Menu

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

  • Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai


Autorius: Aušra

Data:

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 483 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g bet kokios mėsos, supjaustytos smulkiais gabaliukais
  • 3 kiaušiniai
  • 3 v.š. krakmolo
  • 150 g majonezo
  • druskos
  • česnako
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Viską gerai sumaišyti, sudėti į stiklinį indą (1l talpos) ir pastatyti į šaldytuvą 10-12 val. marinuotis.
  • Išėmus iš šaldytuvo, masę išmaišyti ir šaukštu dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
  • Kepti kaip blynus.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Simona says:

    A š panašiai kepu ir su žuvim, ir su paukštiena. Tikrai labai skaniai gaunasi 🙂

  2. Aušra says:

    Aš su paukštiena bandžiusi, bet va su žuvimi tai ne. Gal dėl to kad žuvies jau labai retai valgom… O reikėtų…

  3. Virga says:

    O tai su kiaušiniu ir marinuoti? ir savaitę laikyti galima?

  4. Aušra says:

    Taip, marinuojasi kartu su kiaušiniu. Nors tiesą pasakius, man tiek ilgai nepavyksta išlaikyti, nes per greitai suvalgom 🙂 Daugiausiai esu laikiusi tris-keturias dienas. Skonis tikrai nebuvo pasikeitęs.

  5. as says:

    As ir juos daznokai kepu tik mesyte pakeiciu.ir marinuoju para kokia.bet be kiausiniu,kiausinius isplaktus tik pries kepant sumaisau(ir ju dedu daug,kokius 5 ar 6).labai skanu.

  6. as says:

    o miltu nereikia?

  7. Aušra says:

    Aš niekada nededu, bet jei yra noras juos dėti, manau jie nepakenktų.

  8. […] seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux