Menu

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

  • Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai


Autorius: Aušra

Data:

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 483 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g bet kokios mėsos, supjaustytos smulkiais gabaliukais
  • 3 kiaušiniai
  • 3 v.š. krakmolo
  • 150 g majonezo
  • druskos
  • česnako
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Viską gerai sumaišyti, sudėti į stiklinį indą (1l talpos) ir pastatyti į šaldytuvą 10-12 val. marinuotis.
  • Išėmus iš šaldytuvo, masę išmaišyti ir šaukštu dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
  • Kepti kaip blynus.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Simona parašė:

    A š panašiai kepu ir su žuvim, ir su paukštiena. Tikrai labai skaniai gaunasi 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš su paukštiena bandžiusi, bet va su žuvimi tai ne. Gal dėl to kad žuvies jau labai retai valgom… O reikėtų…

  3. Virga parašė:

    O tai su kiaušiniu ir marinuoti? ir savaitę laikyti galima?

  4. Aušra parašė:

    Taip, marinuojasi kartu su kiaušiniu. Nors tiesą pasakius, man tiek ilgai nepavyksta išlaikyti, nes per greitai suvalgom 🙂 Daugiausiai esu laikiusi tris-keturias dienas. Skonis tikrai nebuvo pasikeitęs.

  5. as parašė:

    As ir juos daznokai kepu tik mesyte pakeiciu.ir marinuoju para kokia.bet be kiausiniu,kiausinius isplaktus tik pries kepant sumaisau(ir ju dedu daug,kokius 5 ar 6).labai skanu.

  6. as parašė:

    o miltu nereikia?

  7. Aušra parašė:

    Aš niekada nededu, bet jei yra noras juos dėti, manau jie nepakenktų.

  8. […] seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂