Menu

Pyragas su cukinija

  • Pyragas su cukinija
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Pyragas su cukinija


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Pyragas su cukinija

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 200 g aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 350 g miltų
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 2-3 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 400 g cukinijos, tarkuotos (geriausia jaunos, tada skaniau, nes tarkuojama su žieve ir sėklom)

Instrukcijos:

  • Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir druska.
  • Supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius.
  • Kai viskas gerai išmaišyta, sudėti burokine tarka sutarkuotą cukiniją.
  • Kepti 190°C temperatūroje apie 40-50 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamų forumas

  1. rūtuliukas says:

    tikiu, kad buvo labai skanus 🙂

  2. ropė says:

    Pyragas labai skanus, tik ką daryti, kad nesubliūkštų, kepant taip gražiai buvo išsipūtęs

  3. Aušra says:

    Iš tiesų tai ypatingai kepinius su cukinija aš pakepu ilgiau. Kai ištraukiu sausą pagaliuką iš pyrago, dar palieku jį kepti 5 minutes ir tik tada traukiu iš orkaitės. Su cukinija pyragai gaunasi labai drėgti. Net ir kai gerai iškepa, kitą dieną pjaustant jau atrodo pakritę, o trečion dienon gaunasi dar drėgnesni 🙂

  4. Nita Balding says:

    Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn”t show up. Grrrr… well I”m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say fantastic blog!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux