Menu

Vengriška vištiena su polenta

  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Vengriška vištiena su polenta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vengriška vištiena su polenta


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai retai gaminu polentą. Kodėl? Net nežinau… Atrodo ir skanu, ir nesudėtinga. Kitą dieną pakepinta ji net dar skanesnė. Su vištiena, gaunasi iš viso sotus ir skanus patiekalas. Žinoma žodis skanus, čia gali būti skirtingai suprantamas, nes pavyzdžiui kai polentai naudojau Džiugo sūrį, tai vaikai purtėsi ir nevalgė, o kai paprastą fermentinį sūrį, kurį naudojam visur, vaikai laimingi valgė. Tad tikrai nepamirškite, ką jūs mėgstate ir sūrį naudokite savo nuožiūra.

Kadangi mums įprasta daugiau mėsos ir mažiau kruopų, tai pagaminusi pagal originalų receptą vištieną suvalgėm iš karto keturiese, o polentos liko. Tad čia pateikiu jau kiek padidintą vištienos kiekį, nes mums taip patinka labiau.

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Vengriška vištiena su polenta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 1/2 p. kukurūzų kruopų
  • 30 g džiovintų pomidorų, susmulkintų
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 700 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 2cm dydžio kubeliais
  • 6 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 3 a.š. džiovinto baziliko
  • 3 a.š. saldžios paprikos miltelių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Ketvirtadaliu aliejaus ištepti 23 cm skersmens kepimo formą.
  • Dideliame puode užvirti 4 1/2 puodelio vandens.
  • Kai vanduo užvirs, suberti kukurūzų kruopas ir džiovintus pomidorus. Sumažinkite kaitrą ir maišant virti 10 minučių.
  • Suberti tarkuotą sūrį ir nuolatos maišant virti dar apie 2 minutes, kol sūris pilnai ištirps.
  • Paruoštą polentą supilti į aliejumi pateptą kepimo formą ir leisti ramiai pravėsti 15 minučių. Pravėsusi polenta lengvai atšoks nuo kraštų ir nebus problemų ją išimant.
  • Kol polenta vėsta, keptuvėje įkaitinti likusį aliejų.
  • Į keptuvę sudėti vištienos kubelius ir smulkintą česnaką. Maišant kepti apie 5 minutes, kol storiausias vištienos gabaliukas bus pilnai iškepęs.
  • Sudėti likusius prieskonius ir maišant dar kepti apie minutę.
  • Kepimo formą uždengti didesnio diametro lėkšte ir tvirtai laikant apversti kepimo formą. Polenta turėtų lengvai iškristi.
  • Leisti polentai dar 2 minutes pravėsti.
  • Tada polentą padalinkite į šešias dalis ir paskirstykite su vištiena visiems valgytojams.
  • Skanaus!

Šaltinis: Clean Eating magazine. 2014 Fall

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

Corn bake with curd

Kukurūzų apkepas su varške

Ne paslaptis – mums patinka kruopos su varške :). Taigi jau kažkada seniai išbandytas, tik šį kartą pakartotinai pagamintas patiekalas. Labai skanu buvo visiems. Valgėm su grietine. Tik kitą kartą gal bandyčiau padaryti ne tokią kietą kruopų košę :). Na man košes virti dar reikėtų pasipraktikuoti, nes niekada neišeina tokios pačios konsistencijos :).

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Autorius: Aušra Data: 2009-10-08 Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux