Menu

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 405 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 400 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 stiklainis (400 g) trintų konservuotų pomidorų
  • 100 ml vandens
  • 100 g fetos sūrio
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 2 a.š. paprikų miltelių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti.
  • Maltą mėsą pakepinti su smulkintais česnakais be svogūnais.
  • Įpilti vandens, sudėti trintus konservuotus pomidorus bei fetos sūrį, pagardinti paprikų milteliais, druska ir pipirais.
  • Maltos mėsos masę ir makaronus sukręsti į kepimo formą, gerai išmaišyti, užberti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180°C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. Indrė parašė:

    Hehe teisingas ir sotus reikalas. Tokia vos ne sumaklinta lazanija :]] o beje palikai 2 skiltelės česnako2 cloves of garlic 😉

  2. Aušra parašė:

    Ačiū 😉 Jau pataisiau. Lazanija dar sunkesnė, nes ten dar bešamelio padažas eina. Čia paprasčiau ir greičiau 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.