Menu

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

  • Kalakutienos ir cukinijų apkepas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Kalakutienos ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g kalakutienos filė
  • 1 cukinija
  • 50 g šviežių bazilikų, smulkintų
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • aliejaus, kepimui
  • sviesto, formai patepti
  • Padažui:
  • 300 ml pieno
  • 2 v.š. miltų
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. baltųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Paruošti padažą: į puodą supilti pieną, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Nuolat maišant kaitinti, kol užvirs.
  • Nukelti puodą nuo viryklės, suberti tarkuotą sūrį ir prieskonius.
  • Aliejuje iškepti vištienos griežinėlius, perdėti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Cukiniją supjaustyti griežinėliais, uždėti ant vištienos.
  • Užbarstyti juoduosius pipirus ir susmulkintus bazilikus, užpilti padažu.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. aaa says:

    tai vistiena ar kalakutiena?

  2. Aušra says:

    Vieną kartą kepu su vištiena, kitą kartą su kalakutiena 🙂 Tikrai tinka ir viena ir kita paukštiena. Iš tiesų tai kaip originale buvo tai niekaip neprisiruošiu pasižiūrėti.

  3. Rasa says:

    Nu ka, kai nebenese fantazija ,ka padaryti is kalakutienos, pasinaudojau jusu receptu, ir turiu pasakyti,kad buvo pakankamai skanu ir valgoma. Net valge tas,kuris retai naujienas kramto 🙂
    dekui!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Autorius: Aušra Data: 2014-11-06 Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo “Ale tikrai …

Polenta padengta viščiuko filė

Polenta padengta viščiuko filė

Norėjosi kažko naujo gomuriui, su naujais ir gal kiek neįprastais skoniais. Tad išbandžiau šią vištieną ir likau patenkinta. Pagal aprašymą atrodė, jog užtruksiu ganėtinai ilgai, nes daug skirtingų darbų reikia padaryti, bet jie trumpi ir tikrai sutilpau į valandą, kas yra labai gerai, nes daugiau laiko maisto gamybai negaliu skirti (bent jau šiuo metu).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux