Menu

Moliūgų sriuba su vištiena

  • Moliūgų sriuba su vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų sriuba su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. O kai namuose apsigyveno nemaža dalis moliūgo ir jį ganėtinai greitai reikėjo sunaudoti, supranti, kad geriausias būdas tai padaryti – išsivirti skanią, rudenišką moliūgų sriubą.

Sriuba – dažniausiai nesudėtingas patiekalas. Šis receptas ne išimtis. Viskas labai paprasta, o skanaujam su dukra šią sriubą jau kelios dienos pietums (pas mus kaip žinia vyrukai nėra sriubų mėgėjai). Bet mes neliūdime su dukra, nes ši sriuba mums tikrai patiko. Na aš gal kitą kartą išbandyčiau vietoje kumino dėti kario prieskonių mišinį. Tačiau švelnus aštrumas šiai sriubai labai tinka, tad kai derinsite prieskonius pagal savo skonį, nepamirškite to 😉

Moliūgų sriuba su vištiena

Užtruksime:
Pagaminsime: 6 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 kg moliūgo, jau išvalyto ir nulupto
  • 1,5 l vandens
  • 3 puselės vištienos krūtinėlės
  • 1 v.š. sviesto
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. kumino
  • 2 morkos (nebūtina, tačiau aš dėjau, nes norėjau tikrai gražiai oranžinės spalvos)
  • 1/2 p. smulkių makaronų (nebūtina, arba galima keisti ryžiais)
  • grietinės ar grietinėlės, sriubai balinti

Instrukcijos:

  • Moliūgą supjaustyti kubeliais.
  • Morkas supjaustyti smulkiais gabaliukais, kaip sriubai (kad greitai išvirtų).
  • Daržoves sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol daržovės suminkštės.
  • Tuo tarpu, keptuvėje išlydyti sviestą, suberti smulkintą česnaką ir prieskonius. Maišant pakepti kelias minutes.
  • Vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į keptuvę su prieskoniais ir kepti, kol vištiena iškeps.
  • Moliūgus ir morkas sutrinti rankiniu trintuvu (blenderiu).
  • Į sutrintas daržoves sudėti vištieną su prieskoniais, bei suberti makaronus.
  • Virti pamaišant, kol makaronai išvirs.
  • Paragaukite ir, jei trūksta prieskonių, pagardinkite sriubą jais.
  • Patiekiant įpilti grietinėlės ar įdėti grietinės pagal skonį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.