Menu

Meduoliukai

  • Meduoliukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Meduoliukai


Autorius: Aušra

Data:

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Meduoliukai

Užtruksime:
Išeiga: labai daug
Kaloringumas: 4021 kcal / viso

Ingredientai:

  • 100 g sviesto ar margarino
  • 200 g medaus
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 500 g miltų
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • 1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams
  • Meduolių prieskonių mišinys:
  • 6 a.š. cinamono
  • 2 a.š. kvapiųjų pipirų
  • 2 a.š. gvazdikėlių
  • 1 a.š. muskato riešuto

Instrukcijos:

  • Išlydyti sviestą, cukrų ir medų. Šiek tiek atvėsinti.
  • Įmušti po kiaušinį ir gerai išplakti.
  • Kitame inde persijoti miltus su kepimo milteliais.
  • Po truputį sudėti miltus į skystą tešlą.
  • Gautą masę įvynioti į foliją ir dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
  • Atšalusią tešlą iškočioti kuo ploniau ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Išpjaustyti formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Supermamos forumas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux