Menu

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
PBurokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos


Autorius: Aušra

Data:

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama 🙂 . Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 330 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 3 vidutiniai (250 g) burokėlių, virtų
  • 150 g Fetos sūrio
  • 100 g anakardžių riešutų
  • 1 v.š. balzaminio acto
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100 g gražgarsčių
  • druskos
  • juodųjų pipirų, šviežiai maltų

Instrukcijos:

  • Burokėlius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir gražiai išdėlioti lėkštėse.
  • Anakardžių riešutus pakepinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus kvapas, o riešutai pradės švelniai ruduoti (nepalikite keptuvės be priežiūros, nes riešutai gali greitai sudegti).
  • Ant burokėlių sudėti gražgarstes, kepintus riešutus ir sutrupintą fetą.
  • Salotas apšlakstyti aliejaus ir acto mišiniu.
  • Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminame be viryklės. Lengvai ir greitai (Laisvos valandos, 2012)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.