Menu

Vištienos užkepėliai

  • Vištienos užkepėliai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos užkepėliai


Autorius: Aušra

Data:

Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis.

Vištienos užkepėliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g vištienos filė, virtos arba keptos
  • 1 svogūnas
  • 100 g alyvuogių be kauliukų
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 v.š. tarkuoto sūrio
  • Padažui:
  • 1 v.š. miltų
  • 2 v.š. sviesto
  • 80 ml sultinio
  • 3 v.š. grietinės

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis.
  • Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su sviestu, pabaigoje sudėti supjaustytas alyvuoges.
  • Padažui miltus pakepinti su sviestu, išmaišyti su sultiniu ir grietine.
  • Mėsą sudėti į formeles, ant viršaus dėti svogūnus su alyvuogėmis, užpilti padažu.
  • Užkepėlius pabarstyti sūriu ir kepti, kol gražiai pagels.
  • Skanaus!

Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux