Menu

Kalnakasių marinatas

  • Kalnakasių marinatas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kalnakasių marinatas


Autorius: Aušra

Data:

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Kalnakasių marinatas

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 3/4 p. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 p. sojos padažo
  • 2 v.š. Vorčesterio padažo
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. pipirų
  • 1/4 p. vyno acto
  • 1 a.š. džiovintų petražolių
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sumaišyti.
  • Mėsą marinuoti per naktį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Real Mom Kitchen

  1. Rūtuliukas says:

    gardžiai atrodo 🙂

  2. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Jau pradėjom lauko kepsnių ir šašlykų sezoną.

  3. laisvunas says:

    Sveiki Ausra, jei galite parasykite man elektronini laiska, nes nezinau kaip jums parasyti elektroninio adreso neradau.

  4. Aušra says:

    Sveiki,
    parašiau jums.

  5. vika says:

    sveiki,
    Labai sudomino jusu sitie kepsniukai tik nelabai suprantu 3/4 p. tai yra puodelio o koks cia tas puodelis tretu buti kiek cia ml =)
    daug kur pas jus skaitau ir noreciau paklausti koki puodeli jus naudojate =)

  6. Aušra says:

    Sveiki 🙂

    1 puodelis mano naudojamas yra 237ml. Bet jei eina kalba apie marinatus, o ne kepinius drąsiai galima naudoti 250ml talpą.
    Tai 3/4 puodelio bus 180-190ml.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Chicken with oregano and onions

Vištiena su raudonėliu ir svogūnu

Labai sultinga, aromatinga vištiena. Lengvai susikramto net mažiausiam valgytojui. Bandžiau ir su vištiena, ir su kalakutiena, abiejais atvejais buvo nepakartojamai skanu.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux