Menu

Moliūgų duonelė su kakava

  • Moliūgų duonelė su kakava
  • Moliūgų duonelė su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų duonelė su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Aš ir toliau tuštinu šaldiklio atsargas. Šį kartą nusitaikiau į moliūgų tyrę. Išbandžiau blynus, tačiau jie nesužavėjo mūsų. Deja, indelyje dar buvo likutis moliūgų tyrės… Atrodo visai nedaug, galėjau sudėti į kokius kitus blynus, bet greitu laiku neplanavau jų kepti. Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Na mielinės bandelės, o joms į kompaniją ir mielinė duona buvo išbandytos 🙂 Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Moliūgų duonelė su kakava

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 75 g moliūgų tyrės
  • 60 g pieno
  • 7 g šviežių arba 2 g sausų mielių
  • 250 g kvietinių miltų
  • 30 g aliejaus
  • 25 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai (vienas į duoną, kitas aptepti duonai)
  • 1 v.š. kakavos

Instrukcijos:

  • Pieną truputį pašildyti ir į jį įmaišyti mieles.
  • Įmaišyti moliūgų tyrę, cukrų, druską, aliejų ir vieną kiaušinį.
  • Po truputį berti miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į dvi dalis.
  • Vieną dalį apibarstyti miltais ir padėti kildintis.
  • Į kitą dalį įmaišyti kakavą ir gerai išminkyti. Tada apibarstyti miltais, ir taip pat padėti kildintis.
  • Tešlą kildinti apie 1val., kol padvigubės.
  • Imti baltą tešlos dalį ir iškočioti į 0,5-1 cm storio stačiakampį. Siauresnis kraštas turi būti kekso formos, kurią naudosite, pločio.
  • Iš kakavinės tešlos iškočioti tokio paties dydžio lakštą.
  • Tamsią tešlą dėti ant baltos tešlos lakšto ir susukti.
  • Tešlą dėti į aliejumi ir miltais pabarstytą kekso formą.
  • Aptepti plaktu kiaušiniu.
  • Dėti kildintis dar 30-45 minutėms.
  • Kepti iki 185°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Išėmus iš orkaitės, palikti duoną dar kepimo formoje 5-10 minučių.
  • Vėliau peiliu apeiti duonos kraštus (įsitikinti, kad ji neprilipusi prie formos) ir atsargiai išimti.
  • Pilnai atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ЛЮБОПЫТНЫЙ ПОВАР

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux