Menu

Meduoliukai

  • Meduoliukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Meduoliukai


Autorius: Aušra

Data:

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Meduoliukai

Užtruksime:
Išeiga: labai daug
Kaloringumas: 4021 kcal / viso

Ingredientai:

  • 100 g sviesto ar margarino
  • 200 g medaus
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 500 g miltų
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • 1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams
  • Meduolių prieskonių mišinys:
  • 6 a.š. cinamono
  • 2 a.š. kvapiųjų pipirų
  • 2 a.š. gvazdikėlių
  • 1 a.š. muskato riešuto

Instrukcijos:

  • Išlydyti sviestą, cukrų ir medų. Šiek tiek atvėsinti.
  • Įmušti po kiaušinį ir gerai išplakti.
  • Kitame inde persijoti miltus su kepimo milteliais.
  • Po truputį sudėti miltus į skystą tešlą.
  • Gautą masę įvynioti į foliją ir dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
  • Atšalusią tešlą iškočioti kuo ploniau ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Išpjaustyti formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Autorius: Aušra Data: 2011-08-24 Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o …

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux