Menu

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

  • Kalakutienos ir cukinijų apkepas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Kalakutienos ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g kalakutienos filė
  • 1 cukinija
  • 50 g šviežių bazilikų, smulkintų
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • aliejaus, kepimui
  • sviesto, formai patepti
  • Padažui:
  • 300 ml pieno
  • 2 v.š. miltų
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. baltųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Paruošti padažą: į puodą supilti pieną, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Nuolat maišant kaitinti, kol užvirs.
  • Nukelti puodą nuo viryklės, suberti tarkuotą sūrį ir prieskonius.
  • Aliejuje iškepti vištienos griežinėlius, perdėti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Cukiniją supjaustyti griežinėliais, uždėti ant vištienos.
  • Užbarstyti juoduosius pipirus ir susmulkintus bazilikus, užpilti padažu.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. aaa says:

    tai vistiena ar kalakutiena?

  2. Aušra says:

    Vieną kartą kepu su vištiena, kitą kartą su kalakutiena 🙂 Tikrai tinka ir viena ir kita paukštiena. Iš tiesų tai kaip originale buvo tai niekaip neprisiruošiu pasižiūrėti.

  3. Rasa says:

    Nu ka, kai nebenese fantazija ,ka padaryti is kalakutienos, pasinaudojau jusu receptu, ir turiu pasakyti,kad buvo pakankamai skanu ir valgoma. Net valge tas,kuris retai naujienas kramto 🙂
    dekui!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux