Menu

Kalnakasių marinatas

  • Kalnakasių marinatas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kalnakasių marinatas


Autorius: Aušra

Data:

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Kalnakasių marinatas

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 3/4 p. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 p. sojos padažo
  • 2 v.š. Vorčesterio padažo
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. pipirų
  • 1/4 p. vyno acto
  • 1 a.š. džiovintų petražolių
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sumaišyti.
  • Mėsą marinuoti per naktį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Real Mom Kitchen

  1. Rūtuliukas says:

    gardžiai atrodo 🙂

  2. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Jau pradėjom lauko kepsnių ir šašlykų sezoną.

  3. laisvunas says:

    Sveiki Ausra, jei galite parasykite man elektronini laiska, nes nezinau kaip jums parasyti elektroninio adreso neradau.

  4. Aušra says:

    Sveiki,
    parašiau jums.

  5. vika says:

    sveiki,
    Labai sudomino jusu sitie kepsniukai tik nelabai suprantu 3/4 p. tai yra puodelio o koks cia tas puodelis tretu buti kiek cia ml =)
    daug kur pas jus skaitau ir noreciau paklausti koki puodeli jus naudojate =)

  6. Aušra says:

    Sveiki 🙂

    1 puodelis mano naudojamas yra 237ml. Bet jei eina kalba apie marinatus, o ne kepinius drąsiai galima naudoti 250ml talpą.
    Tai 3/4 puodelio bus 180-190ml.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Super šašlykas

Super šašlykas

Tik pradėjus kepti pasklidęs fantastiškas aromatas nenuvylė nei vieno – visi patvirtino, kad šašlykas tikrai super!

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux