Menu

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

  • Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 1 p. cukraus
  • 1/2 p. augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinis, išplaktas
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 1 a.š. pieno
  • 1 a.š. vanilės
  • 2 p. miltų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 p. šokolado gabaliukų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Dideliame inde sumaišyti cukrų ir aliejų.
  • Tada įmaišyti kiaušinį, moliūgo tyrę, pieną ir vanilę.
  • Kitame inde sumaišyti miltus su kitais sausais ingredientais, tada įmaišyti juos į tešlą.
  • Suberti šokolado gabaliukus ir išmaišyti.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus.
  • Kepti apie 10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: La Fuji Mama

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.