Menu

Makaronų apkepas su vištiena

  • Makaronų apkepas su vištiena
  • Makaronų apkepas su vištiena
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Makaronų apkepas su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį nuo įžengimo į namus. Vienas iš tokių puikių pavyzdžių yra šis apkepas. Jį paruošiu savaitgalį, o paskutinį žingsnį atlieku tik tą dieną, kai reikia greitos vakarienės. O kartais, kai susivėlinu – skambinu vaikams ir visas instrukcijas susakau telefonu. Tada vakarienė pasigamina „pati” ir prie stalo galima sėsti iš karto 🙂

Pats apkepas atrodytų visai paprastutis, bet viskas labai gerai dera. Iš pirmo karto net nepatikėjau, kad taip gali būti, tad kitą savaitę kartojau dar kartą. Ir trečią savaitę kartojau. Bet rezultatas vis tas pats – šeimyna patenkina, visų pilvukai sotūs, o mama laiminga (ir nepervargusi 🙂 ).

Makaronų apkepas su vištiena

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6-8 žmogeliukus

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 125 ml grietinėlės (10% rieb.)
  • 400 g vištienos krūtinėlių
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • žiupsnelis druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • 200 g mocarelos
  • saujelė vyšninių pomidorų (tikrai verta nepamiršti jų)
  • ryšelis šviežių svogūnų laiškų(taip pat rekomenduoju nepamiršti, ar naudoti kitas šviežias žoleles)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitiname iki 180°C (jei apkepą planuojate valgyti kitą dieną, šį žingsnį praleiskite).
  • Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Kol makaronai verda, keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname smulkintą svogūną.
  • Kai svogūnai suminkštės, suberiame smulkintą česnaką ir dar kepame apie minutę.
  • Į keptuvę sudedame smulkiais gabaliukais supjaustytą vištienos file. Lengvai apkepame pamaišydami kelias minutes.
  • Tada sudedame smulkintus konservuotus pomidorus bei supilame grietinėlę. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska bei pipirais ir troškiname dar kelias minutes, kol vištiena iškeps.
  • Į keptuvę suberiame tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  • Paruoštą padažą supilame ant išvirtų nusunktų makaronų. Išmaišome.
  • Paruoštus makaronus sudėti į apvalią 23cm diametro (arba 20×30 cm dydžio) kepimo formą. Ant viršaus užbarstome tarkuotą moracelą.
  • Jei planuojame valgyti iš karto: kepimo indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  • Jei planuojame valgyti kitą dieną: paruoštą apkepą dedame į šaldytuvą. Prieš kepant, kepimo formą išimti iš šaldytuvo gerą valandą prieš dedant į įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min. Arba jei laikas spaudžia ir norisi valgyti – iš šaldytuvo išimtą formą dėti į būtinai šaltą orkaitę, nustatyti 180°C ir apkepą kepti 30-40 minučių (orkaitė kaisdama, sušildys kepimo indą palaipsniui, bet tai užtruks kiek ilgiau).
  • Prieš tiekiant apibarstome apkepą pjaustytais vyšniniais pomidoriukais bei smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Debesys. Geriausi receptai

  1. :-) parašė:

    Tikrai labai skanus!:-) Papildomai įdėjau kario, čiobrelio ir baziliko (juk vištiena…;-)) – laabai skaniai susivalgė:-) Dėkui!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Makaronų ir tuno salotos

Makaronų ir tuno salotos

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux