Menu

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

  • Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 1 p. cukraus
  • 1/2 p. augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinis, išplaktas
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 1 a.š. pieno
  • 1 a.š. vanilės
  • 2 p. miltų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 p. šokolado gabaliukų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Dideliame inde sumaišyti cukrų ir aliejų.
  • Tada įmaišyti kiaušinį, moliūgo tyrę, pieną ir vanilę.
  • Kitame inde sumaišyti miltus su kitais sausais ingredientais, tada įmaišyti juos į tešlą.
  • Suberti šokolado gabaliukus ir išmaišyti.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus.
  • Kepti apie 10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: La Fuji Mama

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux