Menu

Pyragas su varške ir obuoliais

  • Pyragas su varške ir obuoliais
  • Pyragas su varške ir obuoliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pyragas su varške ir obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o pats pyragas nėra labai saldus. Originale siūlė viršutinį sluoksnį iškočioti ir juo uždengti įdarą, tačiau aš patingėjau ir tarkavau, manau taip ir paprasčiau ir greičiau 🙂

Pyragas su varške ir obuoliais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 384 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 240 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 150 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 2-3 v.š. grietinės
  • Įdarui:
  • 3-4 obuoliai arba 400 g rabarbarų
  • 200 g varškės
  • 40 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. grietinės
  • 2 v.š. sviesto, lydyto

Instrukcijos:

  • Miltus, kepimo miltelius, sviestą sutrinti smulkintuvu iki trupinių.
  • Įmušti kiaušinį, įdėti cukraus ir grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės ir valandą šaldyti šaldytuve.
  • Tuo metu nulupti ir griežinėliai ar mažais kubeliais supjaustyti obuolius. Jeigu naudojami rabarbarai, juos susmulkinti.
  • Sumaišyti likusius įdaro produktus.
  • Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vieno suformuoti keturkampį ir iškloti 30×20 cm dydžio skardą.
  • Sudėti ant tešlos varškės įdarą, ant viršus obuolius.
  • Ant viršaus užtarkuoti atšaldytą antrą tešlos gabalą.
  • Pyragą kepti 180-190°C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  • Skanios popietės!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

  1. Asta says:

    O man kaip tik atrodo (o ir įsitikinau ne kartą), kad obuoliai ir varškė pyraguose netgi labai dera 🙂 Atrodo gardžiai!

  2. Aušra says:

    O man visi kepiniai su varške visada atrodo sausi 🙂 Vyras juos labai mėgsta, daug receptų esu prisikaupusi, bet išbandyti taip ir neišdrįstu 🙂 Gal vaikystėje pirktinės bandelės sugadino man taip įvaizdį kepinių su varške 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux