Menu

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
PBurokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos


Autorius: Aušra

Data:

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama 🙂 . Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 330 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 3 vidutiniai (250 g) burokėlių, virtų
  • 150 g Fetos sūrio
  • 100 g anakardžių riešutų
  • 1 v.š. balzaminio acto
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100 g gražgarsčių
  • druskos
  • juodųjų pipirų, šviežiai maltų

Instrukcijos:

  • Burokėlius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir gražiai išdėlioti lėkštėse.
  • Anakardžių riešutus pakepinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus kvapas, o riešutai pradės švelniai ruduoti (nepalikite keptuvės be priežiūros, nes riešutai gali greitai sudegti).
  • Ant burokėlių sudėti gražgarstes, kepintus riešutus ir sutrupintą fetą.
  • Salotas apšlakstyti aliejaus ir acto mišiniu.
  • Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminame be viryklės. Lengvai ir greitai (Laisvos valandos, 2012)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Burokėlių ir tuno salotos

Burokėlių ir tuno salotos

Dar vienos žiemiškos salotos. Jas galima sumaišyti tiesiog dubenyje, tačiau man greičiau ir gražiau atrodo susluoksniuotos tiesiog lėkštėje. Kitą dieną šias salotas be tuno paruošiau kaip garnyrą prie keptos kiaulienos, tai mano dukra jas labai išgyrė. O varianto su tunu paskutinį kartą paragavau vos kelis šaukštus… Mažėlis grįžo iš darželio alkanas, paklausė “kas čia?”, sakau “mano salotos”, bet matau nuo lėkštės nesitraukia, tai sakau “jei nori valgyk” ir toliau vaikams ruošiau vakarienę, nes maniškė mergaičiukė visai nevalgo žuvies, o mažėlis nevalgo salotų. Taigis, po kelių minučių atisukusi pamačiau kaip tyliai tyliai nyksta mano lėkštės turinys 🙂 Beveik viskas buvo paslėpta sūnaus pilvuke, na o aš patyliukais tik džiaugiausi, nes jis gi valgė salotas 🙂

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂