Menu

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

  • Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis


Autorius: Aušra

Data:

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Tešlai:
  • 200 g sviesto
  • 2 1/2 p. miltų
  • 200 g grietinės
  • 1/3 a.š. druskos
  • 1/2 v.š. cukraus (nebūtina)
  • Įdarui:
  • 500 g moliūgo arba 400 g moliūgo tyrės
  • 16 džiovintų slyvų (be kauliukų)
  • 1 1/2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Sviestą sumaišyti su miltais iki trupinių (labai lengva tai padaryti su smulkintuvu).
  • Sudėti likusius tešlos produktus ir greitai išminkyti tešlą.
  • Tešlą dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošti įdarą.
  • Moliūgą supjaustyti gabaliukais ir patroškinti puode su trupučiu sviesto ant nedidelės ugnies iki moliūgas suminkštės.
  • Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 15-20 minučių. Tada vandenį nupilti ir susmulkinti.
  • Sumaišyti paruoštą moliūgą arba moliūgo tyrę, džiovintas slyvas, cukrų ir atvėsinti.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Atvėsusią tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus (aš dalinu po 30 g). Kadangi tešla greitai sušyla ir pradeda lipti prie rankų, tešlos gabaliukus dėti į šaldytuvą ir iš ten imti po vieną gabaliuką.
  • Tešlos gabaliuką iškočioti (jei reikia ant truputį pamiltuoto paviršiaus), dėti arbatinį šaukštuką įdaro ir gerai užspausti kraštus (aš darau ale mažus kibiniukus).
  • Pyragėlius dėti ant skardos, aptepti kiaušiniu.
  • Kepti apie 20 minučių arba kol gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuharka.ru

  1. Indre says:

    Labai dailiai užlankstyti 🙂

  2. Aušra says:

    Tikriausiai pasireiškė vaikystėje išmoktas menas darant virtinukus rankomis 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Dar viena moliūgų sriuba

Dar viena moliūgų sriuba

Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.

Džiovintų vaisių saldainiai

Džiovintų vaisių saldainiai

Kai kas Sezamo saldainius pavadino sveikuoliškais 🙂 Jie klydo! Va šitie saldainiai tai jau tikrai sveikuoliški 🙂 Jokio cukraus, viskas natūralu (išskyrus pabarstukus). Su vyru nusprendėm, jog šie saldainiai būtų itin šaunūs jei daryti dar mažesnius (apie 10 centų monetos dydžio) ir panardinti į ištirpintą šokoladą.