Menu

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius:
Data:

Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą nemirkiau nei riešutų, nei datulių, tiesiog viską sutryniau. Saldainiai gavosi tvirti. Antrą kartą pamirkiau ir riešutus, ir datules. Abu su vyru nutarėm, kad reikėjo mirkyti datules brendyje 🙂 Saldainiai gavosi minkštesni. Kuris variantas geresnis? Net nežinau… Abu variantai patiko ir reikėjo visiems dozuoti kiek per dieną galima suvalgyti saldainių kiekvienam. Tad ar mirkyti, ar ne – teks nuspręsti jums pagal nuotaiką ir turimą laiką.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Užtruksime:
Pagaminsime: 16 saldainių

Ingredientai:

  • 100 g migdolų riešutų
  • 100 g datulių
  • 1 v.š. kakavos miltelių
  • 100 g juodojo šokolado, naudoju 72% datulių saldumui atsverti

Instrukcijos:

  • Visų pirmą į smulkintuvą sudedame migdolus ir sutrinam iki nedidelių gabaliukų (aš šį žingsnį vis užmirštu ir viską sudedu tiesiog vienu kartu).
  • Sudedame datules ir kakavą. Viską triname iki kol gaunasi lipni masė.
  • Suformuojame rutuliukus. Dedame ant kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotos lentutės ar lėkštės.
  • Kol lydysime šokoladą, saldainius dėkime į šaldytuvą, kad būtų tvirtesni.
  • Šokoladą išlydome virš vandens garų ar ant nedidelės kaitros tiesiog ant viryklės, ar mikrobangėje.
  • Rutuliukus po vieną dedame į indelį su šokoladu, apvoliojame jame ir atsargiai išimame, nuvarviname šokolado perteklių bei dedame ant kepimo popieriaus. Leidžiame atvėsti ir šokoladui sustingti.
  • Saldainius laikome šaldytuve
  • Skanaus!

Šaltinis: liza_tasty_blog

saldainiai, be cukraus, sveikuoliški
saldumynai, saldainiai, be gliuteno, be cukraus

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Šią popietę prie kavos labai tiko greitas kalėdinis vaisių pyragas. Jis man gavos labai saldus, nes kai kuriuos džiovintus vaisius pakeičiau džiovintomis datulėmis, tačiau prie kavos be cukraus – pats tas. Pyragą kepiau dar lapkričio mėnesį, nors prie jo ir yra prierašas – galima valgyti iš karto, tačiau pabrandintas dvi savaites jis tampa tik skanesnis. Tačiau ir mėnesiui praėjus – jis puikus! Tad jei jūs esat iš tų, kurie neplanuoja Kalėdų iš taip toli, kad išsikeptų Kalėdinį vaisinį pyragą, kuris brandinamas du mėnesius ir laistomas brendžiu, manau šis variantas kaip tik jums (ir man 🙂 ). Kadangi jau visi trys pyragiukai suvalgyti/padovanoti, jau pradėjau pirktis džiovintus vaisius vėl ir tikrai kepsiu dar kartą. Beje, su džiovintais vaisiais dalima improvizuoti. Pvz. aš džiovintas slyvas dalinai keičiau į abrikosus ir datules, o dalį razinų keičiau į džiovintas spanguoles. Iš dalies taip dariau, nes mano įsitikinimai mane apgavo – galvojau, kad turiu pakankamai džiovintų vaisių atsargų, o paaiškėjo, kad klydau. Iš kitos pusės, mėgstu džiovintus vaisius su lengva rūgštele, kaip spanguolės ar abrikosai. Su mielu noru dar ir džiovintų vyšnių ar mėlynių būčiau įdėjusi, tiesiog jų nepasitaikė po ranka.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂