Menu

Širdelių ir morkų troškinys

  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Širdelių ir morkų troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Širdelių ir morkų troškinys

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 388 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištienos širdelių
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 morkos
  • 300 ml vandens ar sultinio
  • 100 ml pomidorų padažo
  • 2 v.š. grietinės
  • svogūnų laiškų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Širdeles nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir perpjauti per pusę.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti širdeles.
  • Tuo tarpu nulupti svogūną ir supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į keptuvę.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į keptuvę.
  • Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti pamaišant kelias minutes.
  • Tada supilti vandenį ar sultinį ir troškinti, kol širdelės ir morkos suminkštės.
  • Supilti pomidorų padažą ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Įmaišyti grietinę. Tačiau jei grietinė liesa, geriau nebeužvirinti troškinio.
  • Sudėti troškinį į lėkštes ir apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Troškinti žirneliai su morkomis

Troškinti žirneliai su morkomis

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux