Menu

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 268 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/3 p. miltų
  • 1 v.š. prieskonių moliūgams (nedėjau)
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo sodos (naudojau per pusę su kepimo milteliais)
  • 3/4 a.š. druskos
  • 1 p. (230 g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1 p. cukraus (rekomenduojama per pusę maišysi su ruduoju cukrumi)
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 450 g moliūgo tyrės
  • 2 p. (250 g) šokolado, kapoto (kitą kartą naudočiau 200 g)
  • 3/4 p. karijų riešutų, kapotų (naudojau graikinius)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Orkaitės kepimo skardą (didžiąją) iškloti kepimo popieriumi.
  • Inde sumaišyti miltus, moliūgų prieskonius, cinamoną, sodą ir druską.
  • Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Įmaišyti moliūgo tyrę. Jei išmaišius sviestas bus grūdeliais, neišsigąskit – taip turi būti.
  • Įmaišyti sausus produktus ir lengvai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus ir kapotus riešutus.
  • Tešlą supilti ant kepimo skardos ir išlyginti.
  • Kepti, kol kraštai atšoks nuo kepimo popieriaus ir dantų krapštuką iš pyrago vidurio ištrauksite vos su keliais drėgnais trupinukais, apie 30-40 minučių.
  • Pilnai atvėsinti skardoje.
  • Skanaus!

Šaltinis: my baking addiction

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux