Menu

Širdelių ir morkų troškinys

  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Širdelių ir morkų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Širdelių ir morkų troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Širdelių ir morkų troškinys

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 388 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištienos širdelių
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 morkos
  • 300 ml vandens ar sultinio
  • 100 ml pomidorų padažo
  • 2 v.š. grietinės
  • svogūnų laiškų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Širdeles nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir perpjauti per pusę.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti širdeles.
  • Tuo tarpu nulupti svogūną ir supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į keptuvę.
  • Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į keptuvę.
  • Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti pamaišant kelias minutes.
  • Tada supilti vandenį ar sultinį ir troškinti, kol širdelės ir morkos suminkštės.
  • Supilti pomidorų padažą ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Įmaišyti grietinę. Tačiau jei grietinė liesa, geriau nebeužvirinti troškinio.
  • Sudėti troškinį į lėkštes ir apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Virtuvė taupantiems 1 dalis (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Greitas plokštainis

Greitas plokštainis

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux