Menu

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 405 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 400 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 stiklainis (400 g) trintų konservuotų pomidorų
  • 100 ml vandens
  • 100 g fetos sūrio
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 a.š. paprikų miltelių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti.
  • Maltą mėsą pakepinti su smulkintais česnakais be svogūnais.
  • Įpilti vandens, sudėti trintus konservuotus pomidorus bei fetos sūrį, pagardinti paprikų milteliais, druska ir pipirais.
  • Maltos mėsos masę ir makaronus sukręsti į kepimo formą, gerai išmaišyti, užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180°C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. Indrė says:

    Hehe teisingas ir sotus reikalas. Tokia vos ne sumaklinta lazanija :]] o beje palikai 2 skiltelės česnako2 cloves of garlic 😉

  2. Aušra says:

    Ačiū 😉 Jau pataisiau. Lazanija dar sunkesnė, nes ten dar bešamelio padažas eina. Čia paprasčiau ir greičiau 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Cukinijų keksiukai su sūriu

Mes šiuos keksiukus valgom pavakariams, kai nesinori nieko saldaus. Darau mini keksiukus, tai vaikams į ranką būna pats tas. Net nepastebiu kaip dingsta.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux