Menu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

  • Duonos lazdelės su paprika ir sezamu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Duonos lazdelės su paprika ir sezamu


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Užtruksime:
Išeiga: 20 lazdelių
Kaloringumas: 54 kcal / lazdelė

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. maltos paprikos
  • 175 ml vandens, šilto
  • 25 g sezamo sėklų (jei norėsite apvolioti lazdeles sėklose papildomai prireiks 25 g sezamo sėklų)

Instrukcijos:

  • Prasijoti miltus, druską ir papriką.
  • Sudėti mieles, sezamo sėklas ir vandenį.
  • Užminkyti tešlą ir palikti šiltai valandai.
  • Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos suformuoti 15 x 30 cm stačiakampį. Supjaustyti tešlą į apie 1cm storio lazdeles.
  • Jei norite apvolioti lazdeles sezamo sėklose, dabar pats metas.
  • Lazdeles persukti porą kartų ir dėti ant miltais pabarstytos (ar kepimo popieriumi išklotos) kepimo skardos.
  • Pridengti ir palikti 20min pakilti.
  • Kepti įkaitintoje iki 220°C orkaitėje 8 minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома 2010-03 (149)

  1. almanta says:

    Pagaliau susiruošiau išsikepti duonelės lazdeles su paprika ir sezamo sėklomis.
    Labai,labai patiko,kas skanavo.
    Ačiū už receptą.

  2. Aušra says:

    Kaip smagu skaityti tokius žodžius po sunkios darbo dienos 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux