Menu

Tuno pyragas su pomidorais

  • Tuno pyragas su pomidorais
  • Tuno pyragas su pomidorais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Tuno pyragas su pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!

Tuno pyragas su pomidorais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 300 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 75 g sviesto, kambario temperatūros
  • 120 g kvietinių miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 1 vidutinis svogūnas
  • šlakelis aliejaus, kepimui
  • smulkintų žalumynų (baziliko, čiobrelio, dašio ar pan.)
  • 1 dėžutė konservuoto tuno savose sultyse
  • 150-200 g tarkuoto sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 100 ml pieno ar grietinėlės
  • 2 vidutiniai pomidorai
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Tešlos paplotį prispausti prie 24-26cm skersmens kepimo formos, išteptos sviestu.
  • Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje. Tada juos sudėti ant pyrago pagrindo. Ant viršaus paskirstyti nusunktą ir pasmulkintą tuną, žalumynus, apibarstyti tarkuotu sūriu.
  • Inde išplakti kiaušinius su pienu. Paskaninti druska ir pipirais. Mišinį užpilti ant pyrago. Ant viršaus sudėti pomidorų griežinėlius.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

  1. Forelle says:

    Šis labai skanus. Pas mus jis favoritas jau 4 metai.
    P.S. fb vartydama pagalvojau: -Lyg mano nuotrauka, kas čia ją pagrobė. O pasirodo tas pats pyragas, tik kepėjas kitas 🙂

  2. Aušra says:

    Matyt akys žiūri mūsų vienodu kampu 😀
    Na mums tas pyragas atrastas gal tik prieš pusmetį 🙂 Bet tikrai bus dar ne kartą gaminamas, nes juk taip paprasta 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux