Menu

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele


Autorius: Aušra

Data:

Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo „Ale tikrai skanu”, o aš su šypsena veide atsakiau „Žinau, juk jau ne pirmą kartą valgai” 🙂 Smagu turėti receptų, kuriuos darai retai bet užtikrintai, o vyras lieka maloniai nustebintas. Be to labai vertinu mėsos paruošimą, kai nereikia skirti jai daug dėmesio. Kol salotas supjaustau, vištiena jau būna paruošta ir „vualia!” – vakarienė ant stalo.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 214 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 citrinos žievelės nutarkuotas geltonas sluoksnis
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. krapų (naudojau šaldytus)
  • 1 1/2 a.š. kario miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 nedidelės vištienos krūtinėlės (naudojau vištienos krūtinėlę kepsniams)

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Sudėkite likusius ingredientus į indelį ir sumaišykite.
  • Vištieną įtrinkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir leiskite pasimarinuoti 1-4 valandas.
  • Įkaitinkite grilių.
  • Dėkite vištieną ant griliaus ir kepkite 5 minutes. Aš dar lengvai uždengiu iš viršaus folijos lapu, tai man užtikrina, kad su mano griliumi vištiena tikrai bus iškepusi.
  • Vištieną apverskite ir kepkite dar 5 minutes. Jei norite, galite irgi uždengti folijos lapu.
  • Iškepusią vištieną nuimkite nuo kaitros ir leiskite kelias minutes pailsėti.
  • Tiekite su salotomis ir jūsų mėgstamu garnyru!

Šaltinis: Viktoro užrašai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.