Menu

Meduoliukai

  • Meduoliukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Meduoliukai


Autorius: Aušra

Data:

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Meduoliukai

Užtruksime:
Išeiga: labai daug
Kaloringumas: 4021 kcal / viso

Ingredientai:

  • 100 g sviesto ar margarino
  • 200 g medaus
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 500 g miltų
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • 1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams
  • Meduolių prieskonių mišinys:
  • 6 a.š. cinamono
  • 2 a.š. kvapiųjų pipirų
  • 2 a.š. gvazdikėlių
  • 1 a.š. muskato riešuto

Instrukcijos:

  • Išlydyti sviestą, cukrų ir medų. Šiek tiek atvėsinti.
  • Įmušti po kiaušinį ir gerai išplakti.
  • Kitame inde persijoti miltus su kepimo milteliais.
  • Po truputį sudėti miltus į skystą tešlą.
  • Gautą masę įvynioti į foliją ir dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
  • Atšalusią tešlą iškočioti kuo ploniau ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Išpjaustyti formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.