Menu

Sūrio pyragas su moliūgu

  • Sūrio pyragas su moliūgu
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Sūrio pyragas su moliūgu


Autorius: Aušra

Data:

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Sūrio pyragas su moliūgu

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 1 ½ p. sutrintų sausainių
  • 5 v.š. tirpinto sviesto
  • 1/3 p. cukraus
  • ¾ a.š. druskos
  • Įdarui:
  • 600 g kreminės varškės
  • 1 ¼ p. cukraus
  • ¼ a.š. malto cinamono
  • 1/8 a.š. malto muskato riešuto
  • 1/8 a.š. malto imbiero
  • 2 v.š. miltų
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 2 didelių kiaušinių tryniai
  • ½ a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 p. moliūgų tyrės

Instrukcijos:

  • Sumaišyti visus pagrindui skirtus produktus ir, sudėjus į 23 cm skersmens formą, suspausti.
  • Kol bus gaminamas įdaras, pagrindą dėti į šaldytuvą.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Inde sumaišyti kreminę varškę, cukrų, miltus ir prieskonius.
  • Kitame inde lengvai suplakti kiaušinius, trynius ir vanilę, tada po truputį įmaišyti į varškės masę.
  • Įmaišyti moliūgo tyrę.
  • Gautą masę supilti ant pagrindo ir kepti apie 40-50 minučių, kol centras dar bus truputį “nedakepęs” (aš kepiau, kol vidurys gražiai pakilo kaip ir kraštai).
  • Pilnai atvėsinti.
  • Prieš išimant iš formos 4 valandas palaikyti šaldytuve.
  • Skanaus!

  1. Sparnuotis says:

    labai apetitiškas pyragas su visais mano mėgstamais produktais, vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina – tai kaip 4 val tokį gėrį šaldytuve neparagautą išlaikyt? Taigi užpuls namiškis ir iš karto “sukapos”:) Pas mane taip su saldumynais būna…:)

  2. Aušra says:

    Tas tiesa… sunku išlaikyti tiek laiko. Dar neįsigilinau kam to šaldymo reikia ir kaip keičiasi skonis nuo to. Gal kada nors 🙂
    Man šį kartą pasisekė, nes užstačiau pyragą kepti, kai sėdom vakarieniauti, greitai pavalgėm ir visą šutvę išvariau iš virtuvės (pirmam aukšte) į kambarį (antram aukšte pas mus visi kambariai) ir likau laukti iškepimo viena. Kai iškepė, išėmiau ir nuėjau migdyti vaikus. Žinoma, kol suruošiau ir užmigdžiau juos gerokai užtrukau, tad prieš pat einant miegoti atvėsusį įkišau į šaldytuvą. Ryte važiavom į svečius ir pjoviau šį džiaugsmą, tai jau vyras kai nugriebė tai su aikčiojimais maloniausiai su gabalus suraitė ir jau daugiau nieko nebenorėjo iki pietų 😀

  3. Thirteen says:

    Na va, kepiau ir aš. Šąla dabar jis. Dėjau tik vieną kiaušinio trynį, nes daugiau neturėjau – brolis omletui sukepė, gerai kad dar keturis paliko man pyragui 🙂 Ryte žiūrėsim, bet atrodo lyg ir viskas gerai. Ai ir vanilės esencijos neturėjau, tai pridėjau vanilinio cukraus, manau, kad jokio skirtumo 🙂

  4. Aušra says:

    Tikiuosi patiks 🙂
    O dėl vanilės esencijos, tai aš irgi ją keičiu vaniliniu cukrumi. Gal ir yra šioks toks skirtumas, bet tikiuosi kad nedidelis 🙂

  5. Thirteen says:

    Mmm, labai skanu buvo 🙂 ir kolegos labai gyrė… reiks dažniau kept, nes moliūgo tyrės dar sočiai turiu prisišaldžius 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …