Menu

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
PBurokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos


Autorius: Aušra

Data:

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama 🙂 . Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 330 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 3 vidutiniai (250 g) burokėlių, virtų
  • 150 g Fetos sūrio
  • 100 g anakardžių riešutų
  • 1 v.š. balzaminio acto
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100 g gražgarsčių
  • druskos
  • juodųjų pipirų, šviežiai maltų

Instrukcijos:

  • Burokėlius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir gražiai išdėlioti lėkštėse.
  • Anakardžių riešutus pakepinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus kvapas, o riešutai pradės švelniai ruduoti (nepalikite keptuvės be priežiūros, nes riešutai gali greitai sudegti).
  • Ant burokėlių sudėti gražgarstes, kepintus riešutus ir sutrupintą fetą.
  • Salotas apšlakstyti aliejaus ir acto mišiniu.
  • Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminame be viryklės. Lengvai ir greitai (Laisvos valandos, 2012)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Varškės kremas su braškėmis

Varškės kremas su braškėmis

Nepaprastai paprastas ir neįtikėtinai greitai pagaminamas desertas.

Burokėlių ir tuno salotos

Burokėlių ir tuno salotos

Dar vienos žiemiškos salotos. Jas galima sumaišyti tiesiog dubenyje, tačiau man greičiau ir gražiau atrodo susluoksniuotos tiesiog lėkštėje. Kitą dieną šias salotas be tuno paruošiau kaip garnyrą prie keptos kiaulienos, tai mano dukra jas labai išgyrė. O varianto su tunu paskutinį kartą paragavau vos kelis šaukštus… Mažėlis grįžo iš darželio alkanas, paklausė “kas čia?”, sakau “mano salotos”, bet matau nuo lėkštės nesitraukia, tai sakau “jei nori valgyk” ir toliau vaikams ruošiau vakarienę, nes maniškė mergaičiukė visai nevalgo žuvies, o mažėlis nevalgo salotų. Taigis, po kelių minučių atisukusi pamačiau kaip tyliai tyliai nyksta mano lėkštės turinys 🙂 Beveik viskas buvo paslėpta sūnaus pilvuke, na o aš patyliukais tik džiaugiausi, nes jis gi valgė salotas 🙂

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))