Menu

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele


Autorius: Aušra

Data:

Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo “Ale tikrai skanu”, o aš su šypsena veide atsakiau “Žinau, juk jau ne pirmą kartą valgai” 🙂 Smagu turėti receptų, kuriuos darai retai bet užtikrintai, o vyras lieka maloniai nustebintas. Be to labai vertinu mėsos paruošimą, kai nereikia skirti jai daug dėmesio. Kol salotas supjaustau, vištiena jau būna paruošta ir “vualia!” – vakarienė ant stalo.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 214 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 citrinos žievelės nutarkuotas geltonas sluoksnis
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. krapų (naudojau šaldytus)
  • 1 1/2 a.š. kario miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 nedidelės vištienos krūtinėlės (naudojau vištienos krūtinėlę kepsniams)

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Sudėkite likusius ingredientus į indelį ir sumaišykite.
  • Vištieną įtrinkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir leiskite pasimarinuoti 1-4 valandas.
  • Įkaitinkite grilių.
  • Dėkite vištieną ant griliaus ir kepkite 5 minutes. Aš dar lengvai uždengiu iš viršaus folijos lapu, tai man užtikrina, kad su mano griliumi vištiena tikrai bus iškepusi.
  • Vištieną apverskite ir kepkite dar 5 minutes. Jei norite, galite irgi uždengti folijos lapu.
  • Iškepusią vištieną nuimkite nuo kaitros ir leiskite kelias minutes pailsėti.
  • Tiekite su salotomis ir jūsų mėgstamu garnyru!

Šaltinis: Viktoro užrašai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux