Menu

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius:
Data:

Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą nemirkiau nei riešutų, nei datulių, tiesiog viską sutryniau. Saldainiai gavosi tvirti. Antrą kartą pamirkiau ir riešutus, ir datules. Abu su vyru nutarėm, kad reikėjo mirkyti datules brendyje 🙂 Saldainiai gavosi minkštesni. Kuris variantas geresnis? Net nežinau… Abu variantai patiko ir reikėjo visiems dozuoti kiek per dieną galima suvalgyti saldainių kiekvienam. Tad ar mirkyti, ar ne – teks nuspręsti jums pagal nuotaiką ir turimą laiką.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Užtruksime:
Pagaminsime: 16 saldainių

Ingredientai:

  • 100 g migdolų riešutų
  • 100 g datulių
  • 1 v.š. kakavos miltelių
  • 100 g juodojo šokolado, naudoju 72% datulių saldumui atsverti

Instrukcijos:

  • Visų pirmą į smulkintuvą sudedame migdolus ir sutrinam iki nedidelių gabaliukų (aš šį žingsnį vis užmirštu ir viską sudedu tiesiog vienu kartu).
  • Sudedame datules ir kakavą. Viską triname iki kol gaunasi lipni masė.
  • Suformuojame rutuliukus. Dedame ant kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotos lentutės ar lėkštės.
  • Kol lydysime šokoladą, saldainius dėkime į šaldytuvą, kad būtų tvirtesni.
  • Šokoladą išlydome virš vandens garų ar ant nedidelės kaitros tiesiog ant viryklės, ar mikrobangėje.
  • Rutuliukus po vieną dedame į indelį su šokoladu, apvoliojame jame ir atsargiai išimame, nuvarviname šokolado perteklių bei dedame ant kepimo popieriaus. Leidžiame atvėsti ir šokoladui sustingti.
  • Saldainius laikome šaldytuve
  • Skanaus!

Šaltinis: liza_tasty_blog

saldainiai, be cukraus, sveikuoliški
saldumynai, saldainiai, be gliuteno, be cukraus

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Moliūgo pudingas su šokolado gabaliukais

Super super šokoladinis pudingas su šokolado gabaliukais ? Tikriausiai reikėtų arba dalį kakavos keisti miltais, arba dėti prastesnį šokoladą (aš dėjau 85%), nes gavosi net kartokas. Bet su purškiama grietinėle gavosi ypatingai šventiškas desertas. Tik kur moliūgo skonis??? Kakava ir šokoladas užmušė moliūgą…

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux