Menu

Generolo Tso vištiena

  • Generolo Tso vištiena
  • Generolo Tso vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Generolo Tso vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Dėl patiekalo istorijos yra daug variantų sugalvota. Tačiau wikipedia sako, jog patiekalas pavadintas generolo Tso Tsung-tang garbei. Todėl šis patiekalas dar vadinamas ir generolo Tong, generolo Tang, generolo vištiena ir kt. pavadinimais. Tikroji šio patiekalo kilmė yra Amerika, kurioje kinų šefai sukūrė vištienos patiekalą priimtiną amerikiečių skoniui ir jis buvo itin populiarus, tad pradėtas gaminti ir Kinijoje, o su laiku ir visame pasaulyje.

Generolo Tso vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 461 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. labai šalto vandens
  • 150 g + 1 v.š. kukurūzų krakmolo (iš bėdos tinka ir bulvių)
  • 4 skiltelės česnako
  • nedidelis gabalėlis imbiero šaknies
  • 200-300 ml vandens
  • 4 v.š. sojos padažo
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 v.š. balto vyno acto
  • aliejaus kepimui
  • 1 aitrus pipiras (kai neturiu, pakeičiu žiupsneliu aitriosios paprikos miltelių)
  • svogūnų laiškai, papuošimui

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumetame į tešlą, paruoštą iš 150 g krakmolo, kiaušinio ir ledinio vandens. Gerai išmaišome, kad vištieną tešla padengtų iš visų pusių.
  • Susmulkiname česnaką ir imbierą. Aitrųjį pipirą supjaustome įstrižomis riekutėmis. Svogūnų laiškus supjaustome juostelėmis.
  • Iš karto pasiruošiame padažą – į vandenį supilame sojos padažą, actą ir cukrų. Maišome, kol cukrus ištirpsta.
  • Keptuvę gerai įkaitiname ir įpilame aliejaus. Tuomet į įkaitusį aliejų dalimis dedame vištieną ir apkepame gerai iš visų pusių, tačiau stengiames neperkepti. Vištienos gabaliukai turi būti su traškia plutele, tačiau sultingu vidumi. Iškepusius gabaliukus sudedame ant kepimo popieriaus.
  • Baigus kepti vištieną, į keptuvę sudedame česnaką ir imbierą. Maždaug po minutės supilame padažą ir kaitiname, kol jis užverda. Tuomet puodelyje išmaišome 1 šaukštą krakmolo su šlakeliu vandens ir supilame į padažą keptuvėje. Lengvai pakaitiname, kol padažas sutirštėja.
  • Į padažą sudedame vištienos gabaliukus ir kelias minutes pakaitiname.
  • Prieš patiekiant, suberiame aitraus pipiro gabaliukus ir svogūnų laiškus. Valgome su ryžiais. Skanaus!

Šaltinis: Deja, jau uždarytas lietuviškas blogas Kai netingiu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux