Menu

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

  • Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru
  • Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Švelnaus skonio užkandis ar lengva vakarienė. Gaminta jau labai seniai, tačiau prisimenamas burokėlių švelnumas, labai maloniai nuteikia. Tad tikrai vertos pateikti į blogą 🙂

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 326 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 6-7 (800 g) švieži burokėliai
  • 1 svogūnas
  • 2 v.š. aliejaus
  • 2 v.š. raudono vyno acto
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. druskos
  • žiupsnelis stambiai maltų juodųjų pipirų
  • 4 didelės kukurūzų miltų tortilijos (naudojau kvietinių miltų)
  • 200 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Nulupti ir stambiai sutarkuoti burokėlius.
  • Nulupti ir griežinėliais supjaustyti svogūną.
  • Sudėti burokėlius ir svogūnus į keptuvę su aliejumi ir kepti ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie ims minkštėti.
  • Supilti vyno actą ir medų. Pagardinti druska ir pipirais.
  • Sudėti burokėlių košę ant paplotėlių ir suvynioti juos.
  • Sudėti suktinukus į orkaitės skardą ir užberti sūrį.
  • Nustatyti 250°C temperatūrą ir maždaug 10 minučių kepti vidurinėje orkaitės dalyje.
  • Patiekti su supjaustytais salotų lapais ir šaukštu jogurto. Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2008)

  1. Very nice post. I definitely love this website. Keep
    it up!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių ir tuno salotos

Burokėlių ir tuno salotos

Dar vienos žiemiškos salotos. Jas galima sumaišyti tiesiog dubenyje, tačiau man greičiau ir gražiau atrodo susluoksniuotos tiesiog lėkštėje. Kitą dieną šias salotas be tuno paruošiau kaip garnyrą prie keptos kiaulienos, tai mano dukra jas labai išgyrė. O varianto su tunu paskutinį kartą paragavau vos kelis šaukštus… Mažėlis grįžo iš darželio alkanas, paklausė “kas čia?”, sakau “mano salotos”, bet matau nuo lėkštės nesitraukia, tai sakau “jei nori valgyk” ir toliau vaikams ruošiau vakarienę, nes maniškė mergaičiukė visai nevalgo žuvies, o mažėlis nevalgo salotų. Taigis, po kelių minučių atisukusi pamačiau kaip tyliai tyliai nyksta mano lėkštės turinys 🙂 Beveik viskas buvo paslėpta sūnaus pilvuke, na o aš patyliukais tik džiaugiausi, nes jis gi valgė salotas 🙂

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Saldžiarūgščiai burokėliai

Saldžiarūgščiai burokėliai

Skonis labai patiko, su mielu noru dar kartą valgyčiau, bet būtent su juoda duona kaip užkandį, o ne kaip garnyrą.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.