Pyragas su varške ir obuoliais
- Details
- 2 Comments
- Related Items
Autorius: Aušra
Data:
Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o pats pyragas nėra labai saldus. Originale siūlė viršutinį sluoksnį iškočioti ir juo uždengti įdarą, tačiau aš patingėjau ir tarkavau, manau taip ir paprasčiau ir greičiau 🙂
Pyragas su varške ir obuoliais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 384 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 240 g kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 150 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 2-3 v.š. grietinės
- Įdarui:
- 3-4 obuoliai arba 400 g rabarbarų
- 200 g varškės
- 40 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. grietinės
- 2 v.š. sviesto, lydyto
Instrukcijos:
- Miltus, kepimo miltelius, sviestą sutrinti smulkintuvu iki trupinių.
- Įmušti kiaušinį, įdėti cukraus ir grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės ir valandą šaldyti šaldytuve.
- Tuo metu nulupti ir griežinėliai ar mažais kubeliais supjaustyti obuolius. Jeigu naudojami rabarbarai, juos susmulkinti.
- Sumaišyti likusius įdaro produktus.
- Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vieno suformuoti keturkampį ir iškloti 30×20 cm dydžio skardą.
- Sudėti ant tešlos varškės įdarą, ant viršus obuolius.
- Ant viršaus užtarkuoti atšaldytą antrą tešlos gabalą.
- Pyragą kepti 180-190°C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
- Skanios popietės!
Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)
Leave a Comment
Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.
Mielinės bandelės su dešrele
Autorius: Aušra Data: 2009-09-24 Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži. Mielinės bandelės su dešrele Užtruksime: 2 val. Pagaminsime: 12-14 bandelių Ingredientai: Instrukcijos: …
Pyragas su rabarbarais
Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂
Kreminis rabarbarų pyragas
Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.
Kreminės varškės sausainiai
Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.
O man kaip tik atrodo (o ir įsitikinau ne kartą), kad obuoliai ir varškė pyraguose netgi labai dera 🙂 Atrodo gardžiai!
O man visi kepiniai su varške visada atrodo sausi 🙂 Vyras juos labai mėgsta, daug receptų esu prisikaupusi, bet išbandyti taip ir neišdrįstu 🙂 Gal vaikystėje pirktinės bandelės sugadino man taip įvaizdį kepinių su varške 😀