Menu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

  • Duonos lazdelės su paprika ir sezamu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Duonos lazdelės su paprika ir sezamu


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Užtruksime:
Išeiga: 20 lazdelių
Kaloringumas: 54 kcal / lazdelė

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. maltos paprikos
  • 175 ml vandens, šilto
  • 25 g sezamo sėklų (jei norėsite apvolioti lazdeles sėklose papildomai prireiks 25 g sezamo sėklų)

Instrukcijos:

  • Prasijoti miltus, druską ir papriką.
  • Sudėti mieles, sezamo sėklas ir vandenį.
  • Užminkyti tešlą ir palikti šiltai valandai.
  • Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos suformuoti 15 x 30 cm stačiakampį. Supjaustyti tešlą į apie 1cm storio lazdeles.
  • Jei norite apvolioti lazdeles sezamo sėklose, dabar pats metas.
  • Lazdeles persukti porą kartų ir dėti ant miltais pabarstytos (ar kepimo popieriumi išklotos) kepimo skardos.
  • Pridengti ir palikti 20min pakilti.
  • Kepti įkaitintoje iki 220°C orkaitėje 8 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома 2010-03 (149)

  1. almanta parašė:

    Pagaliau susiruošiau išsikepti duonelės lazdeles su paprika ir sezamo sėklomis.
    Labai,labai patiko,kas skanavo.
    Ačiū už receptą.

  2. Aušra parašė:

    Kaip smagu skaityti tokius žodžius po sunkios darbo dienos 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Sezamo saldainiai

Sezamo saldainiai

Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.