Menu

Krevečių salotos

  • Krevečių salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Krevečių salotos


Autorius: Aušra

Data:

Puikios gaivios salotos. Itin greitai padaromos – vos kelios minutės. O skonis labai gardus, žinoma, tiems kas mėgsta krevetes 🙂

Krevečių salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 279 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g šaldytų žirnelių
  • 200 g šviežių agurkų
  • 400 g gliaudytų krevečių
  • 100 g grietinės
  • 100 g neriebaus majonezo
  • 1 v.š. krienų
  • druskos
  • krapų papuošimui

Instrukcijos:

  • Užvirinti arbatinuke vandens ir juo užpilti šaldytus žirnelius bei palaikyti kelias minutes, kol jie aštils (per ilgai nelaikykite, nes šiltos salotos praras savo žavesį).
  • Agurką nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  • Į dubenį sudėti žirnelius, krevetes ir agurkus.
  • Užpilti padažu, padarytų iš likučių produktų.
  • Lengvai išmaišyti.
  • Patiekti dideliame dubenyje arba stiklo taurėse. Salotas papuošti krapais.

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dešrelių salotos

Dešrelių salotos

Švarinu šaldytuvą ir ieškau, kur sunaudoti konservuotus žirnelius, nes vieni kažkaip nepatinka, o mišrainių nėr kada daryti. Bet va šitos salotos pasidaro vos per kelias minutes. O ir likusių reikalingų produktų mūsų šaldytuve visada pilna 🙂

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Radusi šį receptą ilgai negalvojau, griebiausi darbo ir per 5min. viskas buvo paruošta. Gaivu, sotu ir greita. Net ir vaikams patiko, o sūnus įvertino netgi geriau nei normalu (taip taip, jam dažniausiai maistas būna tiesiog normalus).

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux