Menu

Pyragas su varške ir obuoliais

  • Pyragas su varške ir obuoliais
  • Pyragas su varške ir obuoliais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pyragas su varške ir obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o pats pyragas nėra labai saldus. Originale siūlė viršutinį sluoksnį iškočioti ir juo uždengti įdarą, tačiau aš patingėjau ir tarkavau, manau taip ir paprasčiau ir greičiau 🙂

Pyragas su varške ir obuoliais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 384 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 240 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 150 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 2-3 v.š. grietinės
  • Įdarui:
  • 3-4 obuoliai arba 400 g rabarbarų
  • 200 g varškės
  • 40 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. grietinės
  • 2 v.š. sviesto, lydyto

Instrukcijos:

  • Miltus, kepimo miltelius, sviestą sutrinti smulkintuvu iki trupinių.
  • Įmušti kiaušinį, įdėti cukraus ir grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės ir valandą šaldyti šaldytuve.
  • Tuo metu nulupti ir griežinėliai ar mažais kubeliais supjaustyti obuolius. Jeigu naudojami rabarbarai, juos susmulkinti.
  • Sumaišyti likusius įdaro produktus.
  • Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vieno suformuoti keturkampį ir iškloti 30×20 cm dydžio skardą.
  • Sudėti ant tešlos varškės įdarą, ant viršus obuolius.
  • Ant viršaus užtarkuoti atšaldytą antrą tešlos gabalą.
  • Pyragą kepti 180-190°C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  • Skanios popietės!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

  1. Asta parašė:

    O man kaip tik atrodo (o ir įsitikinau ne kartą), kad obuoliai ir varškė pyraguose netgi labai dera 🙂 Atrodo gardžiai!

  2. Aušra parašė:

    O man visi kepiniai su varške visada atrodo sausi 🙂 Vyras juos labai mėgsta, daug receptų esu prisikaupusi, bet išbandyti taip ir neišdrįstu 🙂 Gal vaikystėje pirktinės bandelės sugadino man taip įvaizdį kepinių su varške 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux