau įdėjusi Tinginių balandėlių receptą. Šis variantas – paprastesnis, dėl to įdedu kaip versija 2 (v.2) 🙂

Tinginių balandėliai v.2

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6

Ingredientai:

  • 60-100 g ryžių
  • 200-300 g baltagūžio kopūsto
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 400 g maltos vištienos ar kalakutienos
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1/2 skardinės vandens
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • įvairių žalumynų
  • grietinės, tiekiant (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitiname iki 175°C.
  • Ryžiu užmerkti arba trumpai apvirti (aš užmerkiau iš ryto).
  • Kopūstą sutarkuoti virtuviniu kombainu (jei tikrai tinginiaujate) arba rankomis.
  • Svogūną kuo smulkiau supjaustyti.
  • Kopūstus, svogūną, ryžius ir mėsą sumaišyti. Pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
  • Į kepimo indą dėti suformuotus balandėlių kukulius.
  • Į kitą indą supilti konservuotus pomidorus, į tą pačią skardinę į pilti pusę skardinės vandens ir supilti į pomidorus. Pagardinti prieskoniais ir viską išmaišius supilti ant balandėlių kukulių.
  • Indą dėti į įkaitusią orkaitę ir troškinti 45 minutes.
  • Kai kukuliai išsitroškins, prieš nešant į stalą apibarstyti juos smulkintais žalumynais ir uždėti grietinės (jei ją mėstate su balandėliais).
  • Skanaus!

Šaltinis: Verdu ir kepu Nr.12 ir Verdu kepu FB

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Traškios kopūstų salotos

Traškios kopūstų salotos

Kelis metus vis ieškojau mums skanių kopūstų salotų. Ir tik šiais metais tokias aptikau. Man regis būtent salieras jas padaro nuostabias. O mes gi jo nemėgstam, bet jis čia tiesiog būtinas. Tik žinoma supjaustyti reikia kuo smulkiau, bent mums. Jas šiais metais salotas gaminom gal penkis kartus ir jos vis tiek išliko būtent tos žieminės salotos, kurias norėčiau ir kitais metais atsiminti pirmas atšalus orams. Todėl receptą dedu į man saugiausią žinomą receptų knygą – čia 🙂