Menu

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

  • Kalakutienos ir cukinijų apkepas
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Kalakutienos ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g kalakutienos filė
  • 1 cukinija
  • 50 g šviežių bazilikų, smulkintų
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • aliejaus, kepimui
  • sviesto, formai patepti
  • Padažui:
  • 300 ml pieno
  • 2 v.š. miltų
  • 150 g sūrio, tarkuoto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. baltųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Paruošti padažą: į puodą supilti pieną, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Nuolat maišant kaitinti, kol užvirs.
  • Nukelti puodą nuo viryklės, suberti tarkuotą sūrį ir prieskonius.
  • Aliejuje iškepti vištienos griežinėlius, perdėti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Cukiniją supjaustyti griežinėliais, uždėti ant vištienos.
  • Užbarstyti juoduosius pipirus ir susmulkintus bazilikus, užpilti padažu.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

  1. aaa parašė:

    tai vistiena ar kalakutiena?

  2. Aušra parašė:

    Vieną kartą kepu su vištiena, kitą kartą su kalakutiena 🙂 Tikrai tinka ir viena ir kita paukštiena. Iš tiesų tai kaip originale buvo tai niekaip neprisiruošiu pasižiūrėti.

  3. Rasa parašė:

    Nu ka, kai nebenese fantazija ,ka padaryti is kalakutienos, pasinaudojau jusu receptu, ir turiu pasakyti,kad buvo pakankamai skanu ir valgoma. Net valge tas,kuris retai naujienas kramto 🙂
    dekui!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …