Menu

Vengriška vištiena su polenta

  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vengriška vištiena su polenta


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai retai gaminu polentą. Kodėl? Net nežinau… Atrodo ir skanu, ir nesudėtinga. Kitą dieną pakepinta ji net dar skanesnė. Su vištiena, gaunasi iš viso sotus ir skanus patiekalas. Žinoma žodis skanus, čia gali būti skirtingai suprantamas, nes pavyzdžiui kai polentai naudojau Džiugo sūrį, tai vaikai purtėsi ir nevalgė, o kai paprastą fermentinį sūrį, kurį naudojam visur, vaikai laimingi valgė. Tad tikrai nepamirškite, ką jūs mėgstate ir sūrį naudokite savo nuožiūra.

Kadangi mums įprasta daugiau mėsos ir mažiau kruopų, tai pagaminusi pagal originalų receptą vištieną suvalgėm iš karto keturiese, o polentos liko. Tad čia pateikiu jau kiek padidintą vištienos kiekį, nes mums taip patinka labiau.

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Vengriška vištiena su polenta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 1/2 p. kukurūzų kruopų
  • 30 g džiovintų pomidorų, susmulkintų
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 700 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 2cm dydžio kubeliais
  • 6 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 3 a.š. džiovinto baziliko
  • 3 a.š. saldžios paprikos miltelių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Ketvirtadaliu aliejaus ištepti 23 cm skersmens kepimo formą.
  • Dideliame puode užvirti 4 1/2 puodelio vandens.
  • Kai vanduo užvirs, suberti kukurūzų kruopas ir džiovintus pomidorus. Sumažinkite kaitrą ir maišant virti 10 minučių.
  • Suberti tarkuotą sūrį ir nuolatos maišant virti dar apie 2 minutes, kol sūris pilnai ištirps.
  • Paruoštą polentą supilti į aliejumi pateptą kepimo formą ir leisti ramiai pravėsti 15 minučių. Pravėsusi polenta lengvai atšoks nuo kraštų ir nebus problemų ją išimant.
  • Kol polenta vėsta, keptuvėje įkaitinti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos kubelius ir smulkintą česnaką. Maišant kepti apie 5 minutes, kol storiausias vištienos gabaliukas bus pilnai iškepęs.
  • Sudėti likusius prieskonius ir maišant dar kepti apie minutę.
  • Kepimo formą uždengti didesnio diametro lėkšte ir tvirtai laikant apversti kepimo formą. Polenta turėtų lengvai iškristi.
  • Leisti polentai dar 2 minutes pravėsti.
  • Tada polentą padalinkite į šešias dalis ir paskirstykite su vištiena visiems valgytojams.
  • Skanaus!

Šaltinis: Clean Eating magazine. 2014 Fall

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux