Menu

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

  • Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
  • Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca


Autorius: Aušra

Data:

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 400 g makaronai
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 ančiuvių filė
  • 3 didelės skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 skardinė (400 g) luptų pomidorų, nusunktų
  • 1/2 p. juodųjų alyvuogių
  • 2 a.š. kaparėlių, nusausintų
  • 1/4 a.š. džiovintų pomidorų dribsnių
  • druskos
  • pipirų
  • šviežio baziliko lapelių, papuošimui

Instrukcijos:

  • Dideliame puode užvirti vandenį, įdėti druskos ir virti makaronus, kol jie bus al dente, apie 8-10 minutes.
  • Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti česnaką ir ančiuvius. Virti 2-3 minutes, kol česnakas taps aukso spalvos, o ančiuviai pradės byrėti.
  • Sudėti nusausintus pomidorus ir mediniu šaukštu juos sutrauškyti. Šiek tiek padidinti kaitrą ir troškinti 15 minučių (aš troškinau tikrai daug mažiau).
  • Sudėti alyvuoges, kaparėlius, raudonųjų pipirų dribsnius, paskaninti druska ir pipirais. Išmaišyti ir laikyti šiltai iki tiekimo.
  • Prieš tiekiant makaronus sumaišyti su padažu ir papuošti baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

Šaltinis: sophisticated pie

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Makaronai su alyvuogėmis

Makaronai su alyvuogėmis

Dar vienas labai paprastas ir greitas makaronų receptas. Jei jūs alyvuogių mylėtojai, jums tikrai turėtų patikti. Pas mus būna, kad pagamini pirmą kartą – visi sako wow koks skanus patiekalas, bet kai pagamini antrą kartą, tai paaiškėja, kad jis kažkoks visai ne wow. Jums taip nebūna? Bet šitą receptą išbandžiau ne vieną kartą ir vyro nuomonė šiuo klausimu stabili – labai skanu.

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Makaronai su kukurūzais

Makaronai su kukurūzais

Mano vaikai tiesiog dievina šį patiekalą! Žinoma aš juo nepiktnaudžiauju ir gaminu tik tada, kai tikrai nėra laiko ar nuotaikos sukiotis virtuvėje. Tik turiu pasakyti, kad šis patiekalas būtent tiems, kas tikrai mėgsta kukurūzus, nes patiekalas nuo jų yra net lengvai salstelėjęs. Tačiau manau būtent dėl to juos vaikai ir mėgsta. O makaronai taip pat yra vaikų mėgstami. Todėl kai keli vaikų mėgstami produktai apjungiami, jie net nepastebi, kad ten dar yra ir svogūnas 🙂

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux