Menu

Moliūgų duonelė su kakava

  • Moliūgų duonelė su kakava
  • Moliūgų duonelė su kakava
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūgų duonelė su kakava


Autorius: Aušra

Data:

Aš ir toliau tuštinu šaldiklio atsargas. Šį kartą nusitaikiau į moliūgų tyrę. Išbandžiau blynus, tačiau jie nesužavėjo mūsų. Deja, indelyje dar buvo likutis moliūgų tyrės… Atrodo visai nedaug, galėjau sudėti į kokius kitus blynus, bet greitu laiku neplanavau jų kepti. Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Na mielinės bandelės, o joms į kompaniją ir mielinė duona buvo išbandytos 🙂 Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Moliūgų duonelė su kakava

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 75 g moliūgų tyrės
  • 60 g pieno
  • 7 g šviežių arba 2 g sausų mielių
  • 250 g kvietinių miltų
  • 30 g aliejaus
  • 25 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai (vienas į duoną, kitas aptepti duonai)
  • 1 v.š. kakavos

Instrukcijos:

  • Pieną truputį pašildyti ir į jį įmaišyti mieles.
  • Įmaišyti moliūgų tyrę, cukrų, druską, aliejų ir vieną kiaušinį.
  • Po truputį berti miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į dvi dalis.
  • Vieną dalį apibarstyti miltais ir padėti kildintis.
  • Į kitą dalį įmaišyti kakavą ir gerai išminkyti. Tada apibarstyti miltais, ir taip pat padėti kildintis.
  • Tešlą kildinti apie 1val., kol padvigubės.
  • Imti baltą tešlos dalį ir iškočioti į 0,5-1 cm storio stačiakampį. Siauresnis kraštas turi būti kekso formos, kurią naudosite, pločio.
  • Iš kakavinės tešlos iškočioti tokio paties dydžio lakštą.
  • Tamsią tešlą dėti ant baltos tešlos lakšto ir susukti.
  • Tešlą dėti į aliejumi ir miltais pabarstytą kekso formą.
  • Aptepti plaktu kiaušiniu.
  • Dėti kildintis dar 30-45 minutėms.
  • Kepti iki 185°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Išėmus iš orkaitės, palikti duoną dar kepimo formoje 5-10 minučių.
  • Vėliau peiliu apeiti duonos kraštus (įsitikinti, kad ji neprilipusi prie formos) ir atsargiai išimti.
  • Pilnai atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ЛЮБОПЫТНЫЙ ПОВАР

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂