Menu

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

  • Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 1 p. cukraus
  • 1/2 p. augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinis, išplaktas
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 1 a.š. pieno
  • 1 a.š. vanilės
  • 2 p. miltų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 p. šokolado gabaliukų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Dideliame inde sumaišyti cukrų ir aliejų.
  • Tada įmaišyti kiaušinį, moliūgo tyrę, pieną ir vanilę.
  • Kitame inde sumaišyti miltus su kitais sausais ingredientais, tada įmaišyti juos į tešlą.
  • Suberti šokolado gabaliukus ir išmaišyti.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus.
  • Kepti apie 10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: La Fuji Mama

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂