Menu

Tuno pyragas su pomidorais

  • Tuno pyragas su pomidorais
  • Tuno pyragas su pomidorais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Tuno pyragas su pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!

Tuno pyragas su pomidorais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 300 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 75 g sviesto, kambario temperatūros
  • 120 g kvietinių miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 1 vidutinis svogūnas
  • šlakelis aliejaus, kepimui
  • smulkintų žalumynų (baziliko, čiobrelio, dašio ar pan.)
  • 1 dėžutė konservuoto tuno savose sultyse
  • 150-200 g tarkuoto sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 100 ml pieno ar grietinėlės
  • 2 vidutiniai pomidorai
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Tešlos paplotį prispausti prie 24-26cm skersmens kepimo formos, išteptos sviestu.
  • Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje. Tada juos sudėti ant pyrago pagrindo. Ant viršaus paskirstyti nusunktą ir pasmulkintą tuną, žalumynus, apibarstyti tarkuotu sūriu.
  • Inde išplakti kiaušinius su pienu. Paskaninti druska ir pipirais. Mišinį užpilti ant pyrago. Ant viršaus sudėti pomidorų griežinėlius.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

  1. Forelle parašė:

    Šis labai skanus. Pas mus jis favoritas jau 4 metai.
    P.S. fb vartydama pagalvojau: -Lyg mano nuotrauka, kas čia ją pagrobė. O pasirodo tas pats pyragas, tik kepėjas kitas 🙂

  2. Aušra parašė:

    Matyt akys žiūri mūsų vienodu kampu 😀
    Na mums tas pyragas atrastas gal tik prieš pusmetį 🙂 Bet tikrai bus dar ne kartą gaminamas, nes juk taip paprasta 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.