Menu

Burokėlių ir tuno salotos

  • Burokėlių ir tuno salotos
  • Burokėlių ir tuno salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Burokėlių ir tuno salotos


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienos žiemiškos salotos. Jas galima sumaišyti tiesiog dubenyje, tačiau man greičiau ir gražiau atrodo susluoksniuotos tiesiog lėkštėje. Kitą dieną šias salotas be tuno paruošiau kaip garnyrą prie keptos kiaulienos, tai mano dukra jas labai išgyrė. O varianto su tunu paskutinį kartą paragavau vos kelis šaukštus… Mažėlis grįžo iš darželio alkanas, paklausė “kas čia?”, sakau “mano salotos”, bet matau nuo lėkštės nesitraukia, tai sakau “jei nori valgyk” ir toliau vaikams ruošiau vakarienę, nes maniškė mergaičiukė visai nevalgo žuvies, o mažėlis nevalgo salotų. Taigis, po kelių minučių atisukusi pamačiau kaip tyliai tyliai nyksta mano lėkštės turinys 🙂 Beveik viskas buvo paslėpta sūnaus pilvuke, na o aš patyliukais tik džiaugiausi, nes jis gi valgė salotas 🙂

Burokėlių ir tuno salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 295 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g virtų burokėlių
  • 1 skardinė konservuotų žirnelių
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 3-4 nedideli marinuoti agurkai
  • 2 skardinės tuno savose sultyse
  • 3 v.š. neriebaus majonezo
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • salotų, špinatų ar kitų žalėsių (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Salotų lapus sudėti į lėkštę. Ant viršaus sudėti kubeliais supjaustytus burokėlius. Tada dėti ant viršaus konservuotus žirnelius, smulkintą svogūną ir kubeliais pjaustytus marinuotus agurkus.
  • Į majonezą įmaišyti kelis šaukštus vandens, gausis skystenis padažas. Supilti jį ant salotų.
  • Ant salotų viršaus sudėti nusunktą tuną ir pagardinti druska bei juodaisiais pipirais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dešrelių salotos

Dešrelių salotos

Švarinu šaldytuvą ir ieškau, kur sunaudoti konservuotus žirnelius, nes vieni kažkaip nepatinka, o mišrainių nėr kada daryti. Bet va šitos salotos pasidaro vos per kelias minutes. O ir likusių reikalingų produktų mūsų šaldytuve visada pilna 🙂

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux