Menu

Pyragas su cukinija

  • Pyragas su cukinija
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Pyragas su cukinija


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Pyragas su cukinija

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 200 g aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 350 g miltų
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 2-3 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 400 g cukinijos, tarkuotos (geriausia jaunos, tada skaniau, nes tarkuojama su žieve ir sėklom)

Instrukcijos:

  • Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir druska.
  • Supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius.
  • Kai viskas gerai išmaišyta, sudėti burokine tarka sutarkuotą cukiniją.
  • Kepti 190°C temperatūroje apie 40-50 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamų forumas

  1. rūtuliukas parašė:

    tikiu, kad buvo labai skanus 🙂

  2. ropė parašė:

    Pyragas labai skanus, tik ką daryti, kad nesubliūkštų, kepant taip gražiai buvo išsipūtęs

  3. Aušra parašė:

    Iš tiesų tai ypatingai kepinius su cukinija aš pakepu ilgiau. Kai ištraukiu sausą pagaliuką iš pyrago, dar palieku jį kepti 5 minutes ir tik tada traukiu iš orkaitės. Su cukinija pyragai gaunasi labai drėgti. Net ir kai gerai iškepa, kitą dieną pjaustant jau atrodo pakritę, o trečion dienon gaunasi dar drėgnesni 🙂

  4. Nita Balding parašė:

    Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn”t show up. Grrrr… well I”m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say fantastic blog!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux