Menu

Pyragas su cukinija

  • Pyragas su cukinija
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Pyragas su cukinija


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Pyragas su cukinija

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 200 g aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 350 g miltų
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 2-3 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 400 g cukinijos, tarkuotos (geriausia jaunos, tada skaniau, nes tarkuojama su žieve ir sėklom)

Instrukcijos:

  • Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir druska.
  • Supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius.
  • Kai viskas gerai išmaišyta, sudėti burokine tarka sutarkuotą cukiniją.
  • Kepti 190°C temperatūroje apie 40-50 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamų forumas

  1. rūtuliukas says:

    tikiu, kad buvo labai skanus 🙂

  2. ropė says:

    Pyragas labai skanus, tik ką daryti, kad nesubliūkštų, kepant taip gražiai buvo išsipūtęs

  3. Aušra says:

    Iš tiesų tai ypatingai kepinius su cukinija aš pakepu ilgiau. Kai ištraukiu sausą pagaliuką iš pyrago, dar palieku jį kepti 5 minutes ir tik tada traukiu iš orkaitės. Su cukinija pyragai gaunasi labai drėgti. Net ir kai gerai iškepa, kitą dieną pjaustant jau atrodo pakritę, o trečion dienon gaunasi dar drėgnesni 🙂

  4. Nita Balding says:

    Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn”t show up. Grrrr… well I”m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say fantastic blog!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux