Menu

Vištiena su keptais rabarbarais

  • Vištiena su keptais rabarbarais
  • Vištiena su keptais rabarbarais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena su keptais rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Vištiena su keptais rabarbarais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 375 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 višta, padalinta į 8 dalis (naudojau 8 blauzdeles)
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. pipirų
  • 300 g rabarbarų
  • 1/4 p. cukraus

Instrukcijos:

  • Vištieną su prieskoniais įtrinti iš vakaro.
  • Kitą dieną įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Dėti vištieną į kepimo indą ir kepti 30 minučių.
  • Tuo tarpu rabarbarus supjaustyti ne itin smulkiais gabaliukais ir sumaišyti su cukrumi.
  • Vištieną išimti iš kepimo indo. Ant indo dugno suberti rabarbarus ir sudėti ant viršaus vištieną. Dėti viską į orkaitę dar 15 minučių.
  • Iškepus vištieną išimti, o rabarbarus sutrinti su susidariusiu skysčiu ir patiekti kaip padažą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Cooking Books

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.