Menu

Tinginių balandėliai v.2

  • Tinginių balandėliai v2
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginių balandėliai v.2


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia užverčiu ir kai po kelių dienų noriu įdėti receptą čia, jo neberandu… Oi kaip aš tomis akimirkomis pykstu ant savęs, kad turiu daug žurnalų, nes kad surasti tą vienintelį tą akimirką reikiamą receptą, turiu perversti begales žurnalų iš naujo. Ir spėkit… tuo metu nusižiūriu tik dar daugiau kitų norimų išbandyti receptų. Galva baigia susisukti 🙂 Vat ir dabar… peržiūrėjau balandėlių nuotraukas, išrinkau labiausiai patinkančią, ir kai atėjo laikas vesti jau receptą – jo neberandu… Na bet kantrybė-dorybė, kas nepasiduoda tas laimi 🙂 Tad receptą jau dedu 🙂 (užtrukau tik valandžiukę 🙂 )

Dabar tas metas, kai visi turime dar užsipirkę kruopų ir lietuviškų daržovių, nes jos ilgai laikosi. Bet kaip bebūtų – stovėti prie puodų ilgai nesinori, juk geriau knygą paskaityti (kurių taip pat jau visi užsipirkom keliems mėnesiams į priekį) 🙂 Tad išbandžiau naują Tinginių balandėlių receptą ir mums jis patiko. Vyras pareiškė, jog tokie balandėliai net skaniau nei tikrieji 🙂 Kažkada labai seniai buvau įdėjusi Tinginių balandėlių receptą. Šis variantas – paprastesnis, dėl to įdedu kaip versija 2 (v.2) 🙂

Tinginių balandėliai v.2

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6

Ingredientai:

  • 60-100 g ryžių
  • 200-300 g baltagūžio kopūsto
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 400 g maltos vištienos ar kalakutienos
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1/2 skardinės vandens
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • įvairių žalumynų
  • grietinės, tiekiant (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitiname iki 175°C.
  • Ryžiu užmerkti arba trumpai apvirti (aš užmerkiau iš ryto).
  • Kopūstą sutarkuoti virtuviniu kombainu (jei tikrai tinginiaujate) arba rankomis.
  • Svogūną kuo smulkiau supjaustyti.
  • Kopūstus, svogūną, ryžius ir mėsą sumaišyti. Pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
  • Į kepimo indą dėti suformuotus balandėlių kukulius.
  • Į kitą indą supilti konservuotus pomidorus, į tą pačią skardinę į pilti pusę skardinės vandens ir supilti į pomidorus. Pagardinti prieskoniais ir viską išmaišius supilti ant balandėlių kukulių.
  • Indą dėti į įkaitusią orkaitę ir troškinti 45 minutes.
  • Kai kukuliai išsitroškins, prieš nešant į stalą apibarstyti juos smulkintais žalumynais ir uždėti grietinės (jei ją mėstate su balandėliais).
  • Skanaus!

Šaltinis: Verdu ir kepu Nr.12 ir Verdu kepu FB

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rustamo “plovas”

Rustamo “plovas”

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂