Menu

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

  • Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai


Autorius: Aušra

Data:

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 483 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g bet kokios mėsos, supjaustytos smulkiais gabaliukais
  • 3 kiaušiniai
  • 3 v.š. krakmolo
  • 150 g majonezo
  • druskos
  • česnako
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Viską gerai sumaišyti, sudėti į stiklinį indą (1l talpos) ir pastatyti į šaldytuvą 10-12 val. marinuotis.
  • Išėmus iš šaldytuvo, masę išmaišyti ir šaukštu dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
  • Kepti kaip blynus.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Simona parašė:

    A š panašiai kepu ir su žuvim, ir su paukštiena. Tikrai labai skaniai gaunasi 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš su paukštiena bandžiusi, bet va su žuvimi tai ne. Gal dėl to kad žuvies jau labai retai valgom… O reikėtų…

  3. Virga parašė:

    O tai su kiaušiniu ir marinuoti? ir savaitę laikyti galima?

  4. Aušra parašė:

    Taip, marinuojasi kartu su kiaušiniu. Nors tiesą pasakius, man tiek ilgai nepavyksta išlaikyti, nes per greitai suvalgom 🙂 Daugiausiai esu laikiusi tris-keturias dienas. Skonis tikrai nebuvo pasikeitęs.

  5. as parašė:

    As ir juos daznokai kepu tik mesyte pakeiciu.ir marinuoju para kokia.bet be kiausiniu,kiausinius isplaktus tik pries kepant sumaisau(ir ju dedu daug,kokius 5 ar 6).labai skanu.

  6. as parašė:

    o miltu nereikia?

  7. Aušra parašė:

    Aš niekada nededu, bet jei yra noras juos dėti, manau jie nepakenktų.

  8. […] seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

Skumbrė su citrina

Skumbrė su citrina

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂