Menu

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

  • Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis


Autorius: Aušra

Data:

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Tešlai:
  • 200 g sviesto
  • 2 1/2 p. miltų
  • 200 g grietinės
  • 1/3 a.š. druskos
  • 1/2 v.š. cukraus (nebūtina)
  • Įdarui:
  • 500 g moliūgo arba 400 g moliūgo tyrės
  • 16 džiovintų slyvų (be kauliukų)
  • 1 1/2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Sviestą sumaišyti su miltais iki trupinių (labai lengva tai padaryti su smulkintuvu).
  • Sudėti likusius tešlos produktus ir greitai išminkyti tešlą.
  • Tešlą dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošti įdarą.
  • Moliūgą supjaustyti gabaliukais ir patroškinti puode su trupučiu sviesto ant nedidelės ugnies iki moliūgas suminkštės.
  • Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 15-20 minučių. Tada vandenį nupilti ir susmulkinti.
  • Sumaišyti paruoštą moliūgą arba moliūgo tyrę, džiovintas slyvas, cukrų ir atvėsinti.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Atvėsusią tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus (aš dalinu po 30 g). Kadangi tešla greitai sušyla ir pradeda lipti prie rankų, tešlos gabaliukus dėti į šaldytuvą ir iš ten imti po vieną gabaliuką.
  • Tešlos gabaliuką iškočioti (jei reikia ant truputį pamiltuoto paviršiaus), dėti arbatinį šaukštuką įdaro ir gerai užspausti kraštus (aš darau ale mažus kibiniukus).
  • Pyragėlius dėti ant skardos, aptepti kiaušiniu.
  • Kepti apie 20 minučių arba kol gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuharka.ru

  1. Indre parašė:

    Labai dailiai užlankstyti 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikriausiai pasireiškė vaikystėje išmoktas menas darant virtinukus rankomis 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Džiovintų vaisių vėrinukai

Džiovintų vaisių vėrinukai

Naudojant kuo įvairesnių spalvų džiovintus vaisius, gaunasi labai linksmi ir gražūs vėrinukai. Šį kartą naudojau džiovintas papajas (raudona), džiovinti greipfrutai (žalia), džiovinti ananasai (geltona), džiovintos braškės (ruda ar tai tamsiai raudona) ir džiovintos vyšnios (šviesiai …

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.