Menu

Vengriška vištiena su polenta

  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vengriška vištiena su polenta


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai retai gaminu polentą. Kodėl? Net nežinau… Atrodo ir skanu, ir nesudėtinga. Kitą dieną pakepinta ji net dar skanesnė. Su vištiena, gaunasi iš viso sotus ir skanus patiekalas. Žinoma žodis skanus, čia gali būti skirtingai suprantamas, nes pavyzdžiui kai polentai naudojau Džiugo sūrį, tai vaikai purtėsi ir nevalgė, o kai paprastą fermentinį sūrį, kurį naudojam visur, vaikai laimingi valgė. Tad tikrai nepamirškite, ką jūs mėgstate ir sūrį naudokite savo nuožiūra.

Kadangi mums įprasta daugiau mėsos ir mažiau kruopų, tai pagaminusi pagal originalų receptą vištieną suvalgėm iš karto keturiese, o polentos liko. Tad čia pateikiu jau kiek padidintą vištienos kiekį, nes mums taip patinka labiau.

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Vengriška vištiena su polenta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 1/2 p. kukurūzų kruopų
  • 30 g džiovintų pomidorų, susmulkintų
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 700 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 2cm dydžio kubeliais
  • 6 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 3 a.š. džiovinto baziliko
  • 3 a.š. saldžios paprikos miltelių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Ketvirtadaliu aliejaus ištepti 23 cm skersmens kepimo formą.
  • Dideliame puode užvirti 4 1/2 puodelio vandens.
  • Kai vanduo užvirs, suberti kukurūzų kruopas ir džiovintus pomidorus. Sumažinkite kaitrą ir maišant virti 10 minučių.
  • Suberti tarkuotą sūrį ir nuolatos maišant virti dar apie 2 minutes, kol sūris pilnai ištirps.
  • Paruoštą polentą supilti į aliejumi pateptą kepimo formą ir leisti ramiai pravėsti 15 minučių. Pravėsusi polenta lengvai atšoks nuo kraštų ir nebus problemų ją išimant.
  • Kol polenta vėsta, keptuvėje įkaitinti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos kubelius ir smulkintą česnaką. Maišant kepti apie 5 minutes, kol storiausias vištienos gabaliukas bus pilnai iškepęs.
  • Sudėti likusius prieskonius ir maišant dar kepti apie minutę.
  • Kepimo formą uždengti didesnio diametro lėkšte ir tvirtai laikant apversti kepimo formą. Polenta turėtų lengvai iškristi.
  • Leisti polentai dar 2 minutes pravėsti.
  • Tada polentą padalinkite į šešias dalis ir paskirstykite su vištiena visiems valgytojams.
  • Skanaus!

Šaltinis: Clean Eating magazine. 2014 Fall

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Autorius: Aušra Data: 2009-10-08 Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį …

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux