Menu

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

  • Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis


Autorius: Aušra

Data:

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Tešlai:
  • 200 g sviesto
  • 2 1/2 p. miltų
  • 200 g grietinės
  • 1/3 a.š. druskos
  • 1/2 v.š. cukraus (nebūtina)
  • Įdarui:
  • 500 g moliūgo arba 400 g moliūgo tyrės
  • 16 džiovintų slyvų (be kauliukų)
  • 1 1/2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Sviestą sumaišyti su miltais iki trupinių (labai lengva tai padaryti su smulkintuvu).
  • Sudėti likusius tešlos produktus ir greitai išminkyti tešlą.
  • Tešlą dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošti įdarą.
  • Moliūgą supjaustyti gabaliukais ir patroškinti puode su trupučiu sviesto ant nedidelės ugnies iki moliūgas suminkštės.
  • Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 15-20 minučių. Tada vandenį nupilti ir susmulkinti.
  • Sumaišyti paruoštą moliūgą arba moliūgo tyrę, džiovintas slyvas, cukrų ir atvėsinti.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Atvėsusią tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus (aš dalinu po 30 g). Kadangi tešla greitai sušyla ir pradeda lipti prie rankų, tešlos gabaliukus dėti į šaldytuvą ir iš ten imti po vieną gabaliuką.
  • Tešlos gabaliuką iškočioti (jei reikia ant truputį pamiltuoto paviršiaus), dėti arbatinį šaukštuką įdaro ir gerai užspausti kraštus (aš darau ale mažus kibiniukus).
  • Pyragėlius dėti ant skardos, aptepti kiaušiniu.
  • Kepti apie 20 minučių arba kol gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuharka.ru

  1. Indre parašė:

    Labai dailiai užlankstyti 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikriausiai pasireiškė vaikystėje išmoktas menas darant virtinukus rankomis 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.