Menu

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 405 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 400 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 stiklainis (400 g) trintų konservuotų pomidorų
  • 100 ml vandens
  • 100 g fetos sūrio
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 a.š. paprikų miltelių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti.
  • Maltą mėsą pakepinti su smulkintais česnakais be svogūnais.
  • Įpilti vandens, sudėti trintus konservuotus pomidorus bei fetos sūrį, pagardinti paprikų milteliais, druska ir pipirais.
  • Maltos mėsos masę ir makaronus sukręsti į kepimo formą, gerai išmaišyti, užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180°C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. Indrė says:

    Hehe teisingas ir sotus reikalas. Tokia vos ne sumaklinta lazanija :]] o beje palikai 2 skiltelės česnako2 cloves of garlic 😉

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉 Jau pataisiau. Lazanija dar sunkesnė, nes ten dar bešamelio padažas eina. Čia paprasčiau ir greičiau 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Žinau, žinau… nuotrauka tikrai ne itin… Na bet skanu 🙂 Labai paprasta, labai greita. Tikrai rekomenduoju pasigaminti, kai grįšite po sunkios ir ilgos darbo dienos bei būsite alkani kaip vilkai!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux