Menu

Maltinukai su įdaru

  • Maltinukai su įdaru
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Maltinukai su įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Maltinukai su įdaru

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 292 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Maltinukams:
  • 500 g maltos mėsos (bandžiau ir su vištiena, ir su kiauliena)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. krakmolo (kitą kartą dėčiau 3 v.š.)
  • 1 v.š. majonezo
  • 1 svogūnas
  • įvairūs prieskoniai (druska, pipirai ir kt.)
  • Įdarui:
  • 2 virti kiaušiniai
  • 1 v.š. majonezo
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • Padažui:
  • 1 svogūnas
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 v.š. miltų
  • 1 skiltelė česnako
  • sviesto kepimui
  • įvairūs prieskoniai (druska, pipirai ir kt.)

Instrukcijos:

  • Visų pirma pasiruošti įdarą – kiaušinius susmulkinti ir sumaišyti su sūriu ir majonezu. Pagardinti prieskoniais.
  • Maltinukams skirtus produktus sumaišyti.
  • Užkaisti puodą su vandeniu ir kol jis užvirs suformuoti mėsos kukulius, į vidų įdedant šaukštą įdaro.
  • Sumažinti viryklės kaitrą ir dėti maltinukus į verdantį vandenį. Kai jie iškils, pavirti dar 5-10 minučių.
  • Kol maltinukai verda, keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti susmulkintą svogūną bei morką (šį kartą pas mane buvo tarkuota, bet išvaizdžiau atrodytų pjaustyta plonomis riekutėmis).
  • Miltus sumaišyti su grietinėle ir supilti į keptuvę.
  • Įspausti česnako skiltelę.
  • Pagardinti prieskoniais.
  • Kai padažas pradės tirštėti, sudėti kukulius ir dar patroškinti apie 10 minučių, atsargiai pavartant.
  • Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlė

  1. Sondre says:

    Ruosiuosi daryti rytoj , sakykit o kodel reikia krakmolo ? Ar be jo kas pasikeistu ?

  2. Aušra says:

    Sveiki, krakmolas tam, kad maltinukai neissisirtu taip lengvai.

  3. Sondre says:

    A,viskas aisku tada , neturejau krakmolo,tai siek tiek isbego idaras , kita kart zinosiu 🙂 Aciu uz pamokele Ausryte 🙂

  4. Aušra says:

    🙂 Tai ir man suskyla, neišeina tokie kokių norėčiau. Bet juk svarbiausia skonis 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux