Menu

Makaronų ir tuno salotos

  • Makaronų ir tuno salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronų ir tuno salotos


Autorius: Aušra

Data:

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Makaronų ir tuno salotos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 300-400 ml makaronų, nevirtų
  • 1 (185 g) dėžutė konservuoto tuno
  • 1/2 svogūno
  • 1 paprika
  • 1-1 1/2 salierų stiebai
  • krapų, smulkintų
  • Padažui:
  • 150-200 ml majonezo
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š. Dižono garstyčių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti.
  • Sukapoti svogūną, sumaišyti su nusausintu tunu, smulkintomis paprikomis ir salierų stiebais.
  • Paruošti padažą: majonezą sumaišyti su smulkintais česnakais bei garstyčiomis, pagardinti druska ir pipirais.
  • Makaronus sumaišyti su tuno, paprikų ir salierų mišiniu.
  • Užpilti padažo ir dar kartą gerai išmaišyti.
  • Užberti smulkintų krapų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Kijevo mišrainė

Kijevo mišrainė

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux