Menu

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 268 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/3 p. miltų
  • 1 v.š. prieskonių moliūgams (nedėjau)
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo sodos (naudojau per pusę su kepimo milteliais)
  • 3/4 a.š. druskos
  • 1 p. (230 g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1 p. cukraus (rekomenduojama per pusę maišysi su ruduoju cukrumi)
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 450 g moliūgo tyrės
  • 2 p. (250 g) šokolado, kapoto (kitą kartą naudočiau 200 g)
  • 3/4 p. karijų riešutų, kapotų (naudojau graikinius)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Orkaitės kepimo skardą (didžiąją) iškloti kepimo popieriumi.
  • Inde sumaišyti miltus, moliūgų prieskonius, cinamoną, sodą ir druską.
  • Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Įmaišyti moliūgo tyrę. Jei išmaišius sviestas bus grūdeliais, neišsigąskit – taip turi būti.
  • Įmaišyti sausus produktus ir lengvai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus ir kapotus riešutus.
  • Tešlą supilti ant kepimo skardos ir išlyginti.
  • Kepti, kol kraštai atšoks nuo kepimo popieriaus ir dantų krapštuką iš pyrago vidurio ištrauksite vos su keliais drėgnais trupinukais, apie 30-40 minučių.
  • Pilnai atvėsinti skardoje.
  • Skanaus!

Šaltinis: my baking addiction

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux