Menu

Rotisserie stiliumi kepta višta

  • Rotisserie stiliumi kepta višta
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Rotisserie stiliumi kepta višta


Autorius: Aušra

Data:

Kiek bandydavau orkaitėje kepti vištą pagal įvairius receptus, vis tiek nuspręsdavom, kad ta mūsų nuo vaikystės pamilta vištiena su druska, pipirais ir česnakais skaniausia. Iki kol aptikom šią vištą. Po jos – tradicinė višta nublanko ir dabar kepame jau tik šią. Bet, deja tokių dalykų nemoku atspindėti nuotraukose ir kiek vis bandau fotografuoti, man vis tiek gaunasi – plika višta nuotraukoje nors tu ką 🙂 Be to, mes mėgstame iškepti vištą taip, jog mėsytė byrėtų nuo kaulų pati, tai apie tokios vištienos dailų pjūvį nuotraukose geriau net negalvosiu 🙂

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Rotisserie stiliumi kepta višta

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 323 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 1 didesnis viščiukas
  • 2 v.š. sviesto, kambario temperatūros (galima ir kiek daugiau)
  • 1 citrina, padalinta į ketvirčius
  • 1 svogūnas, padalintas į ketvirčius
  • 3 skiltelės česnako, sutraiškytos
  • 2 1/2 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. druskos
  • 2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a.š. paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. svogūno granulių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 3/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. kajeno pipirų

Instrukcijos:

  • Vištieną nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  • Į vištienos vidų pakaitomis sudedame citrinos ketvirčius, svogūno ketvirčius ir traiškytas česnako skilteles. Vištienos pilvuką su įdaru “uždarome” persmeigdami odą mediniu iešmeliu.
  • Pirštais atskiriame vištienos odelę nuo krūtinėlės. Ir atsiradusioje ertmėje paskirstome kambario temperatūros sviestą. Tai neleis krūtinėlei kepimo metu išsausėti.
  • Indelyje sumaišome likusius prieskonius, supilame aliejų ir gauta košele įtriname vištieną. Pastatome šaltai ir leidžiame pasimarinuoti. Mes mėgstame palikti parai pasimarinuoti.
  • Įkaitinti orkaitę iki 230°C.
  • Vištieną dedame į kepimo skardą krūtinėle į viršų. Kepame apie 1val., arba kol vidinė temperatūra pasiekia 80°C.
  • Išėmus iš orkaitės leidžiame pastovėti 10-20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Serving up the skinny

  1. Odeta parašė:

    O kas yra svogūnų ar česnakų granulės?

  2. Aušra parašė:

    Džiovinti smulkinti svogūnai ar česnakai. Jų būna pirkti prekybos centruose prie prieskonių. Ant pakelių taip ir parašyta – granulės.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux