Menu

Kalnakasių marinatas

  • Kalnakasių marinatas
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kalnakasių marinatas


Autorius: Aušra

Data:

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Kalnakasių marinatas

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 3/4 p. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 p. sojos padažo
  • 2 v.š. Vorčesterio padažo
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. pipirų
  • 1/4 p. vyno acto
  • 1 a.š. džiovintų petražolių
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos

Instrukcijos:

  • Visus ingredientus sumaišyti.
  • Mėsą marinuoti per naktį.
  • Skanaus!

Šaltinis: Real Mom Kitchen

  1. Rūtuliukas says:

    gardžiai atrodo 🙂

  2. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Jau pradėjom lauko kepsnių ir šašlykų sezoną.

  3. laisvunas says:

    Sveiki Ausra, jei galite parasykite man elektronini laiska, nes nezinau kaip jums parasyti elektroninio adreso neradau.

  4. Aušra says:

    Sveiki,
    parašiau jums.

  5. vika says:

    sveiki,
    Labai sudomino jusu sitie kepsniukai tik nelabai suprantu 3/4 p. tai yra puodelio o koks cia tas puodelis tretu buti kiek cia ml =)
    daug kur pas jus skaitau ir noreciau paklausti koki puodeli jus naudojate =)

  6. Aušra says:

    Sveiki 🙂

    1 puodelis mano naudojamas yra 237ml. Bet jei eina kalba apie marinatus, o ne kepinius drąsiai galima naudoti 250ml talpą.
    Tai 3/4 puodelio bus 180-190ml.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena su žirneliais ir kariu

Vištiena su žirneliais ir kariu

Autorius: Aušra Data: 2019-02-03 Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus …

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Viską dariau pagal receptą. Mėsa tikrai gavosi skani, ypatingai kai supjaustėm plonom riekutėmis (2mm storio).

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux