Menu

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 268 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/3 p. miltų
  • 1 v.š. prieskonių moliūgams (nedėjau)
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo sodos (naudojau per pusę su kepimo milteliais)
  • 3/4 a.š. druskos
  • 1 p. (230 g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1 p. cukraus (rekomenduojama per pusę maišysi su ruduoju cukrumi)
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 450 g moliūgo tyrės
  • 2 p. (250 g) šokolado, kapoto (kitą kartą naudočiau 200 g)
  • 3/4 p. karijų riešutų, kapotų (naudojau graikinius)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Orkaitės kepimo skardą (didžiąją) iškloti kepimo popieriumi.
  • Inde sumaišyti miltus, moliūgų prieskonius, cinamoną, sodą ir druską.
  • Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Įmaišyti moliūgo tyrę. Jei išmaišius sviestas bus grūdeliais, neišsigąskit – taip turi būti.
  • Įmaišyti sausus produktus ir lengvai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus ir kapotus riešutus.
  • Tešlą supilti ant kepimo skardos ir išlyginti.
  • Kepti, kol kraštai atšoks nuo kepimo popieriaus ir dantų krapštuką iš pyrago vidurio ištrauksite vos su keliais drėgnais trupinukais, apie 30-40 minučių.
  • Pilnai atvėsinti skardoje.
  • Skanaus!

Šaltinis: my baking addiction

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.