Menu

Moliūgų sriuba su vištiena

  • Moliūgų sriuba su vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų sriuba su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. O kai namuose apsigyveno nemaža dalis moliūgo ir jį ganėtinai greitai reikėjo sunaudoti, supranti, kad geriausias būdas tai padaryti – išsivirti skanią, rudenišką moliūgų sriubą.

Sriuba – dažniausiai nesudėtingas patiekalas. Šis receptas ne išimtis. Viskas labai paprasta, o skanaujam su dukra šią sriubą jau kelios dienos pietums (pas mus kaip žinia vyrukai nėra sriubų mėgėjai). Bet mes neliūdime su dukra, nes ši sriuba mums tikrai patiko. Na aš gal kitą kartą išbandyčiau vietoje kumino dėti kario prieskonių mišinį. Tačiau švelnus aštrumas šiai sriubai labai tinka, tad kai derinsite prieskonius pagal savo skonį, nepamirškite to 😉

Moliūgų sriuba su vištiena

Užtruksime:
Pagaminsime: 6 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 kg moliūgo, jau išvalyto ir nulupto
  • 1,5 l vandens
  • 3 puselės vištienos krūtinėlės
  • 1 v.š. sviesto
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. kumino
  • 2 morkos (nebūtina, tačiau aš dėjau, nes norėjau tikrai gražiai oranžinės spalvos)
  • 1/2 p. smulkių makaronų (nebūtina, arba galima keisti ryžiais)
  • grietinės ar grietinėlės, sriubai balinti

Instrukcijos:

  • Moliūgą supjaustyti kubeliais.
  • Morkas supjaustyti smulkiais gabaliukais, kaip sriubai (kad greitai išvirtų).
  • Daržoves sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol daržovės suminkštės.
  • Tuo tarpu, keptuvėje išlydyti sviestą, suberti smulkintą česnaką ir prieskonius. Maišant pakepti kelias minutes.
  • Vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais, sudėti į keptuvę su prieskoniais ir kepti, kol vištiena iškeps.
  • Moliūgus ir morkas sutrinti rankiniu trintuvu (blenderiu).
  • Į sutrintas daržoves sudėti vištieną su prieskoniais, bei suberti makaronus.
  • Virti pamaišant, kol makaronai išvirs.
  • Paragaukite ir, jei trūksta prieskonių, pagardinkite sriubą jais.
  • Patiekiant įpilti grietinėlės ar įdėti grietinės pagal skonį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux