Menu

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 405 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 400 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 stiklainis (400 g) trintų konservuotų pomidorų
  • 100 ml vandens
  • 100 g fetos sūrio
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 a.š. paprikų miltelių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti.
  • Maltą mėsą pakepinti su smulkintais česnakais be svogūnais.
  • Įpilti vandens, sudėti trintus konservuotus pomidorus bei fetos sūrį, pagardinti paprikų milteliais, druska ir pipirais.
  • Maltos mėsos masę ir makaronus sukręsti į kepimo formą, gerai išmaišyti, užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180°C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. Indrė says:

    Hehe teisingas ir sotus reikalas. Tokia vos ne sumaklinta lazanija :]] o beje palikai 2 skiltelės česnako2 cloves of garlic 😉

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉 Jau pataisiau. Lazanija dar sunkesnė, nes ten dar bešamelio padažas eina. Čia paprasčiau ir greičiau 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Žinau, žinau… nuotrauka tikrai ne itin… Na bet skanu 🙂 Labai paprasta, labai greita. Tikrai rekomenduoju pasigaminti, kai grįšite po sunkios ir ilgos darbo dienos bei būsite alkani kaip vilkai!

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux