Menu

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

  • Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
  • Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca


Autorius: Aušra

Data:

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 400 g makaronai
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 ančiuvių filė
  • 3 didelės skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 skardinė (400 g) luptų pomidorų, nusunktų
  • 1/2 p. juodųjų alyvuogių
  • 2 a.š. kaparėlių, nusausintų
  • 1/4 a.š. džiovintų pomidorų dribsnių
  • druskos
  • pipirų
  • šviežio baziliko lapelių, papuošimui

Instrukcijos:

  • Dideliame puode užvirti vandenį, įdėti druskos ir virti makaronus, kol jie bus al dente, apie 8-10 minutes.
  • Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti česnaką ir ančiuvius. Virti 2-3 minutes, kol česnakas taps aukso spalvos, o ančiuviai pradės byrėti.
  • Sudėti nusausintus pomidorus ir mediniu šaukštu juos sutrauškyti. Šiek tiek padidinti kaitrą ir troškinti 15 minučių (aš troškinau tikrai daug mažiau).
  • Sudėti alyvuoges, kaparėlius, raudonųjų pipirų dribsnius, paskaninti druska ir pipirais. Išmaišyti ir laikyti šiltai iki tiekimo.
  • Prieš tiekiant makaronus sumaišyti su padažu ir papuošti baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

Šaltinis: sophisticated pie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.