Menu

Mieli ežiukai

  • Mieli ežiukai
  • Mieli ežiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mieli ežiukai


Autorius: Aušra

Data:

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu. Mes ežiukus valgėme su kreminiu kario padažu. Pabandykit ir jūs nustebinti savo vaikus!

Mieli ežiukai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 289 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 3 lapeliai sluoksniuotos tešlos (iš pakuotės, kur būna 6 lapeliai)
  • ~200 g faršo, paruošto kotletams
  • 1-2 juodosios alyvuogės
  • 1 kiaušinis, aptepti

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir lengvai pakočioti. Kiekvieną lapelį perpjauti per pusę.
  • Iš faršo padaryti pailgus kukuliukus, dėti ant tešlos krašto ir susukti volelį. Tešla turi tik apgaubti faršą. Vieną tešlos kraštą galima perbraukti sušlapinti pirštu, taip krašteliai lengviau vienas prie kito prilips. Volelių kraštus gražiai užspausti.
  • Paėmus žirkles suformuoti spygliukus – gulčiai žirkles laikant, žirklių galiukais įkirpti tešlą ir tai kartoti kol visas ežiuko kūnas bus padengtas spygliukais.
  • Ežiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš alyvuogių padaryti akytes ir jas įstatyti ežiukams.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol spygliukai truputį pasipūs ir pradės lengvai ruduoti.
  • Ežiukus išimti iš orkaitės ir aptepti plaktu kiaušiniu. Vėl dėti į orkaitę ir kepti kol visi ežiukai gražiai paruduos. Viso kepimas užtruks apie 30 minučių. Skanaus!

Šaltinis: Laikas į virtuvę

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Tai daugiau idėja nei receptas. Bet puikus būdas sunaudoti pabarstukų likučius. O lazdelės gaunasi tik vos salstelėjusios, kad man labai patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux