Vištiena su keptais rabarbarais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂
Vištiena su keptais rabarbarais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 375 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 višta, padalinta į 8 dalis (naudojau 8 blauzdeles)
- 1 a.š. druskos
- 1/2 a.š. pipirų
- 300 g rabarbarų
- 1/4 p. cukraus
Instrukcijos:
- Vištieną su prieskoniais įtrinti iš vakaro.
- Kitą dieną įkaitinti orkaitę iki 200°C.
- Dėti vištieną į kepimo indą ir kepti 30 minučių.
- Tuo tarpu rabarbarus supjaustyti ne itin smulkiais gabaliukais ir sumaišyti su cukrumi.
- Vištieną išimti iš kepimo indo. Ant indo dugno suberti rabarbarus ir sudėti ant viršaus vištieną. Dėti viską į orkaitę dar 15 minučių.
- Iškepus vištieną išimti, o rabarbarus sutrinti su susidariusiu skysčiu ir patiekti kaip padažą.
- Skanaus!
Šaltinis: Cooking Books

Salotos su vištiena ir feta
Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Kaprio salos padažas su vištiena
Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Kiniškos vištienos salotos
Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas
Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Pyragas su rabarbarais
Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂