Menu

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

  • Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
  • Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca


Autorius: Aušra

Data:

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 400 g makaronai
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 ančiuvių filė
  • 3 didelės skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 skardinė (400 g) luptų pomidorų, nusunktų
  • 1/2 p. juodųjų alyvuogių
  • 2 a.š. kaparėlių, nusausintų
  • 1/4 a.š. džiovintų pomidorų dribsnių
  • druskos
  • pipirų
  • šviežio baziliko lapelių, papuošimui

Instrukcijos:

  • Dideliame puode užvirti vandenį, įdėti druskos ir virti makaronus, kol jie bus al dente, apie 8-10 minutes.
  • Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti česnaką ir ančiuvius. Virti 2-3 minutes, kol česnakas taps aukso spalvos, o ančiuviai pradės byrėti.
  • Sudėti nusausintus pomidorus ir mediniu šaukštu juos sutrauškyti. Šiek tiek padidinti kaitrą ir troškinti 15 minučių (aš troškinau tikrai daug mažiau).
  • Sudėti alyvuoges, kaparėlius, raudonųjų pipirų dribsnius, paskaninti druska ir pipirais. Išmaišyti ir laikyti šiltai iki tiekimo.
  • Prieš tiekiant makaronus sumaišyti su padažu ir papuošti baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

Šaltinis: sophisticated pie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Moliūgų sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2018-10-09 Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. …

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Pomidorų salotos su “Fetos” sūriu

Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux