Menu

Širdelių ir morkų troškinys

  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Širdelių ir morkų troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Širdelių ir morkų troškinys

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 388 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištienos širdelių
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 morkos
  • 300 ml vandens ar sultinio
  • 100 ml pomidorų padažo
  • 2 v.š. grietinės
  • svogūnų laiškų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Širdeles nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir perpjauti per pusę.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti širdeles.
  • Tuo tarpu nulupti svogūną ir supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į keptuvę.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į keptuvę.
  • Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti pamaišant kelias minutes.
  • Tada supilti vandenį ar sultinį ir troškinti, kol širdelės ir morkos suminkštės.
  • Supilti pomidorų padažą ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Įmaišyti grietinę. Tačiau jei grietinė liesa, geriau nebeužvirinti troškinio.
  • Sudėti troškinį į lėkštes ir apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux