Menu

Sodos duona

  • Sodos duona
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sodos duona


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

Sodos duona

Užtruksime:
Išeiga: 1 kepalas
Kaloringumas: 1507 kcal / kepalas

Ingredientai:

  • 70 g avižų ar kviečių sėlenų
  • 300 g kvietiniu miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. valgomosios sodos
  • 1 a.š. druskos
  • 350 ml rūgpienio arba natūralaus jogurto

Instrukcijos:

  • Sumaišyti sėlenas, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  • Supilti rūgpienį ir išmaišyti, kad būtų vientisa masė. Jeigu reikia, dar įberti miltų.
  • Iš tešlos suformuoti apvalų kepaliuką ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba į pailgą kekso formą.
  • Ant duonelės viršaus peiliu įpjauti kryžiuką.
  • Kepti iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux