Menu

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 405 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 400 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 stiklainis (400 g) trintų konservuotų pomidorų
  • 100 ml vandens
  • 100 g fetos sūrio
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 a.š. paprikų miltelių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti.
  • Maltą mėsą pakepinti su smulkintais česnakais be svogūnais.
  • Įpilti vandens, sudėti trintus konservuotus pomidorus bei fetos sūrį, pagardinti paprikų milteliais, druska ir pipirais.
  • Maltos mėsos masę ir makaronus sukręsti į kepimo formą, gerai išmaišyti, užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180°C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. Indrė says:

    Hehe teisingas ir sotus reikalas. Tokia vos ne sumaklinta lazanija :]] o beje palikai 2 skiltelės česnako2 cloves of garlic 😉

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉 Jau pataisiau. Lazanija dar sunkesnė, nes ten dar bešamelio padažas eina. Čia paprasčiau ir greičiau 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux