Menu

Moliūgų sriuba su vištiena

  • Moliūgų sriuba su vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų sriuba su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. O kai namuose apsigyveno nemaža dalis moliūgo ir jį ganėtinai greitai reikėjo sunaudoti, supranti, kad geriausias būdas tai padaryti – išsivirti skanią, rudenišką moliūgų sriubą.

Sriuba – dažniausiai nesudėtingas patiekalas. Šis receptas ne išimtis. Viskas labai paprasta, o skanaujam su dukra šią sriubą jau kelios dienos pietums (pas mus kaip žinia vyrukai nėra sriubų mėgėjai). Bet mes neliūdime su dukra, nes ši sriuba mums tikrai patiko. Na aš gal kitą kartą išbandyčiau vietoje kumino dėti kario prieskonių mišinį. Tačiau švelnus aštrumas šiai sriubai labai tinka, tad kai derinsite prieskonius pagal savo skonį, nepamirškite to 😉

Moliūgų sriuba su vištiena

Užtruksime:
Pagaminsime: 6 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 kg moliūgo, jau išvalyto ir nulupto
  • 1,5 l vandens
  • 3 puselės vištienos krūtinėlės
  • 1 v.š. sviesto
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. kumino
  • 2 morkos (nebūtina, tačiau aš dėjau, nes norėjau tikrai gražiai oranžinės spalvos)
  • 1/2 p. smulkių makaronų (nebūtina, arba galima keisti ryžiais)
  • grietinės ar grietinėlės, sriubai balinti

Instrukcijos:

  • Moliūgą supjaustyti kubeliais.
  • Morkas supjaustyti smulkiais gabaliukais, kaip sriubai (kad greitai išvirtų).
  • Daržoves sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol daržovės suminkštės.
  • Tuo tarpu, keptuvėje išlydyti sviestą, suberti smulkintą česnaką ir prieskonius. Maišant pakepti kelias minutes.
  • Vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į keptuvę su prieskoniais ir kepti, kol vištiena iškeps.
  • Moliūgus ir morkas sutrinti rankiniu trintuvu (blenderiu).
  • Į sutrintas daržoves sudėti vištieną su prieskoniais, bei suberti makaronus.
  • Virti pamaišant, kol makaronai išvirs.
  • Paragaukite ir, jei trūksta prieskonių, pagardinkite sriubą jais.
  • Patiekiant įpilti grietinėlės ar įdėti grietinės pagal skonį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux