Menu

Moliūgų duonelė su kakava

  • Moliūgų duonelė su kakava
  • Moliūgų duonelė su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų duonelė su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Aš ir toliau tuštinu šaldiklio atsargas. Šį kartą nusitaikiau į moliūgų tyrę. Išbandžiau blynus, tačiau jie nesužavėjo mūsų. Deja, indelyje dar buvo likutis moliūgų tyrės… Atrodo visai nedaug, galėjau sudėti į kokius kitus blynus, bet greitu laiku neplanavau jų kepti. Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Na mielinės bandelės, o joms į kompaniją ir mielinė duona buvo išbandytos 🙂 Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Moliūgų duonelė su kakava

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 75 g moliūgų tyrės
  • 60 g pieno
  • 7 g šviežių arba 2 g sausų mielių
  • 250 g kvietinių miltų
  • 30 g aliejaus
  • 25 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai (vienas į duoną, kitas aptepti duonai)
  • 1 v.š. kakavos

Instrukcijos:

  • Pieną truputį pašildyti ir į jį įmaišyti mieles.
  • Įmaišyti moliūgų tyrę, cukrų, druską, aliejų ir vieną kiaušinį.
  • Po truputį berti miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į dvi dalis.
  • Vieną dalį apibarstyti miltais ir padėti kildintis.
  • Į kitą dalį įmaišyti kakavą ir gerai išminkyti. Tada apibarstyti miltais, ir taip pat padėti kildintis.
  • Tešlą kildinti apie 1val., kol padvigubės.
  • Imti baltą tešlos dalį ir iškočioti į 0,5-1 cm storio stačiakampį. Siauresnis kraštas turi būti kekso formos, kurią naudosite, pločio.
  • Iš kakavinės tešlos iškočioti tokio paties dydžio lakštą.
  • Tamsią tešlą dėti ant baltos tešlos lakšto ir susukti.
  • Tešlą dėti į aliejumi ir miltais pabarstytą kekso formą.
  • Aptepti plaktu kiaušiniu.
  • Dėti kildintis dar 30-45 minutėms.
  • Kepti iki 185°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Išėmus iš orkaitės, palikti duoną dar kepimo formoje 5-10 minučių.
  • Vėliau peiliu apeiti duonos kraštus (įsitikinti, kad ji neprilipusi prie formos) ir atsargiai išimti.
  • Pilnai atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ЛЮБОПЫТНЫЙ ПОВАР

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Mielinės bandelės su dešrele

Mielinės bandelės su dešrele

Autorius: Aušra Data: 2009-09-24 Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži. Mielinės bandelės su dešrele Užtruksime: 2 val. Pagaminsime: 12-14 bandelių Ingredientai: Instrukcijos: …

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.