Menu

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius:
Data:

Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą nemirkiau nei riešutų, nei datulių, tiesiog viską sutryniau. Saldainiai gavosi tvirti. Antrą kartą pamirkiau ir riešutus, ir datules. Abu su vyru nutarėm, kad reikėjo mirkyti datules brendyje 🙂 Saldainiai gavosi minkštesni. Kuris variantas geresnis? Net nežinau… Abu variantai patiko ir reikėjo visiems dozuoti kiek per dieną galima suvalgyti saldainių kiekvienam. Tad ar mirkyti, ar ne – teks nuspręsti jums pagal nuotaiką ir turimą laiką.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Užtruksime:
Pagaminsime: 16 saldainių

Ingredientai:

  • 100 g migdolų riešutų
  • 100 g datulių
  • 1 v.š. kakavos miltelių
  • 100 g juodojo šokolado, naudoju 72% datulių saldumui atsverti

Instrukcijos:

  • Visų pirmą į smulkintuvą sudedame migdolus ir sutrinam iki nedidelių gabaliukų (aš šį žingsnį vis užmirštu ir viską sudedu tiesiog vienu kartu).
  • Sudedame datules ir kakavą. Viską triname iki kol gaunasi lipni masė.
  • Suformuojame rutuliukus. Dedame ant kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotos lentutės ar lėkštės.
  • Kol lydysime šokoladą, saldainius dėkime į šaldytuvą, kad būtų tvirtesni.
  • Šokoladą išlydome virš vandens garų ar ant nedidelės kaitros tiesiog ant viryklės, ar mikrobangėje.
  • Rutuliukus po vieną dedame į indelį su šokoladu, apvoliojame jame ir atsargiai išimame, nuvarviname šokolado perteklių bei dedame ant kepimo popieriaus. Leidžiame atvėsti ir šokoladui sustingti.
  • Saldainius laikome šaldytuve
  • Skanaus!

Šaltinis: liza_tasty_blog

saldainiai, be cukraus, sveikuoliški
saldumynai, saldainiai, be gliuteno, be cukraus

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Autorius: Aušra Data: 2013-06-19 Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip …