Menu

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

  • Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis


Autorius: Aušra

Data:

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Tešlai:
  • 200 g sviesto
  • 2 1/2 p. miltų
  • 200 g grietinės
  • 1/3 a.š. druskos
  • 1/2 v.š. cukraus (nebūtina)
  • Įdarui:
  • 500 g moliūgo arba 400 g moliūgo tyrės
  • 16 džiovintų slyvų (be kauliukų)
  • 1 1/2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Sviestą sumaišyti su miltais iki trupinių (labai lengva tai padaryti su smulkintuvu).
  • Sudėti likusius tešlos produktus ir greitai išminkyti tešlą.
  • Tešlą dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošti įdarą.
  • Moliūgą supjaustyti gabaliukais ir patroškinti puode su trupučiu sviesto ant nedidelės ugnies iki moliūgas suminkštės.
  • Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 15-20 minučių. Tada vandenį nupilti ir susmulkinti.
  • Sumaišyti paruoštą moliūgą arba moliūgo tyrę, džiovintas slyvas, cukrų ir atvėsinti.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Atvėsusią tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus (aš dalinu po 30 g). Kadangi tešla greitai sušyla ir pradeda lipti prie rankų, tešlos gabaliukus dėti į šaldytuvą ir iš ten imti po vieną gabaliuką.
  • Tešlos gabaliuką iškočioti (jei reikia ant truputį pamiltuoto paviršiaus), dėti arbatinį šaukštuką įdaro ir gerai užspausti kraštus (aš darau ale mažus kibiniukus).
  • Pyragėlius dėti ant skardos, aptepti kiaušiniu.
  • Kepti apie 20 minučių arba kol gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuharka.ru

  1. Indre says:

    Labai dailiai užlankstyti 🙂

  2. Aušra says:

    Tikriausiai pasireiškė vaikystėje išmoktas menas darant virtinukus rankomis 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2015-01-21 Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad …