Menu

Pyragas su varške ir obuoliais

  • Pyragas su varške ir obuoliais
  • Pyragas su varške ir obuoliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pyragas su varške ir obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o pats pyragas nėra labai saldus. Originale siūlė viršutinį sluoksnį iškočioti ir juo uždengti įdarą, tačiau aš patingėjau ir tarkavau, manau taip ir paprasčiau ir greičiau 🙂

Pyragas su varške ir obuoliais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 384 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 240 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 150 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 2-3 v.š. grietinės
  • Įdarui:
  • 3-4 obuoliai arba 400 g rabarbarų
  • 200 g varškės
  • 40 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. grietinės
  • 2 v.š. sviesto, lydyto

Instrukcijos:

  • Miltus, kepimo miltelius, sviestą sutrinti smulkintuvu iki trupinių.
  • Įmušti kiaušinį, įdėti cukraus ir grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės ir valandą šaldyti šaldytuve.
  • Tuo metu nulupti ir griežinėliai ar mažais kubeliais supjaustyti obuolius. Jeigu naudojami rabarbarai, juos susmulkinti.
  • Sumaišyti likusius įdaro produktus.
  • Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vieno suformuoti keturkampį ir iškloti 30×20 cm dydžio skardą.
  • Sudėti ant tešlos varškės įdarą, ant viršus obuolius.
  • Ant viršaus užtarkuoti atšaldytą antrą tešlos gabalą.
  • Pyragą kepti 180-190°C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  • Skanios popietės!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

  1. Asta parašė:

    O man kaip tik atrodo (o ir įsitikinau ne kartą), kad obuoliai ir varškė pyraguose netgi labai dera 🙂 Atrodo gardžiai!

  2. Aušra parašė:

    O man visi kepiniai su varške visada atrodo sausi 🙂 Vyras juos labai mėgsta, daug receptų esu prisikaupusi, bet išbandyti taip ir neišdrįstu 🙂 Gal vaikystėje pirktinės bandelės sugadino man taip įvaizdį kepinių su varške 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .