Menu

Širdelių ir morkų troškinys

  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Širdelių ir morkų troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Širdelių ir morkų troškinys

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 388 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištienos širdelių
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 morkos
  • 300 ml vandens ar sultinio
  • 100 ml pomidorų padažo
  • 2 v.š. grietinės
  • svogūnų laiškų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Širdeles nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir perpjauti per pusę.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti širdeles.
  • Tuo tarpu nulupti svogūną ir supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į keptuvę.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į keptuvę.
  • Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti pamaišant kelias minutes.
  • Tada supilti vandenį ar sultinį ir troškinti, kol širdelės ir morkos suminkštės.
  • Supilti pomidorų padažą ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Įmaišyti grietinę. Tačiau jei grietinė liesa, geriau nebeužvirinti troškinio.
  • Sudėti troškinį į lėkštes ir apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Vištiena su žirneliais ir kariu

Vištiena su žirneliais ir kariu

Autorius: Aušra Data: 2019-02-03 Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus …

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.