Menu

Saldžiarūgščiai burokėliai

  • Saldžiarūgščiai burokėliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Saldžiarūgščiai burokėliai


Autorius: Aušra

Data:

Iš burokėlių iki šiol nelabai ką esu gaminusi… Gal net nei vieno normalaus recepto nesu išbandžiusi, tad šis pirmasis. Gal dėl to ganėtinai paprastutis, bet dėl to man ir patiko. Skonis labai patiko, su mielu noru dar kartą valgyčiau, bet būtent su juoda duona kaip užkandį, o ne kaip garnyrą. Šį kartą valgėm prie muštinių, man ir vyrui patiko (kas buvo keista, nes vyras ir burokėlių nemylėtojas :)).

Saldžiarūgščiai burokėliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos (kaip užkandis)

Ingredientai:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai, smulkiai pjaustyti
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 30 g smulkaus cukraus
  • 4 virti burokėliai, pjaustyti kubeliais
  • 1 citrinos sultys
  • 2 a.š. šviežių mėtų, pjaustytų (neturėjau)
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • šviežių mėtų, papuošti (neturėjau)

Instrukcijos:

  • Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus, česnakus ir maišant kepinti ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kad svogūnai suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos.
  • Įmaišyti cukrų, burokėlius, 1/2 citrinos sultis bei mėtas.
  • Maišant kaitinti 10 minučių.
  • Paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti druska, pipirais bei citrinų sultimis.
  • Tiekti šiltus arba šaltus, papuošus mėtomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma litter, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Burokėlių ir tuno salotos

Burokėlių ir tuno salotos

Dar vienos žiemiškos salotos. Jas galima sumaišyti tiesiog dubenyje, tačiau man greičiau ir gražiau atrodo susluoksniuotos tiesiog lėkštėje. Kitą dieną šias salotas be tuno paruošiau kaip garnyrą prie keptos kiaulienos, tai mano dukra jas labai išgyrė. O varianto su tunu paskutinį kartą paragavau vos kelis šaukštus… Mažėlis grįžo iš darželio alkanas, paklausė “kas čia?”, sakau “mano salotos”, bet matau nuo lėkštės nesitraukia, tai sakau “jei nori valgyk” ir toliau vaikams ruošiau vakarienę, nes maniškė mergaičiukė visai nevalgo žuvies, o mažėlis nevalgo salotų. Taigis, po kelių minučių atisukusi pamačiau kaip tyliai tyliai nyksta mano lėkštės turinys 🙂 Beveik viskas buvo paslėpta sūnaus pilvuke, na o aš patyliukais tik džiaugiausi, nes jis gi valgė salotas 🙂

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

Švelnaus skonio užkandis ar lengva vakarienė. Gaminta jau labai seniai, tačiau prisimenamas burokėlių švelnumas, labai maloniai nuteikia. Tad tikrai vertos pateikti į blogą 🙂

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.