Menu

Makaronų ir tuno salotos

  • Makaronų ir tuno salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronų ir tuno salotos


Autorius: Aušra

Data:

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Makaronų ir tuno salotos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300-400 ml makaronų, nevirtų
  • 1 (185 g) dėžutė konservuoto tuno
  • 1/2 svogūno
  • 1 paprika
  • 1-1 1/2 salierų stiebai
  • krapų, smulkintų
  • Padažui:
  • 150-200 ml majonezo
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š. Dižono garstyčių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti.
  • Sukapoti svogūną, sumaišyti su nusausintu tunu, smulkintomis paprikomis ir salierų stiebais.
  • Paruošti padažą: majonezą sumaišyti su smulkintais česnakais bei garstyčiomis, pagardinti druska ir pipirais.
  • Makaronus sumaišyti su tuno, paprikų ir salierų mišiniu.
  • Užpilti padažo ir dar kartą gerai išmaišyti.
  • Užberti smulkintų krapų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Užkandėlė su žuvimi

Užkandėlė su žuvimi

Autorius: Aušra Data: 2008-05-23 Pastaba: Duoną geriausia apkepinti vos ne sausoje keptuvėje. Į aptepą papildomai įdėjau smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Užkandėlė su žuvimi Užtruksime: 20 min. Išeiga: Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: …

Varškės ir makaronų apkepas

Varškės ir makaronų apkepas

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux