Menu

Makaronų apkepas su vištiena

  • Makaronų apkepas su vištiena
  • Makaronų apkepas su vištiena
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Makaronų apkepas su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį nuo įžengimo į namus. Vienas iš tokių puikių pavyzdžių yra šis apkepas. Jį paruošiu savaitgalį, o paskutinį žingsnį atlieku tik tą dieną, kai reikia greitos vakarienės. O kartais, kai susivėlinu – skambinu vaikams ir visas instrukcijas susakau telefonu. Tada vakarienė pasigamina “pati” ir prie stalo galima sėsti iš karto 🙂

Pats apkepas atrodytų visai paprastutis, bet viskas labai gerai dera. Iš pirmo karto net nepatikėjau, kad taip gali būti, tad kitą savaitę kartojau dar kartą. Ir trečią savaitę kartojau. Bet rezultatas vis tas pats – šeimyna patenkina, visų pilvukai sotūs, o mama laiminga (ir nepervargusi 🙂 ).

Makaronų apkepas su vištiena

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6-8 žmogeliukus

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 125 ml grietinėlės (10% rieb.)
  • 400 g vištienos krūtinėlių
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • žiupsnelis druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • 200 g mocarelos
  • saujelė vyšninių pomidorų (tikrai verta nepamiršti jų)
  • ryšelis šviežių svogūnų laiškų(taip pat rekomenduoju nepamiršti, ar naudoti kitas šviežias žoleles)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitiname iki 180°C (jei apkepą planuojate valgyti kitą dieną, šį žingsnį praleiskite).
  • Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Kol makaronai verda, keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname smulkintą svogūną.
  • Kai svogūnai suminkštės, suberiame smulkintą česnaką ir dar kepame apie minutę.
  • Į keptuvę sudedame smulkiais gabaliukais supjaustytą vištienos file. Lengvai apkepame pamaišydami kelias minutes.
  • Tada sudedame smulkintus konservuotus pomidorus bei supilame grietinėlę. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska bei pipirais ir troškiname dar kelias minutes, kol vištiena iškeps.
  • Į keptuvę suberiame tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  • Paruoštą padažą supilame ant išvirtų nusunktų makaronų. Išmaišome.
  • Paruoštus makaronus sudėti į apvalią 23cm diametro (arba 20×30 cm dydžio) kepimo formą. Ant viršaus užbarstome tarkuotą moracelą.
  • Jei planuojame valgyti iš karto: kepimo indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  • Jei planuojame valgyti kitą dieną: paruoštą apkepą dedame į šaldytuvą. Prieš kepant, kepimo formą išimti iš šaldytuvo gerą valandą prieš dedant į įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min. Arba jei laikas spaudžia ir norisi valgyti – iš šaldytuvo išimtą formą dėti į būtinai šaltą orkaitę, nustatyti 180°C ir apkepą kepti 30-40 minučių (orkaitė kaisdama, sušildys kepimo indą palaipsniui, bet tai užtruks kiek ilgiau).
  • Prieš tiekiant apibarstome apkepą pjaustytais vyšniniais pomidoriukais bei smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Debesys. Geriausi receptai

  1. :-) says:

    Tikrai labai skanus!:-) Papildomai įdėjau kario, čiobrelio ir baziliko (juk vištiena…;-)) – laabai skaniai susivalgė:-) Dėkui!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Makaronai su kukurūzais

Makaronai su kukurūzais

Mano vaikai tiesiog dievina šį patiekalą! Žinoma aš juo nepiktnaudžiauju ir gaminu tik tada, kai tikrai nėra laiko ar nuotaikos sukiotis virtuvėje. Tik turiu pasakyti, kad šis patiekalas būtent tiems, kas tikrai mėgsta kukurūzus, nes patiekalas nuo jų yra net lengvai salstelėjęs. Tačiau manau būtent dėl to juos vaikai ir mėgsta. O makaronai taip pat yra vaikų mėgstami. Todėl kai keli vaikų mėgstami produktai apjungiami, jie net nepastebi, kad ten dar yra ir svogūnas 🙂

Moliūgų sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2018-10-09 Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. …

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux