Menu

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

  • Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru
  • Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Švelnaus skonio užkandis ar lengva vakarienė. Gaminta jau labai seniai, tačiau prisimenamas burokėlių švelnumas, labai maloniai nuteikia. Tad tikrai vertos pateikti į blogą 🙂

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 326 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 6-7 (800 g) švieži burokėliai
  • 1 svogūnas
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 v.š. raudono vyno acto
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. druskos
  • žiupsnelis stambiai maltų juodųjų pipirų
  • 4 didelės kukurūzų miltų tortilijos (naudojau kvietinių miltų)
  • 200 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Nulupti ir stambiai sutarkuoti burokėlius.
  • Nulupti ir griežinėliais supjaustyti svogūną.
  • Sudėti burokėlius ir svogūnus į keptuvę su aliejumi ir kepti ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie ims minkštėti.
  • Supilti vyno actą ir medų. Pagardinti druska ir pipirais.
  • Sudėti burokėlių košę ant paplotėlių ir suvynioti juos.
  • Sudėti suktinukus į orkaitės skardą ir užberti sūrį.
  • Nustatyti 250°C temperatūrą ir maždaug 10 minučių kepti vidurinėje orkaitės dalyje.
  • Patiekti su supjaustytais salotų lapais ir šaukštu jogurto. Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2008)

  1. Very nice post. I definitely love this website. Keep
    it up!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Saldžiarūgščiai burokėliai

Saldžiarūgščiai burokėliai

Skonis labai patiko, su mielu noru dar kartą valgyčiau, bet būtent su juoda duona kaip užkandį, o ne kaip garnyrą.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.