Menu

Moliūgų sriuba su vištiena

  • Moliūgų sriuba su vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų sriuba su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. O kai namuose apsigyveno nemaža dalis moliūgo ir jį ganėtinai greitai reikėjo sunaudoti, supranti, kad geriausias būdas tai padaryti – išsivirti skanią, rudenišką moliūgų sriubą.

Sriuba – dažniausiai nesudėtingas patiekalas. Šis receptas ne išimtis. Viskas labai paprasta, o skanaujam su dukra šią sriubą jau kelios dienos pietums (pas mus kaip žinia vyrukai nėra sriubų mėgėjai). Bet mes neliūdime su dukra, nes ši sriuba mums tikrai patiko. Na aš gal kitą kartą išbandyčiau vietoje kumino dėti kario prieskonių mišinį. Tačiau švelnus aštrumas šiai sriubai labai tinka, tad kai derinsite prieskonius pagal savo skonį, nepamirškite to 😉

Moliūgų sriuba su vištiena

Užtruksime:
Pagaminsime: 6 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 kg moliūgo, jau išvalyto ir nulupto
  • 1,5 l vandens
  • 3 puselės vištienos krūtinėlės
  • 1 v.š. sviesto
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. kumino
  • 2 morkos (nebūtina, tačiau aš dėjau, nes norėjau tikrai gražiai oranžinės spalvos)
  • 1/2 p. smulkių makaronų (nebūtina, arba galima keisti ryžiais)
  • grietinės ar grietinėlės, sriubai balinti

Instrukcijos:

  • Moliūgą supjaustyti kubeliais.
  • Morkas supjaustyti smulkiais gabaliukais, kaip sriubai (kad greitai išvirtų).
  • Daržoves sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol daržovės suminkštės.
  • Tuo tarpu, keptuvėje išlydyti sviestą, suberti smulkintą česnaką ir prieskonius. Maišant pakepti kelias minutes.
  • Vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į keptuvę su prieskoniais ir kepti, kol vištiena iškeps.
  • Moliūgus ir morkas sutrinti rankiniu trintuvu (blenderiu).
  • Į sutrintas daržoves sudėti vištieną su prieskoniais, bei suberti makaronus.
  • Virti pamaišant, kol makaronai išvirs.
  • Paragaukite ir, jei trūksta prieskonių, pagardinkite sriubą jais.
  • Patiekiant įpilti grietinėlės ar įdėti grietinės pagal skonį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?