Pyragas su varške ir obuoliais
- Details
- 2 Comments
- Related Items

Autorius: Aušra
Data:
Ganėtinai ilgai žiūrėjau į šį receptą, nes man vis atrodė, jog varškė ir obuoliai sunkiai suderinami. Tačiau nuogąstavimai visai nepasiteisino – pyragas labai skanus ir sultingas. Obuolių rūgštelė suteikia gaivumo, o pats pyragas nėra labai saldus. Originale siūlė viršutinį sluoksnį iškočioti ir juo uždengti įdarą, tačiau aš patingėjau ir tarkavau, manau taip ir paprasčiau ir greičiau 🙂
Pyragas su varške ir obuoliais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 384 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 240 g kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 150 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 2-3 v.š. grietinės
- Įdarui:
- 3-4 obuoliai arba 400 g rabarbarų
- 200 g varškės
- 40 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. grietinės
- 2 v.š. sviesto, lydyto
Instrukcijos:
- Miltus, kepimo miltelius, sviestą sutrinti smulkintuvu iki trupinių.
- Įmušti kiaušinį, įdėti cukraus ir grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės ir valandą šaldyti šaldytuve.
- Tuo metu nulupti ir griežinėliai ar mažais kubeliais supjaustyti obuolius. Jeigu naudojami rabarbarai, juos susmulkinti.
- Sumaišyti likusius įdaro produktus.
- Tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vieno suformuoti keturkampį ir iškloti 30×20 cm dydžio skardą.
- Sudėti ant tešlos varškės įdarą, ant viršus obuolius.
- Ant viršaus užtarkuoti atšaldytą antrą tešlos gabalą.
- Pyragą kepti 180-190°C temperatūros orkaitėje 30 minučių.
- Skanios popietės!
Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)
Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Braškių varškės kremas
Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Keksas su vyšniomis
Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Pyragas su cukinija
Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Pyragas Tosca su rabarbarais
Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.
O man kaip tik atrodo (o ir įsitikinau ne kartą), kad obuoliai ir varškė pyraguose netgi labai dera 🙂 Atrodo gardžiai!
O man visi kepiniai su varške visada atrodo sausi 🙂 Vyras juos labai mėgsta, daug receptų esu prisikaupusi, bet išbandyti taip ir neišdrįstu 🙂 Gal vaikystėje pirktinės bandelės sugadino man taip įvaizdį kepinių su varške 😀