Menu

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele


Autorius: Aušra

Data:

Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo “Ale tikrai skanu”, o aš su šypsena veide atsakiau “Žinau, juk jau ne pirmą kartą valgai” 🙂 Smagu turėti receptų, kuriuos darai retai bet užtikrintai, o vyras lieka maloniai nustebintas. Be to labai vertinu mėsos paruošimą, kai nereikia skirti jai daug dėmesio. Kol salotas supjaustau, vištiena jau būna paruošta ir “vualia!” – vakarienė ant stalo.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 214 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 citrinos žievelės nutarkuotas geltonas sluoksnis
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. krapų (naudojau šaldytus)
  • 1 1/2 a.š. kario miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 nedidelės vištienos krūtinėlės (naudojau vištienos krūtinėlę kepsniams)

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Sudėkite likusius ingredientus į indelį ir sumaišykite.
  • Vištieną įtrinkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir leiskite pasimarinuoti 1-4 valandas.
  • Įkaitinkite grilių.
  • Dėkite vištieną ant griliaus ir kepkite 5 minutes. Aš dar lengvai uždengiu iš viršaus folijos lapu, tai man užtikrina, kad su mano griliumi vištiena tikrai bus iškepusi.
  • Vištieną apverskite ir kepkite dar 5 minutes. Jei norite, galite irgi uždengti folijos lapu.
  • Iškepusią vištieną nuimkite nuo kaitros ir leiskite kelias minutes pailsėti.
  • Tiekite su salotomis ir jūsų mėgstamu garnyru!

Šaltinis: Viktoro užrašai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Moliūgų sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2018-10-09 Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. …

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux